Hogy lehet egy anya olyan felelőtlen, hogy nem hajlandó szoptatni? (lent)
Ne haragudjal, de az en velemenyem, h ez ra tartozik, es nem rank. Valoszinuleg nem akar szoptatni, es ez csak egy ugymond kifogas. Ezt viszont el kell fogadni. Nem is hinnetek el, mennyire maskepp van ez kulfoldon, milyen keves no szoptat. Itt pl mar a korhazban megkerdezik, akarsz e szoptatni. Ha nem, kapsz egy szurit, es be se indul a tej. Nekem tobb ismerosom van itt, aki ezt valasztotta, de nem itelem el oket. Annak ellenere, h szerintem csodalatos dolog szoptatni es potolhatatlan az anyatej. De mindenkinek szive joga eldonteni, mit akar. Amugy en annak idejen kiborultam, amikor szules utan uton utfelen mindenkinek az volt a kerdese, h na es szoptatsz???? Kinek mi koze hozza?
Viszont ha ez az anyuka tenyleg akar szoptatni ( bar en nem hiszem), akkor segitseg kell neki, es nem biralat.
Értem én,hogy fel vagy háborodva,avval is egyetértek,hogy gyenge indokot hozott fel.Arra gondoltál van olyan is aki egyszerüen valahogy nem akar szoptatni irtozik tőle,nem érzi jól magát ettől?
Nem ettöl lesz valaki kiváló anya,hogy szoptat vagy sem,és nem magát helyezi a babája elé evel.Fájhat neki,mert nincs tapasztalata,nem annyira hogy jajjveszékelyen,igaz a tejpangás és a bekeményedett mellek kifejése kegyetlenebb.
Személy szerint én jól megjártam,gyerekem evtt volna,de nem volt mit,második napra mind a két bimbóm berepedezett és vérzett is.Mire beindult a tej,addogra nem tudott picikém szopizni,csecsemős nővérnek hiába mondtam nem tudom mellre tenni,mert ki van repedezve,azt mondták csak fejjem.Fejtem volna,de nem tudtam azt,hogyan is kell,bedurrant mellekel és 1 éhes csecsemővel adtak haz a harmadik nap.Mint 1 tehenet úgy fejtek,hogy valahogy helyre tudjanak pofozni itthon.Egy életre elment a kedvem,a fejéstől szoptatástól,mindentől.Attol a pillanatól,hogy fellazultak a tejmirigyek és valahogy kipréseltem tejet,arra kérte az idősebbeket akik itthon segítettek,apasszák el.A második hétre már semmi tejem nem volt.Az a kevés idő is rémálom lett nekem,pedig azt hittem de élvezni fogom és de könnyen megy ez nekem.Ettöl még nem vagyok rossz anya vagy felelőtlen.
Nem nem jó hozzáállás. A terhesség alatti hízás mondjuk egy tök másik dolog szerintem:) van aki szintén annyit hízik és normális méretű babája születik és van aki 5 kilót hízik összesen és szintén 3 kilós babát szül...
A másik dolog, igen nekem is fájt kegyetlenül hónapokig!!! pedig jól volt mellre téve több szakértőt is megkérdeztem, megnézték hogy szoptatok stb.És mégis két három hónap is beletelt mire végre nem azt éreztem hogy rosszul vagyok ha szoptatás jön...
De a legtöbb embernek egy pár hét alatt hozzáedződik a cicije a szoptatáshoz és onnantól már nem fáj, de az ismerősöd még ezt se próbálja ki ezek szerint.
Ő dolga, nem tudsz mit csinálni. Nyilván ha akarná megpróbálná de nem is akarja szóval mindegy ki mit mond.
Jobbulást a picikéjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!