Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet egy anya olyan...

Hogy lehet egy anya olyan felelőtlen, hogy nem hajlandó szoptatni? (lent)

Figyelt kérdés
Pedig teje van bőven,de állítása szerint neki annyira fáj a szoptatás,hogy képtelen szoptatni.A kisbabája 5 napos,de csupán egyszer tudott szopni,mikor a csecsemős nővér leült a kismama mellé,hogy már pedig próbálja csak meg.Most a kisbaba antibiotikum-kúrát kap,mert sugárban hány. Kérdem én,milyen anya az,aki nem képes a saját gyerekét maga elé helyezni? Indok a nemszoptatásra : elviselhetetlenül fáj neki,ha szopik a baba. Kérdem én,ha bedurran a melle a pangó,felgyűlt tejtől,az nem fáj???
2012. jan. 21. 14:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
47%

1.,Senkit nem nevezett meg a kérdező név szerint, ha jól emlékszem. Tehát kinek is teregeti ki a magánéletét?

Feltett egy kérdést amiben nem láttam a személyt azonosító adatokat, még várost sem nevezett meg.

2.,Sok anya olyan nagyra van, hogy neki már van gyereke és akinek nem volt még az ne ossza az észt.

Na erről is lehetne beszélni. Valaki kérdezett.21 évesen szültem, és szakmám is ez a terület maradt. Lehet valakinek 6 gyereke és sz@r anya, és lehet, hogy még nem szült, de az empatikus képessége kifejlődött, jobban mint másnak.Sajnálja a babát és a családot, hogy "ilyen nő "került közéjük.Nem lehet tudni, hogy az illető "hölgy valóban ilyen vagy olyan, de a kérdező így érez és kész.

Ide fordult mert azt hitte ismét írom, hogy itt normális "magyrázatokat kap" Itt megismerhetett néhány a tudata mélyén valami célzást érző támadó "anyát" nézzetek csak magatokba. Ez az ember senkit nem bántott közületek. Úgy írtatok neki mintha ti lennétek a megnevezett anya. Fura egy kicsit. És ha még nem anya akkor is joga van gondolkodni, véleményt alkotni. Remélhetőleg jó anya lesz.

Lehet, hogy jobb mint itt néhány fröcsögő. Akinek nem inge....

2012. jan. 21. 21:57
 52/70 anonim ***** válasza:
*üvegajtón keresztül volt
2012. jan. 21. 21:57
 53/70 anonim ***** válasza:
61%
Bocs, ha nem bólogatok a kérdezőnek, hanem megmondom a véleményem. Nincs joga elítélni azt az anyát, aki nem akarja szoptatni a babáját. Akár tetszik neked a véleményem, akár nem.
2012. jan. 21. 22:20
 54/70 anonim ***** válasza:
31%
A másik pedig az, hogy a kérdező az anyát okolja azért, mert a baba megbetegedett. Pedig nincs összefüggésben a szoptatással. Sok olyan kisbaba is elkap olyan fertőzést (pl. kakis magzatvíz), amelyeket szoptat az anyuka. Illetve úgy állította be, mintha a baba éhezne. Ez sem igaz.
2012. jan. 21. 22:25
 55/70 anonim ***** válasza:
31%
A lenyeg: a szoptatas maganugy.Minden anya eldonti, h akar e vagy sem. Senkinek semmi koze hozza.
2012. jan. 22. 01:46
 56/70 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy ez az anyuka egyszerűen nem akar szoptatni, ez az ő magánügye. Lehet, hogy valóban annyira alacsony a fájdalomküszöbe, hogy nem bírja a szoptatást, ilyen is van. Attól, hogy egy babát nem szoptatnak, nem lesz beteg. Olyan, hogy egy kórházban éhezni hagyjanak egy babát, és ne adjanak neki tápszert, ha az anyja nem tud, vagy nem akar szoptatni, nincs.

A szoptatás a legjobb egy újszülöttnek. Viszont van olyan, amikor az anyának van megérthető indoka arra, hogy nem akar szoptatni. Nem tudhatod, hogy az előző két gyerekénél milyen tapasztalata volt. Lehet, hogy az ő esete nem ilyen, de én úgy gondolom, hogy egy egyébként egészséges lelkű, normális nőnél is lehet egy olyan pont, amikor bármivel, akár a szoptatással kapcsolatban azt mondja, hogy ezt nem csinálja. A kisfiamnál mindent megtettem a szoptatásért. Ha lesz másik gyerekem, nem fogok még egyszer kifordulni magamban a szoptatás érdekében, nem betegszem meg szánt szándékkal fizikailag és lelkileg is. Normális határokon belül fogok elkövetni mindent, hogy szoptathassam a babámat, de ha elkezdődik ugyanaz, ami a kisfiamnál volt, akkor befejezem azonnal.

2012. jan. 22. 06:31
 57/70 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező ! Akárki itt akármit ír, én akkor is egyet értek veled ! Lehet itt írkálni kígyót békát, akkor is szégyenletes, hogy egy anya, legalább! ilyenkor annyit nem tesz meg, hogy anyatejet , azaz kincset adjon a gyermeke számára ! Amikor a beteg gyerekemről van szó, akkor nincs olyan, hogy kényelmes vagy sem, olyankor az van, hogy össze szorított foggal végig csinálom ! Érte !!!!

Ne vedd a szívedre amit itt egyesek írkálnak, te legalább tudod, mi a helyes.

3 éves kislány anyukája !

2012. jan. 22. 11:13
 58/70 anonim ***** válasza:
77%

Én írtam, hogy most is szoptatok, és hogy az első lányomat három és fél évig szoptattam. Most megmondom őszintén, utálok szoptatni, mindig is utáltam. Fáj, és nekem nem csak pár hétig fájt, mint általában, hanem az első lányommal végig fájt, mert ő ilyen vérmes kisbaba volt. A második lányomnál nem tapasztaltam ilyesmit, de szoptatni még mindig nem szeretzek. Ha az anyuka úgy érzi, hogy neki ez nem megy, akkor kár erőltetni. Nem lesz semmi baja a babának tőle. Nálam is kiverte a biztosítékot a kérdés, mert pl még a baba születési súlyáért is az anyát okolta a kérdező, valamint még az is bűn, hogy 25 kg-ot hízott a terhessége alatt...mert ez az anyuka egy velejéig romlott, és gonosz nőszemély, aki úgy áll bosszút a világon, hogy elhízik, hogy aztán kicserélhesse a ruhatárát, nyílván az egészet előre kitervelte. Mielőtt szóvá tenné valaki, nem híztam el egyik terhességem alatt sem, jelenleg is 55 kg vagyok. Ezen kívül meg volt említve az is, hogy az a némber, aki ezek után még anyának meri nevezni magát, terhessége alatt vérnyomáscsökkentőt mert bevenni, mert annyira gonosz, hogy az atyaúristennek sem bírta megkockáztatni azt, hogy leálljon a veséje, vagy akármi baja történjen. Itt jegyezném meg, hogy a vérnyomáscsökkentőt nem úri passzióból szokták szedni, vényköteles gyógyszer, és a terhesség alatti magas vérnyomás mind a baba, mind az anya életét veszélyezteti, amivel a szent kérdező valszeg nincs tisztában. Most pedig, szánt szándékkal éhezteti az újszülöttet, aki emiatt antibiotikumot kapott, és hányt is. Hogy mit hányt, ha egyszer nem evett semmit, azt csak a jó ég tudja...

A személyes véleményem a kérdezőről nekem is az, hogy nagyon fiatalka, és alapjában véve tájékozatlan ezzel a témakörrel kapcsolatban. Persze ettől lehet neki még véleménye, bár én az ő helyében ezt nem hangoztatnám, mert nagyjából az összes ponton sántikál a történet.

2012. jan. 22. 19:32
 59/70 anonim ***** válasza:
55%
Természetesen mindenkinek a magánügye,hogy szoptat-e vagy sem, ebbe senki nem szólhat bele sajnos. Amikor császároztak és hozták szopizni a lányomat, az egyik mellemet véresre szívta, a másik begyulladt éjjel fél kettőkor hívtam a szülésznőt, hogy segítsen fejni, mert majdnem üvöltöttem a fájdalomtól. Még bőgni is csak halkan mertem, nehogy a többieket felébresszem! Aztán erőltettem és utána csak a bal mellemből tápláltam, a jobb utána is nagyon fájt. De fejtem belőle és megpróbáltam anyatejjel táplálni, ha már úgy döntöttem, hogy e világra hozom és gondoskodom róla!!
2012. jan. 23. 12:26
 60/70 xStefix ***** válasza:

Kérdező, én is egyetértek a véleményeddel.

De, valószínűleg azt csak most tanulod meg, hogy az ilyen "szélsőséges", felháborodott véleményeket nem jó dolog a "közvélemény" elé tárni...

Mindenkinek igaza van, aki válaszolt neked, mert mint mindent, ezt a kérdést is min. 2 oldalról lehet nézni: a baba és az anya oldaláról. Aki a babáét nézi elsősorban, az hozzád hasonlóan megütközik a dolgon (még ha nem is ennyire), aki viszont valamiért az anyával szimpatizál, az a te álláspontodat fogja elutasítani.

Én pl. nemrég vizsgáztam eü. jogból, ahol az abortuszt is tanultuk: mégpedig, hogy itt a baba élethez való joga és az anya önrendelkezési joga áll egymással szemben. A nagy kérdés itt is hasonló: vajon melyik az erősebb, melyiknek "kellene" érvényesülni? És a válasz annyi, ahányan vagyunk. Én spec. abortuszellenes vagyok, de a helyzet az, hogy a másik oldal indokai is ugyanúgy relevánsak, mint az egyikéi...

Szóval hiába vagy te az egyik véleményen és érzed úgy, hogy nálad az igazság, másoknak megint más lesz az etalon, és ez így kerek.

Sajnos ez a mai világ rákfenéje, hogy nincsenek már olyan abszolút, megkérdőjelezhetetlen igazságok, mint jópár évszázaddal ezelőtt. Sem az emberi élet, sem egy kisbaba ilyen irányú jóléte már nem olyan evidens és kötelező érvényű dolog, mint ahogy azt a hozzánk hasonló "őskövületek" etikusnak érzik.

Szóval magadban jogosan vagy felháborodva, de az ilyen kérdésekben nem várhatsz el kulturált(abb) nyílt beszélgetést, mert ezekben a témákban ez általában nem szokott (annyira) működni.

2012. jan. 25. 10:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!