Hogy lehet egy anya olyan felelőtlen, hogy nem hajlandó szoptatni? (lent)
Hát ha ezzel foglalkozol, akkor ennél jobban kellene ismerned a tej élettani hatását.
A többi persze a te döntésed.
Nekem mondjuk az a fura ebben, hogy annyira le van egyszerűsítve a helyzet: vagy tudok szoptatni, minden gond és fennakadás nélkül - vagy tápszer és kész. Pedig szerintem a gyakorló anyukák túlnyomó többsége nem ebben a két végletben van, hanem a kettő között próbálkozik, kínlódik, igyekszik (így vagy úgy). Nem tudom, van-e ilyen felmérés, de a sikeresen szoptató anyukák kb. pár százaléka lehet az, akinek soha semmilyen gondja nem volt a szoptatással. A többieknek mindenkinek volt; de sokan sikerrel átlendülnek ezen.
Nem kell belerokkanni a próbálkozásba, miért is kéne? Ha mondjuk már most, a terhesség alatt is felkészül rá egy kicsit az ember (helyesen), akkor remélhetőleg nem is fog ilyen előfordulni.
Amúgy engem ez annyira szomorúvá tesz,hogy ugy irtok erről az anyukáról (akiről valoszinüleg csak egy fél sztorit hallunk),mintha azért nem szoptatana,mert fél ,mhogy logni fog a melle,tönkremegy az alakja,metr gusztustalan stb..
közben meg szerencsétlennek "csak" iszoynatosan fáj,és inkbáb segiteni kéne neki,de még az is provokativan ir rola a htáa mögött aki állitolagosan szoptatási tanácsadónak készül..szerintem inkább szégyelljétek magatokat.
ódv:egy szoptató anyuka
Nézzétek, az, hogy valaki másoknak igyekszik segíteni, még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs egyéni véleménye dolgokról. Talán az kellene, hogy én is mindent úgy gondoljak, ahogy x-nek vagy y-nak tetszik? Ez nonszensz.
Azt már megtanultam az elmúlt 2,5 év alatt, amióta itt vagyok, hogy mindenkinek fel kell ajánlani a segítséget - és ha elfogadják, jó, ha nem, hát nem. A régi önmagamhoz képest ma már nem csinálok belőle lelki ügyet, ha valaki ténylegesen úgy dönt, hogy a saját útját járja (mondjuk szoptatás nélkül). Mert ez valóban egyéni választás, nincs jogunk beleszólni.
De, ettől függetlenül szerintem jogosan gondolhatom úgy magamban, hogy nem tartom ezt helyesnek, neadjisten, ebből a szempontból picit sajnálom is azt a babát (mert mindenképp veszít valamit, még ha egyesek szerint nem is sokat). Senki kedvéért nem fogok egyetérteni valamivel, amit én magam nem tartok jónak. Ez hiteltelenség. Viszont, talán annyiban különbözök többektől, hogy nem bunkó, lekezelő stílusban szoktam közölni a véleményemet, hanem lehetőleg kulturáltan. És inkább akkor, ha kérdezik; de akkor igyekszem őszinte lenni. Márpedig ebben nem lehet kivetnivalót találni szerintem.
És nem én vagyok az egyetlen ilyen ember, minden szopis tanácsadó így "működik". Attól, hogy másoknak segítünk, még van magánvéleményünk. Csak nyilván meg kell tanulnunk ezt kezelni és megfelelő időben és módon előadni.
Szerintem én ehhez tartottam magam most is, úgyhogy nem tudom, mi a gond.
Arról nem beszélve, hogy elvi kérdésekről IS folyt a beszélgetés, nemcsak az adott konkrét esetről.
Igen Stefix,lehet véleményed természetesen mint "civilnek" is a dolgokról,és most nem is eről bezséltem,hanem ,hogy kicsit provokativ stilusban irtál te is az előző oldalon,ami engem személyszerint nagyon meglepett,mert te szoktad a legjobban hangoztatni,hogy minden történetet ismerni kell,ahhoz hogy megoldást találjunk. Talán szólhattál volna annyit a kérdezőnek,hogy ajánlja fel a segitségét ha már ennyire érdekli a dolog a szóban forgó anyukával kapcsolatban. Nem várom el,hogy te segits mindenkinek,ezért is nem azt irtam,hogy neked kellett volna tippeket irnod. Engem csak az bosszant,hogy úgy beszéltek,mintha akérdezőt a jószándék vezérelte volna,közben meg csak kiirt egy kérdést,azért ,hogy csoportosan szidalmazhassunk valakit aki nem szoptat,mert fáj neki. Talán ahelyett,hogy idejön puffogni milyen anya az ilyen,meg blabla megadhatta volna egy szopis tanácsadó számát,ajánlhatott volna neki bimbóvédő krémet,vagy bimbóvédőt,elmondhatta volna ,hogy kell megfelelően fejni vagy borogatni.
vagy nem is kellett volna ezzel fáradnia,innen is nagyon sokan szievsen segitettek volna.Bocs,hogy én nem vagyok benne ezekben a fröcsögésekben,amiket itt csináltok.
Én nem fröcsögtem most sem, úgyhogy nem veszem magamra. Gondolom, az utolsó sorokat nem elsősorban nekem szántad, mert én nem vettem részt ilyesmiben.
Igazad van egyébként, de mivel előttem már leírták, hogy a Kérdező is felajánlhatta volna a segítségét, úgy voltam vele, hogy nem ismétlem el még egyszer (ezt is így szoktam máshol is). Ugyanakkor én is felhívtam a Kérdező figyelmét, hogy valószínűleg egyedül lesz a véleményével; vagy még inkább a hangos felháborodásával, ami idővel már nekem is inkább személyeskedésbe, mérgelődésbe csapott át.
Szóval igen, lehetett volna úgyis megközelíteni alapból, hogy segíteni kéne az anyukának - de látod, nem vagyunk egyformák. A Kérdező valamiért inkább a dühének akart hangot adni, ami, bár lehet, hogy nem szép dolog, mégis valahol "jogos", mert mindenki elmondhatja itt, hogy mi bántja. (Én is tettem már fel hasonló kérdést régebben, csak hamar megtanultam, hogy ezzel óvatosan kell bánni.)
Tényleg nem etikus, ha valakit ennyire letámadnak, főleg, ha nem is ismerik a hátteret, egyetértek, de egy nyilvános fórumon ez van. Ilyenkor szokták azt írni, hogy akit nem érdekel, ne olvassa, tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!