Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet egy anya olyan...

Hogy lehet egy anya olyan felelőtlen, hogy nem hajlandó szoptatni? (lent)

Figyelt kérdés
Pedig teje van bőven,de állítása szerint neki annyira fáj a szoptatás,hogy képtelen szoptatni.A kisbabája 5 napos,de csupán egyszer tudott szopni,mikor a csecsemős nővér leült a kismama mellé,hogy már pedig próbálja csak meg.Most a kisbaba antibiotikum-kúrát kap,mert sugárban hány. Kérdem én,milyen anya az,aki nem képes a saját gyerekét maga elé helyezni? Indok a nemszoptatásra : elviselhetetlenül fáj neki,ha szopik a baba. Kérdem én,ha bedurran a melle a pangó,felgyűlt tejtől,az nem fáj???
2012. jan. 21. 14:38
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon szépen leírtad, Kedves Utolsó, és nagyon igaz, főleg az utolsó előtti bekezdés! Tetszik!!!!
2012. jan. 25. 14:10
 62/70 anonim ***** válasza:
49%
Én 18 hetes kismama vagyok, de eldöntöttem, hogy csak akkor fogok szoptatni,ha menni fog. Nem fogok MINDENT megtenni az ügy érdekében. Sem a babának, sem a családnak nem jó egy idegbajos szenvedő kismama. Ha én nyugodt vagyok, nyugodt a család is. Ha tápszer, akkor tápszer. Lehet köpködni, de én nem fogok sírva, véres mellekkel, üvöltő gyerekkel, fejőgéppel szenvedni. Ja, amúgy szarvasmarhával foglalkozom, abszolút tisztában vagyok a tejtermelés és tejleadás hátterével, az első 4-5 napban termelődő tej védi meg igazán a babákat a kezdeti fertőzésektől. Nem értek egyet ezzel a nagy szoptatási forradalommal. Boldog kismama akarok lenni nem egy depressziós aggódós idegroncs. A gyerek születik a családba, hála istennek, hogy vannak alternatívák és nem kell hátrányban lennie egy tápszeres babának.
2012. jan. 27. 19:21
 63/70 xStefix ***** válasza:

Hát ha ezzel foglalkozol, akkor ennél jobban kellene ismerned a tej élettani hatását.

A többi persze a te döntésed.

Nekem mondjuk az a fura ebben, hogy annyira le van egyszerűsítve a helyzet: vagy tudok szoptatni, minden gond és fennakadás nélkül - vagy tápszer és kész. Pedig szerintem a gyakorló anyukák túlnyomó többsége nem ebben a két végletben van, hanem a kettő között próbálkozik, kínlódik, igyekszik (így vagy úgy). Nem tudom, van-e ilyen felmérés, de a sikeresen szoptató anyukák kb. pár százaléka lehet az, akinek soha semmilyen gondja nem volt a szoptatással. A többieknek mindenkinek volt; de sokan sikerrel átlendülnek ezen.

Nem kell belerokkanni a próbálkozásba, miért is kéne? Ha mondjuk már most, a terhesség alatt is felkészül rá egy kicsit az ember (helyesen), akkor remélhetőleg nem is fog ilyen előfordulni.

2012. jan. 28. 09:02
 64/70 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kettőnk között pont az a különbség, hogy én ismerem és értek is hozzá. Szerinted manapság a bocik tehéntejen nőnek fel? Mondjuk ennek gazdasági okai vannak elsősorban. A szoptatásnak lelki is. Már most olvasom a liga ajánlásait és számíthatok egy nagyon rendes védőnőre is. De nem parázok azon sem most sem később, hogy tudok-e majd szoptatni vagy sem. Pont a szakmám miatt tudom, hogy azonos tartási és takarmányozási körülmények között is van olyan egyed, amelyik már a 2-3 héten belül nyomja a 30 litert és van olyan, amelyik 8-10-et. Tudod, van ennek genetikai oldala is, mint ahogy a tej beltartalmának alakulása sem csak azon múlik, hogy mit eszel és mi hasznosul... Ez az én döntésem. Csak leírtam, hogy szerintem ezen kár görcsölni, még egy baba sem halt éhen (felelősségteljes anya kezében). Fogok próbálkozni, mert nem szoktam félúton feladni semmit, de nem tervezek azért pszichológushoz járni, mert ha nem tudok szoptatni akkor rossz anya vagyok. Pont attól leszek jó anya, ha így lesz, akkor is a lehető legjobbat adjam. Ez mindenkinek a saját döntése, én arra hívtam volna fel a figyelmet - mert sokszor olvastam, hogy sírnak a kismamák a fájdalomtól - hogy nehogy már ezek az örömteli hónapok emiatt váljanak rémálommá. Alternatíva mindig van. A véleményekről pedig annyit, hogy a gyerekeddel élsz együtt, és nem a környezeted véleményével.
2012. jan. 28. 10:20
 65/70 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy engem ez annyira szomorúvá tesz,hogy ugy irtok erről az anyukáról (akiről valoszinüleg csak egy fél sztorit hallunk),mintha azért nem szoptatana,mert fél ,mhogy logni fog a melle,tönkremegy az alakja,metr gusztustalan stb..

közben meg szerencsétlennek "csak" iszoynatosan fáj,és inkbáb segiteni kéne neki,de még az is provokativan ir rola a htáa mögött aki állitolagosan szoptatási tanácsadónak készül..szerintem inkább szégyelljétek magatokat.

ódv:egy szoptató anyuka

2012. jan. 28. 19:25
 66/70 anonim ***** válasza:
A kérdező stilusától meg komolyan a bicska nyilik a zsebemben..
2012. jan. 28. 19:26
 67/70 anonim ***** válasza:
Hát én sem szeretnék egy olyan szoptatási tanácsadó kezei közé kerülni, aki a kérdés kiírójával ért egyet.
2012. jan. 28. 20:13
 68/70 xStefix ***** válasza:

Nézzétek, az, hogy valaki másoknak igyekszik segíteni, még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs egyéni véleménye dolgokról. Talán az kellene, hogy én is mindent úgy gondoljak, ahogy x-nek vagy y-nak tetszik? Ez nonszensz.

Azt már megtanultam az elmúlt 2,5 év alatt, amióta itt vagyok, hogy mindenkinek fel kell ajánlani a segítséget - és ha elfogadják, jó, ha nem, hát nem. A régi önmagamhoz képest ma már nem csinálok belőle lelki ügyet, ha valaki ténylegesen úgy dönt, hogy a saját útját járja (mondjuk szoptatás nélkül). Mert ez valóban egyéni választás, nincs jogunk beleszólni.

De, ettől függetlenül szerintem jogosan gondolhatom úgy magamban, hogy nem tartom ezt helyesnek, neadjisten, ebből a szempontból picit sajnálom is azt a babát (mert mindenképp veszít valamit, még ha egyesek szerint nem is sokat). Senki kedvéért nem fogok egyetérteni valamivel, amit én magam nem tartok jónak. Ez hiteltelenség. Viszont, talán annyiban különbözök többektől, hogy nem bunkó, lekezelő stílusban szoktam közölni a véleményemet, hanem lehetőleg kulturáltan. És inkább akkor, ha kérdezik; de akkor igyekszem őszinte lenni. Márpedig ebben nem lehet kivetnivalót találni szerintem.

És nem én vagyok az egyetlen ilyen ember, minden szopis tanácsadó így "működik". Attól, hogy másoknak segítünk, még van magánvéleményünk. Csak nyilván meg kell tanulnunk ezt kezelni és megfelelő időben és módon előadni.

Szerintem én ehhez tartottam magam most is, úgyhogy nem tudom, mi a gond.

Arról nem beszélve, hogy elvi kérdésekről IS folyt a beszélgetés, nemcsak az adott konkrét esetről.

2012. jan. 30. 14:10
 69/70 anonim ***** válasza:

Igen Stefix,lehet véleményed természetesen mint "civilnek" is a dolgokról,és most nem is eről bezséltem,hanem ,hogy kicsit provokativ stilusban irtál te is az előző oldalon,ami engem személyszerint nagyon meglepett,mert te szoktad a legjobban hangoztatni,hogy minden történetet ismerni kell,ahhoz hogy megoldást találjunk. Talán szólhattál volna annyit a kérdezőnek,hogy ajánlja fel a segitségét ha már ennyire érdekli a dolog a szóban forgó anyukával kapcsolatban. Nem várom el,hogy te segits mindenkinek,ezért is nem azt irtam,hogy neked kellett volna tippeket irnod. Engem csak az bosszant,hogy úgy beszéltek,mintha akérdezőt a jószándék vezérelte volna,közben meg csak kiirt egy kérdést,azért ,hogy csoportosan szidalmazhassunk valakit aki nem szoptat,mert fáj neki. Talán ahelyett,hogy idejön puffogni milyen anya az ilyen,meg blabla megadhatta volna egy szopis tanácsadó számát,ajánlhatott volna neki bimbóvédő krémet,vagy bimbóvédőt,elmondhatta volna ,hogy kell megfelelően fejni vagy borogatni.

vagy nem is kellett volna ezzel fáradnia,innen is nagyon sokan szievsen segitettek volna.Bocs,hogy én nem vagyok benne ezekben a fröcsögésekben,amiket itt csináltok.

2012. jan. 30. 16:20
 70/70 xStefix ***** válasza:

Én nem fröcsögtem most sem, úgyhogy nem veszem magamra. Gondolom, az utolsó sorokat nem elsősorban nekem szántad, mert én nem vettem részt ilyesmiben.

Igazad van egyébként, de mivel előttem már leírták, hogy a Kérdező is felajánlhatta volna a segítségét, úgy voltam vele, hogy nem ismétlem el még egyszer (ezt is így szoktam máshol is). Ugyanakkor én is felhívtam a Kérdező figyelmét, hogy valószínűleg egyedül lesz a véleményével; vagy még inkább a hangos felháborodásával, ami idővel már nekem is inkább személyeskedésbe, mérgelődésbe csapott át.

Szóval igen, lehetett volna úgyis megközelíteni alapból, hogy segíteni kéne az anyukának - de látod, nem vagyunk egyformák. A Kérdező valamiért inkább a dühének akart hangot adni, ami, bár lehet, hogy nem szép dolog, mégis valahol "jogos", mert mindenki elmondhatja itt, hogy mi bántja. (Én is tettem már fel hasonló kérdést régebben, csak hamar megtanultam, hogy ezzel óvatosan kell bánni.)

Tényleg nem etikus, ha valakit ennyire letámadnak, főleg, ha nem is ismerik a hátteret, egyetértek, de egy nyilvános fórumon ez van. Ilyenkor szokták azt írni, hogy akit nem érdekel, ne olvassa, tudod...

2012. jan. 30. 16:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!