Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet egy anya olyan...

Hogy lehet egy anya olyan felelőtlen, hogy nem hajlandó szoptatni? (lent)

Figyelt kérdés
Pedig teje van bőven,de állítása szerint neki annyira fáj a szoptatás,hogy képtelen szoptatni.A kisbabája 5 napos,de csupán egyszer tudott szopni,mikor a csecsemős nővér leült a kismama mellé,hogy már pedig próbálja csak meg.Most a kisbaba antibiotikum-kúrát kap,mert sugárban hány. Kérdem én,milyen anya az,aki nem képes a saját gyerekét maga elé helyezni? Indok a nemszoptatásra : elviselhetetlenül fáj neki,ha szopik a baba. Kérdem én,ha bedurran a melle a pangó,felgyűlt tejtől,az nem fáj???
2012. jan. 21. 14:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
Nagybátyám felesége!
2012. jan. 21. 15:07
 12/70 anonim ***** válasza:
62%
Te szültél már? Szoptatásnál az első napokban olyan méhösszehúzódásaim voltak, hogy folytak a könnyeim a fájdalomtól, szorongattam az ágy szélét és vinnyogtam. Utána meg a mellbimbóm sebesedett ki. De folytattam, most 3.5 hónapos a kislányom és múlt héten lejött a bőr a bimbóról és úgyis szoptattam. Van akinek alacsony a fájdalom küszöbe. Amúgy sincs semmi közöd hozzá. Foglalkozz a saját dolgoddal.
2012. jan. 21. 15:16
 13/70 anonim ***** válasza:
69%
Ne hülyéskedj már. Ha nincs tej, akkor adnak neki tápot a kórházban. Nem csak anyatejjel lehet etetni azt a babát. Nem tudom hány éves vagy, de szerintem rettentő fiatal és semmit nem tudsz erről.
2012. jan. 21. 15:20
 14/70 anonim ***** válasza:
37%

Azért azzal egy kicsit vitatkoznék, hogy tényleg magánügy-e a szoptatás. Mert nem csak az anyára tartozik, hanem a az ő gyermekére is, ugyanis a szoptatás rengeteg mindennek az alapja, amit később már nem lehet megszerezni. Magyarán: én rohadtul mérges lennék anyukámra, ha annak idején nem akart volna szoptatni, pedig megtehette volna.

És ugye kutatások szerint az allergia ellen véd, rengeteg immunanyag van benne, ami erősíti a szervezetet, jó a fogak és beszédfejlődésnek is, stb. Így, ha mindenkit szoptattak volna és szoptatnának, lehet kevesebb beteg, allergiás, fogszabályzós, logopédushoz járós ember lenne, ergo kevesebb adó menne az egészségügybe. Na jó, lehet, hgoy ez csak egy szép álom, de az biztos, hogy ez egy felelőtlen anya (és még ez a legszebb szó rá).

két gyermekes, szoptató és tejleadó anyuka

2012. jan. 21. 15:20
 15/70 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom,hogy leírtam ,mi a helyzet,miért akadtam ki.Itt nem veszekedni vagyok,hanem megosztani azt,ami bánt.Mert egy ártatlan kis angyal van veszélyeztetve az anyuka butasága miatt.Leírom újra: anyuka tudna szoptatni,csak nem akar,mert kényelmesebb ez így neki.A csecsemősnővér is megmondta,hogy simán tudna szoptatni,de senkire nem hallgat.A baba emiatt beteg lett.Senkivel nem voltam bunkó,és ezt elvárom másoktól is,hogy velem se legyen senki az.Ha valaki nem tud értelmesen válaszolni,akkor inkább maradjon csendben.És nem akarom,hogy egyetértsetek velem,csak a véleményeteket kértem,de ha lehet kultúrált formában! Ha ez gondot jelent,akkor pssszt! Köszönöm!
2012. jan. 21. 15:22
 16/70 anonim ***** válasza:
86%
És mégis miért kap antibiotikumot a pici? Merthogy nem azért mert nem szoptat az anyuka, az olyan biztos, ahogy most itt ülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 21. 15:22
 17/70 A kérdező kommentje:
A baba beteg lett,sugárban hányt,és ezért kap antibiotikumot,de ezt is leírtam,ha tudnának egyesek olvasni,akkor nem kéne mindent 3szor leírnom.Nyilván jót tesz a baba gyomrának,bélrendszerének,hogy a kismama nem szoptatja.És igen,nyilván kapott tápszert,mert a kórházi dolgozóknak több esze van mint az anyának,és ők etetik.De nem a semmiért van a doki is kiakadva a kismamára...
2012. jan. 21. 15:25
 18/70 anonim ***** válasza:
53%
De nem azért lett beteg, mert nem szoptatta. Szerintem te vagy az, aki itt fröcsög az anyukára, úgyhogy fogadd el, hogy te is kapod a sarat. Még egyszer mondom, semmi közöd hozzá. Egy személy róhatja fel neki, hogy nem szoptatta, az pedig a kislánya.
2012. jan. 21. 15:32
 19/70 anonim ***** válasza:
64%
Állj már le!!!Nem azért kell antibiotikum a kicsinek,mert az anyuka nem szoptat!Tápszert biztos,hogy kap a kórházban!Egy két és fél kilós kisbaba nagyon erőtlen,lehet,hogy nem jó a szopótechnikája sem.Azt megértem,hogy fel vagy háborodva,hogy nem szoptat az édesanya,de már túlzásba viszed a fröcsögést.Sikít belőled a gyűlölet!Amúgy meg nem mindenki fogadja el másnak az anyatejét,mert az nincs bevizsgálva!
2012. jan. 21. 15:33
 20/70 anonim ***** válasza:
61%
Azért mert nem kap anyatejet,nem adnak antibiotikumot,semmi köze a szoptatáshoz a baba jelenlegi problémája.Valószínűleg valamilyen fertőzést kapott el és attól hányt.
2012. jan. 21. 15:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!