Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek van teje mert nem...

Akinek van teje mert nem hajlando szoptatni?

Figyelt kérdés

Lattam mar ilyesmit.

Azoknak a teje nem csepeg kI magatol?

2016. ápr. 28. 21:43
 41/94 anonim ***** válasza:
60%

Ha van teje az anyukának akkor az a legjobb a babának, ha szoptat. Amíg fiatalabb voltam, en se tudtam elképzelni hogy szoptassak, mert úgy éreztem, szexuális felhangja van a mellem megérintésènek. Azonban amikor terhes lettem egyre jobban megváltozott a gondolkodásom. A kisfiam most múlt 1 hónapos, kizárólag szoptatott, gyönyörű baba. A mellemet nem fejem, nem vagyok tejcsárda, de van bőven annyi tejem amennyi a babámnak kell. Ha helyesen teszik mellre a babát akkor egyáltalán nem fáj a szoptatás, es a kezdeti érzékenységre ott van pl a Garmastan krém. A cicim a terhesség alatt megnőtt, de a szoptatástól semmit se valtozott, egyáltalán nem lóg. Azt hogy valaki évekig szoptat én se tartom egészségesnek, de azért egy éves korig érdemes ha valaki tud. (Persze 6 hónapos kor után jöhet a hozzátáplálás). Szerintem ha valaki hiúságból megtagadja a kisbabájától ami a legjobb neki, az önző, és éretlen az anyaságra. Sok nő, akinek nincs teje bármit megtenne hogy tudjon szoptatni. Az hogy hogy fogsz kinézni terhesség után, egyáltalán nem ezen múlik, mint ahogy az se, hogy mennyire leszel nő. Az én férjemnek pl természetes hogy igy taplalom a kisfiunkat, és örül neki, hogy megtehetem. Anyósomnak nem volt teje, ő is mindig mondja, hogy milyen szerencse hogy nekem van. Ez csak egy vélemény, de én pont hogy nem éreznèm magam igazi nőnek, ha nem adnám meg a babámnak ami a legjobb neki.

Magamon kívül több anyukát is ismerek, aki szoptat, vagy szoptatott és mégis szép a cicije.

2016. ápr. 29. 08:51
 42/94 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem gyermeket úgy szabad vàllalni ha a szoptatàst is természetesnek tekintjük.

Hisz az anyasàg része.

Biztos van olyan aki idegenkedik tőle de amikor a csöppség alit odabent hordtunk a szâjâba veszi és tudjuk tàplàlni...ez egy csodálatos dolog.Hihetetlen érzés...nem beszélve az anyatej fontossàgàról.

Mondom úgy hogy sajnos elejétől hozzatàplàlni kellett de két hónapig volt kis tejem.

Sajnàltam de ugyanakkor nem őrültem bele ugyanis nem halt èhen a gyermekem de a közelsège az az intim pillanat nagyon jó érzés.Ahogy ràd néz miközben szoptatod.

Nem ítélkezem senki felett sem.

Nem tudhatjuk ki miért választja az elapasztàst.

Én csak rem3lem hogy kapok annyi esélyt most másodszorra is hogy legalàbb két hónapig megint lesz.

2016. ápr. 29. 09:07
 43/94 A kérdező kommentje:

41 reszben egyetertek, de vagy ÖTSZÖR irtam le h cseppet sem a mellem valtozasa zavarna, azt meg majd szepen mindenki maga donti el mit lat jonak. Nem hinnem h barki megkellene ezt Mondja.

A legkozelebbi kommenteloket ujbol megkernem. MOSTMAR A KERDESRE VALASZOLJATOK bar kaptam mar valaszt...de ha nagyon irna valaki, akkor csak a kerdesre varok valaszt!:)

2016. ápr. 29. 09:43
 44/94 A kérdező kommentje:

Utoslo.

Mindenkinek mas a gondolkozasa EZT EL KELL FOGADNI ugyanis nem tehetsz sot senki nem tehet azert mert valaki valamit máshogyan gondol... jogunk van donteni mindenrol, nem csak errol. De szivbol kivanom h tudj szoptatni masodszorra is.:)

2016. ápr. 29. 09:45
 45/94 anonim ***** válasza:
29%

Annyira cuki, hogy így előre ekkora professzor vagy és már egy egész életfilozófiát építettél a jelenlegi igazadra! :D :D

A vélemény és a bizonygatás közt van némi különbség (ezt úgy mindenkinek) ;)

2016. ápr. 29. 09:49
 46/94 anonim ***** válasza:
100%

Én sem leszek népszerű, de nem érdekel vállalom a véleményem. Már az első fiamnál sem volt tejem. Igaz, sürgősségi császáros lett, elvitték a koraszülöttre, 3 nap után foghattam, itthon ideges voltam, mert nem tudtam lett-e maradandó károsodása esetleg, ami később derül ki. De azért próbálkoztam a szoptatással. Kb. 8 hét után a gyerekorvos állított le, mert látta,hogy már tök ideg vagyok, mert nincs tejem. Mondta,hogy bár nagyon jó az anyatej, szerinte már kicsit túl van misztifikálva, és inkább legyen a gyerek tápszeres, de legyen egy nyugodt édesanyja, mint egy idegbeteg.

Utólag egyáltalán nem bántam meg. A legnagyobb hülyeség,hogy azt gondolják,hogy a szoptatás nélkül nincs meg az intimitás. Miért ne lenne? Ugyanúgy dajkáltam, a csupasz testemre tettem, babusgattam. Pusztán azért,mert a kaját nem cicimből szívta, nem sérült a kapcsolatunk. Most 4,5 éves, egy évben kétszer,ha beteg és eléggé anyás. Tehát se nem lett betegesebb,mert tápszeres lett, se nem kötődik kevésbé. A doki még azt is mondta,hogy a mai világban, amikor az anyukák annyi szemetet esznek, mint a fene, egyáltalán nem biztos, hogy sokkal jobb a tej, mint a táp. Mert azért valljuk be, a legtöbben átlagosan étkeznek, tehát megeszik a permetezett, meg kínából behozott paradicsomot, paprikát. Kevesebb az, aki a saját tyúkját vágja, meg a saját kertjében termeszti a zöldséget.

A második fiamnál még annyi tejem sem volt, bár ő vele is próbáltuk a szopit. Na nála már nem engedtem magam belelovalni. 3 hetes korában már kizárólag tápszeres volt. Most 6,5 hónapos és köszöni, ő is jól van.

2016. ápr. 29. 10:08
 47/94 A kérdező kommentje:

45 endometriosisom van es streptococcus agailicinem 15 eves Korom ota, veszelyeztetett leszek, ezt mar az orvos is mondta, mert emlitettem nekI h lassan babat szeretnenk de felek a betegsek vègett. Azt mondta figyelve leszek valoszinuleg jobban, es szinte biztos h utolso honapot vagy utolso kettot korhazban toltom. Endometriozisom miatt voltak mutetjeim ezert a csaszar Kerdes is felmerult.

Mielott beugatsz bizonyosodj meg arrol, hogy tudsz-e vajon mindent. .....

2016. ápr. 29. 10:35
 48/94 A kérdező kommentje:

46#

Sajnalom h szenvedtel, de ebbol is latszik, hogy egyaltalan nem rosszabb a tapszer.. sem lelki sem testi okokbòl.

Elitelik azt aki ockodik a szoptatastol es riogatjak h milyen rossz a tapszer.

Aki meg nemtud, de akar azt meg nyugtatgatják, hogy milyen jò a tápszer, ès semmi baj nem lesz.....:)

2016. ápr. 29. 10:38
 49/94 anonim ***** válasza:
93%

Nem,nem ítélkeztem pont azt írtam hogy nem ítélkezem.

Azt is írtam hogy nem volt elég tejem

De hagy sajnàljam mát ezt én hogy nem tudtam tovàbb szoptatni.

Ettől függetlenül mint ìrtam nem görcsöltem rajta mert tàpszertől jól lakott.

De ha úgyis kész vàlaszod van mindenre es csak az a jó ha valaki hasonlóan van mint te akkor kàr írni.

Mindenkinek màs a helyzete es véleménye s ezt neked is el kell fogadni.

2016. ápr. 29. 10:48
 50/94 A kérdező kommentje:

Jaj az a resze a kommentnek nem neked szolt vagyis nem ugy ahogyan Te ertetted!:) nem. Rosszbol irtam csak ez tenyleg igy van, amint latod minden kommentem korrekt...

Csak ez olyan kerdes mint pl amikor megkerdezi egy olyan h huu lehetek terhes? (De nem akarja) akkor mindenkI azt mondja h igen ... aki meg szeretne es ilyen kerdest tesz fel, annak azt irjak nem nem lehetsz!:) szoval csak megjegyeztem h ez igy szokott lenni anyatej es tapszer kerdesben is.

Sajnalom h magadbol indulsz ki es incselkedesnek vetted, amit en nem annak szántam. Sebaj van ilyen ment a zold kez, egy kivetelevel mindenkinek!!!:)

2016. ápr. 29. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!