Miért van az hogy én nem akarom a gyereket szoptatni? Egyszerüen ugy érzem hogy a gyerek élösködne rajtam és ezt sehogyan se tudom elfogadni. Már lassan 2 hetes lesz, és már az elejétöl kezdve tápszert kap.50 kilo vagyok nem is hisztam szinte semmit.
Jézusom!!!!
Súlyos....
Más az életéből éveket adna,h legalább fél éves koráig tudja szoptatni azt a csöpp kis lényt,akinek az anyatej jelenti a legnagyobb biztonságot!
Persze,h felnőnek a tápszeres babák is.De ha van az embernek lehetősége,teje akkor az a legalapabb,h azzal táplálja a babát,hisz megvédi őt mindenféle betegségtől nem beszélve arról h mekkora szüksége van az anyja ilyenfajta közelségére.
Le lehet pontozni,de ne haragúdj nagyon nem értek egyet veled.
Szerintem is keress fel egy szakorvost,mert ha ilyen érzéseid támadnak,nehogy később még nagyobb "baj" legyen!!!!
Nem tudom ki pontozza le azt, aki le meri írni, hogy fel van háborodva a tetteiden! A következő sorok után engem is le lehet húzni!
Nem is értem az olyan nőt, mint te. Az anyaság az önzetlen szereteten alapul. Amit te teszel, az minden, csak nem önzetlenség. Neked mi a fontosabb? A formás cicjeid, meg alakod, vagy a gyereked?! Szerintem egyértelmű a válasz sajnos... Nyilván felnőnek azok a gyerekek is, akiket nem tudnak szoptatni, de ha van rá lehetőséged, akkor miért fosztod meg őt ettől? Ha nagy lesz, és megkérdezi, hogy ő miért nem szopott, mit fogsz neki mondani? Azt, hogy élősködőnek tartottad? Vagy kitalálsz majd valami ócska hazugságot az igaság helyett? (megírhatnád a választ...)Szánalmas vagy! A te anyukád szoptatott? Vagy téged is megfosztottak ettől? Nem hiszem, max. nem volt teje...Gondolkodj! Az anyaság lemondásokkal jár a gyermekünkért.
Egy 11 hetes "élősködő" (<-- a te szemedben)baba anyukája, aki a terhesség előtt szintén 50 kg volt, most 62, és? na bumm...a férjem így is szeret (neki is a gyermekünk egészsége fontosabb a melleim formájánál...nem tudom a te férjed mit szól a döntésedhez...megírhatnád), és majd ha nem szopizik a fiam, akkor letornázom...
Előző vagyok.
Még egy mondat: a mai tápszerek tényleg nagyon jók, ma már csak egyetlenegy dolgot nem tudnak beletenni: az ellenanyagot, ami megvédi a babát a betegségektől most, és később...
Mindig sokkolva fogom a fejem, mikor egyes nők az iszlám tanításánál is komolyabban veszik a szoptatást és bárki, aki más utat próbál választani, az eretnek! Pasiként azért bátorkodtam véleményt írni, mert párom is hozzád hasonóan vélekedik a szoptatásról és teljesen tiszteletben is tartom a véleményét, nem attól lesz valaki jó anya hogy a gyerek szájába tömi a mellét. Aki szeret szoptatni és élmény is neki, annak minden tiszteletem és tegye, de ne erőltesse ugyanezt másra. Úgy vettük észre nem is igazán azok cirkuszolnak a legtöbbet a szoptatás fontosságáért, akik a baba egészségéért aggódnak, hanem vagy akiknek az élet valamilyen területe kudarc és itt akarnak bizonyítani, vagy akiknek szintén szenvedés volt a szoptatás de „csakazértis” kiállnak mellette hogy másnak se legyen jobb. Természetesen ezt hallva vetik is a keresztet rendesen a vénasszonyok és védőnők. Biztos ezer felől hallod te is, hogy „Az ilyen minek akar gyereket...” a válasz egyszerű: azért a tengernyi szép dologért ami a gyerekkel jár, de semmiképp sem azért hogy csipkésre rágja egy kis bestia a mellbimbód. :)
A szülésznőnk nagyon korrekt nő, azt javasolta hogy ameddig lehet és bír szoptasson, mert az első pár napban-hétben olyan fontos anyagokat szív magába a pici, melyek táppal nem pótolhatók, utána ha úgy gondolja áttérhet a tápra. A lényeg hogy a gyermek kárára. Innen érdekes a dolog, mert amint nincs a szoptatás-kényszer, már párom se zárkózik el annyira tőle.
Most fog megkövezni engem a fórumot olvasó többi nő de leírom: Ha teher neked a szoptatás NE szoptass. A tápos babák is ugyanolyan egészségesek és szépek mint a vámpírkák, ha az élet többi területén gondos anya vagy. Saját tapasztalat: Pasidnak se mindegy, hogy egy lestrapált és rosszkedvű nő várja otthon minden nap, akinek szenvedés az egész, vagy egy vidám imádnivaló fiatal anyuka. Mellesleg hamarabb vissza is nyered női mivoltodat, a játszótéren az összes tejcsárda irigykedve fog nézni.
Sok sikert, kitartást és legfőképp jó egészséget kívánunk Neked!
Engem ha jol emlékszem 2 honapos koromig etettek igy.
A férjemnek az elején nem tetszett, de megmondtam neki hogy ez van ha nem tetszik tudja hol az ajtÓ.
De elfogadta.
HA MAJD A GYEREK RÁKÉRDEZ ÉN ELMONDOM NEKI HOGY MIÉRT NEM ETETTEM. A FÉRJEMNEK ENGEDEM HOGY JÁTSZON A MELLEIMMEL DE A GYEREKNEK NEM. DE EZ VAN, EZT KELL ELFOGADNIA.
A 15-12 NEK KÖSZÖNÖM AZ EGYÜTT ÉRZÉST.
lEGALÁBB VKI MEGÉRT.
húúúú, nagyon gáz vagy, orvoshoz kellene menned...
tényleg, nehogy baj legyen később...
a "kedves" válaszoló apuka szintén nagyon gáz.
valószínűleg felszínes, csak a külsőségekre adó emberek vagytok (remélem, sikerült értelmezni a mondatomat :D )
(jelzem, nem vagyok "ezer évig szoptassunk"-párti, de ez már nálam is kiveri a biztosítékot)
én igy érzem teljesnek magam, nem fogok dokihoz menni,
Nekem nincs arra szükségem hogy esetleg baj legyen a mellemmel, kisebesedett mellbimbo, begyulladt mell, felvágás, és a férjemnek se tetszene utánna a mellem. Tudom ez nagy önzőség, de én igy látom jónak.
Meg kimélem magamat a rossz fájdalmas dolgoktól.
Már tervbe van a második, és ö se lesz másképp.
Nah,APUKÁVAL kezet foghattok!!!
Súlyos betegek vagytok!!Ez a hozzáállás tényleg kiveri a biztosítékot!
Mi vagyunk az élet más részein megkeseredettek és kudarcot vallott emberek???
Mondjátok ti,akik csak a külsőségekkel foglalkoztok?
Kedves kérdező: Tudom,nem asztalom és most hurroghat mindenki,de a férjed helyébe- mikor Te kijelentetted h egy élősködőt nem szoptatsz és ha nem tetszik arra van az ajtó...- szóval ennél a mondatodnál úgy vágtalak volna szájba,h többet nem ejtettél volna ki ilyet és hasonlót!!!
Aztán most lehet támadni!
Ez a véleményem és ennyi!
Igenis felháborít,h egy ilyen oldalra ilyen beteg kérdést felteszel,ahol sok nő- köztük én is- minden nap azzal küzdünk,h legyen elég tejünk és tudjuk életünk értelmét táplálni.
Minek tetedd fel ezt a kérdést?
Feleslegesen válaszoltak neked mert ellenséges vagy azokkal akik másképp gondolkodnak.
Ha nem akarod szoptatni ne szoptasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!