Miért van az hogy én nem akarom a gyereket szoptatni? Egyszerüen ugy érzem hogy a gyerek élösködne rajtam és ezt sehogyan se tudom elfogadni. Már lassan 2 hetes lesz, és már az elejétöl kezdve tápszert kap.50 kilo vagyok nem is hisztam szinte semmit.
Na jó nem szeretnék meg egyszer ezzel a témával foglalkozni.
Volt olyan válaszol aki megértett, annak köszönöm. A többi dolog nem érdekel. További kellemes napot. Én megyek etetni.
Szia! Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem szoptattad, egészséges lett, és boldog, ez a lényeg. Nem tudom miért ítélik el azokat a nőket akik nem akarnak szoptatni. Én is egy véleményen vagyok veled, én sem fogok szoptatni, de ezen kívül mindent meg fog kapni a baba. Attól, neki rossz érzése van a szoptatástól nem kellene elítélni. Mindenki más. És az sem baj, ha azt akarja, hogy szépek maradjanak a mellei. Ettől függetlenül lehet nagyon jó anya, és mindent megadhat a babájának.
Sok boldogságot!! :)
Mert az emlősök elevenszülők és SZOPTATJÁK KICSINYEIKET!!!!!
És az ember is emlős.
Aki nem akar szoptatni, az egy önző dög, inkább ne szüljön.
Szerintem sosem jó, ha az ember szélsőségekben gondolkodik. Nemcsak az nem szerencsés, ha az ember mindig, mindenben aláveti magát a gyerekének (de ezt nem a csecsemőkre értem, hanem a kisgyermekkortól felfelé), hanem az sem, ha képtelen bizonyos dolgokról lemondani vagy másokat ellenérzése ellenére is megtenni a gyerekéért. Én azt gondolom, hogy a szoptatást is lehet (és ha máshogy nem is, de kell) örömmel, de legalábbis belenyugodva, elfogadva művelni. Senki sem várja el senkitől, hogy mindig mosollyal az arcán szoptasson. De azt, hogy ezt mégis megtegye, akkor is, ha önmaga nem találja meg benne a "számítását", azt már inkább.
Én azt gondolom, hogy a (nagybetűs) anyaság nem ott kezdődik és nem azt jelenti, hogy szülök egy gyereket. Sokkal inkább azt, hogy képes vagyok belátni, hogy mi az ő érdeke és hajlandó vagyok (időnként kellemetlen) áldozatokat is hozni ezért. Éshát, nem vagyunk egyformák, de szerintem a szoptatás egyáltalán nem áldozat.
A baba érdeke legfontosabb, hogy ő megkapja a számára fontos anyatejet
Aki ezt nem látja be és nem akarja szoptatni a gyermekét, annak a fejében van baj és forduljon pszichiáterhez
nekem ez a véleményem
"Kr.e. 2250 körül Hammurapi törvénykódexe rögzíti a nő, és a gyermek jogi helyzetét. Kihirdette, milyen büntetésre számíthat a kötelességét elmulasztó szoptatós anya vagy dajka.
Az ókori Rómában az anyától elvárták, hogy maga szoptassa csecsemőjét. Lenézték, sőt hűtlenséggel vádolták azt a nőt, aki nem szoptatott"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!