Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az hogy én nem...

Miért van az hogy én nem akarom a gyereket szoptatni? Egyszerüen ugy érzem hogy a gyerek élösködne rajtam és ezt sehogyan se tudom elfogadni. Már lassan 2 hetes lesz, és már az elejétöl kezdve tápszert kap.50 kilo vagyok nem is hisztam szinte semmit.

Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 19:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod az okát, hogy miért nem akarod szoptatni, akkor miért kérdezel rá, hogy miért van ez?
2009. nov. 20. 09:57
 92/103 anonim ***** válasza:
23%

Na jó nem szeretnék meg egyszer ezzel a témával foglalkozni.

Volt olyan válaszol aki megértett, annak köszönöm. A többi dolog nem érdekel. További kellemes napot. Én megyek etetni.

2009. nov. 20. 10:00
 93/103 anonim ***** válasza:
24%

Szia! Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem szoptattad, egészséges lett, és boldog, ez a lényeg. Nem tudom miért ítélik el azokat a nőket akik nem akarnak szoptatni. Én is egy véleményen vagyok veled, én sem fogok szoptatni, de ezen kívül mindent meg fog kapni a baba. Attól, neki rossz érzése van a szoptatástól nem kellene elítélni. Mindenki más. És az sem baj, ha azt akarja, hogy szépek maradjanak a mellei. Ettől függetlenül lehet nagyon jó anya, és mindent megadhat a babájának.

Sok boldogságot!! :)

2010. aug. 24. 21:56
 94/103 anonim ***** válasza:
47%

Mert az emlősök elevenszülők és SZOPTATJÁK KICSINYEIKET!!!!!

És az ember is emlős.

Aki nem akar szoptatni, az egy önző dög, inkább ne szüljön.

2010. aug. 25. 12:20
 95/103 anonim ***** válasza:
bla bla bla, le lehet szállni erről a témáról. Annyira unalmas már és érdektelen.
2010. aug. 25. 14:29
 96/103 anonim ***** válasza:
51%
Ja, igen persze az ember is emlős, de az ember nem állat és ezért sok mindent már nem tesz amit az állatok igen. Ha valaki nem akar szoptatni akkor ne szoptasson van más alternatíva. Inkább etesse a gyereket tápszerrel minthogy utálkozva, szenvedve, rossz érzésekkel kényszerből szoptasson. Nem is értem miért kell ekkora cirkuszt rendezni az egész körül.
2010. aug. 25. 15:30
 97/103 anonim ***** válasza:
55%
igaza van az utolsónak.
2010. aug. 25. 15:45
 98/103 xStefix ***** válasza:
66%

Szerintem sosem jó, ha az ember szélsőségekben gondolkodik. Nemcsak az nem szerencsés, ha az ember mindig, mindenben aláveti magát a gyerekének (de ezt nem a csecsemőkre értem, hanem a kisgyermekkortól felfelé), hanem az sem, ha képtelen bizonyos dolgokról lemondani vagy másokat ellenérzése ellenére is megtenni a gyerekéért. Én azt gondolom, hogy a szoptatást is lehet (és ha máshogy nem is, de kell) örömmel, de legalábbis belenyugodva, elfogadva művelni. Senki sem várja el senkitől, hogy mindig mosollyal az arcán szoptasson. De azt, hogy ezt mégis megtegye, akkor is, ha önmaga nem találja meg benne a "számítását", azt már inkább.

Én azt gondolom, hogy a (nagybetűs) anyaság nem ott kezdődik és nem azt jelenti, hogy szülök egy gyereket. Sokkal inkább azt, hogy képes vagyok belátni, hogy mi az ő érdeke és hajlandó vagyok (időnként kellemetlen) áldozatokat is hozni ezért. Éshát, nem vagyunk egyformák, de szerintem a szoptatás egyáltalán nem áldozat.

2010. aug. 25. 16:13
 99/103 anonim ***** válasza:
66%

A baba érdeke legfontosabb, hogy ő megkapja a számára fontos anyatejet

Aki ezt nem látja be és nem akarja szoptatni a gyermekét, annak a fejében van baj és forduljon pszichiáterhez

nekem ez a véleményem

"Kr.e. 2250 körül Hammurapi törvénykódexe rögzíti a nő, és a gyermek jogi helyzetét. Kihirdette, milyen büntetésre számíthat a kötelességét elmulasztó szoptatós anya vagy dajka.

Az ókori Rómában az anyától elvárták, hogy maga szoptassa csecsemőjét. Lenézték, sőt hűtlenséggel vádolták azt a nőt, aki nem szoptatott"

2010. aug. 25. 23:05
 100/103 anonim ***** válasza:
53%
De ez már a múlt most a jelenben élünk, és mindenki maga dönti el hogy mit tesz. Én se akartam szoptatni és él a gyerekem lassan 8 éves és semmi baja. A tesó 6 hónapos neki sincs baja.
2010. aug. 26. 09:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!