Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha a gyerek...

Mit csináljak, ha a gyerek egyszerűen nem akar köszönni? Tanácstalan vagyok (

Figyelt kérdés
4 éves lesz márciusban,és mióta ovis,azóta teljesen "meg buggyant". Előtte mindig köszönt amikor kellett. Már számtalanszor elmagyaráztam neki,hogy mikor kell köszönni, kinek... Még azzal is próbálkoztam,hogy "megfenyegettem" hogy ha nem köszön,nem ügyes és akkor nincs délután mandarin vagy édesség... Már szégyenlem,hogy a nagyapjának és az apjának nem hajlandó köszönni.
2011. jan. 19. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy érte egyszer valami rossz élmény ezzel kapcsolatban? Úgy értem pl. köszönt egy néninek/bácsinak, aki cserébe hogy ilyen "aranyos volt", mondjuk megpaskolta az arcát? ebből ő azt vonta le, ha nem köszön, ilyesmi nem történik...

De ha így van, ha máshogy, szerintem ezt ne erőltesd. Járj előtte. Amikor mentek valahová, Te hangosan és határozottan köszönj mindenkinek, akinek "kell". Előbb utóbb ő is fog. Erre "ránevelni" szerintem nem lehet, ha nem akar, nem fog köszönni, még büntetés ellenében sem...

2011. jan. 19. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is küzdök velük, pedig már kisiskolások...

falun élünk, így nem ártana köszönni, mert mindenki ismer mindenkit, és mindig is jó példával jártunk elöl a férjemmel, sokat jönnek-mennek velünk, és hallják, hogy köszönünk, mégis úgy kell rájuk szólni folyamatosan. Én már nem tudom, mit mondjak nekik, minden áldott reggel úgy indítom útnak őket, hogy tessék köszönni, mert anyát és apát fogják butának tartani.

2011. jan. 19. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyukám mindig azt mondta, h figyeljem, h kinek köszön, és akkor köszönjek én is.

Én ezt ilyen játéknak fogtam fel, mindig figyeltem, ugrásra készen, h kinek kell köszönni:)

2011. jan. 19. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus ovodai buggyantság:) szerintem fog ő majd megint köszönni, csak most makacs:) hagyd ezzel, biztos fusztrálja, hogy rászólsz. És ha csak arra kéred, fogjon kezet, mert az olyan felnőttes? A 2,5 évesem is kezet fog mindenkivel, de nem köszön, puszi pláne nincs:)
2011. jan. 19. 14:37
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát,már azon is túl vagyunk,hogy annak köszönjön,akinek én is köszönök... sikertelen próbálkozás volt. Kislányról beszélünk... amúgy a kézfogás még jól is hangzana :D

Eddig olyan tüneményes gyerek volt... mondjuk az oviban nem panaszkodnak rá,még dicséri is az óvónéni, neki köszön is ügyesen,ha megkérem rá. Amúgy nincs szerencsére itthon probléma. :D

2011. jan. 19. 14:46
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem ne csinálj ekkora ügyet belőle. én négyévesem is nehezen köszön vagy sehogy. de sztem ha nem csinálok ebből ügyet, akkor ő sem fogja úgy gondolni hogy "na találtam valamit amivel bosszantom anyát". Nagyszülőnek puszival is lehet köszönni, ha már nem kézfogás. Egyébként fogd fel úgy, hogy tök jó hogy ennél komolyabb viselkedési gondja nincs!! sok türelmet :)
2011. jan. 21. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia, ez csak egy állapot, majd elmúlik és akkor majd köszönni fog megint, nem kell erőltetni, rászólsz aztán hagyni kell, majd elmúlik tényleg!
2011. jan. 21. 19:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez csak egy átmeneti állapot, ne idegeld magad túlságosan ezen. Ha ti köszöntök, és egyéb minden rendben, fogja csinálni. Most épp elege lehet, hogy mindig rászóltok, szerintem néhány napig ne is kérd. Utána pedig próbálj ki egy játékot. Ha kézenfogva mentek, játékosan szorítsd meg a kezét mondjuk kétszer, ha köszönni kell. Gyakorolhattok is, de hogy érezze, hogy játék, és figyeljen, ne mindig kétszer szorítsd meg, hanem váltakozva. Aztán kipróbáljátok élesben is.
2011. jan. 21. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!