Mit csináljak, ha a gyerek egyszerűen nem akar köszönni? Tanácstalan vagyok (
Nem lehet, hogy érte egyszer valami rossz élmény ezzel kapcsolatban? Úgy értem pl. köszönt egy néninek/bácsinak, aki cserébe hogy ilyen "aranyos volt", mondjuk megpaskolta az arcát? ebből ő azt vonta le, ha nem köszön, ilyesmi nem történik...
De ha így van, ha máshogy, szerintem ezt ne erőltesd. Járj előtte. Amikor mentek valahová, Te hangosan és határozottan köszönj mindenkinek, akinek "kell". Előbb utóbb ő is fog. Erre "ránevelni" szerintem nem lehet, ha nem akar, nem fog köszönni, még büntetés ellenében sem...
Sajnos én is küzdök velük, pedig már kisiskolások...
falun élünk, így nem ártana köszönni, mert mindenki ismer mindenkit, és mindig is jó példával jártunk elöl a férjemmel, sokat jönnek-mennek velünk, és hallják, hogy köszönünk, mégis úgy kell rájuk szólni folyamatosan. Én már nem tudom, mit mondjak nekik, minden áldott reggel úgy indítom útnak őket, hogy tessék köszönni, mert anyát és apát fogják butának tartani.
Nekem anyukám mindig azt mondta, h figyeljem, h kinek köszön, és akkor köszönjek én is.
Én ezt ilyen játéknak fogtam fel, mindig figyeltem, ugrásra készen, h kinek kell köszönni:)
Köszönöm a válaszokat!
Hát,már azon is túl vagyunk,hogy annak köszönjön,akinek én is köszönök... sikertelen próbálkozás volt. Kislányról beszélünk... amúgy a kézfogás még jól is hangzana :D
Eddig olyan tüneményes gyerek volt... mondjuk az oviban nem panaszkodnak rá,még dicséri is az óvónéni, neki köszön is ügyesen,ha megkérem rá. Amúgy nincs szerencsére itthon probléma. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!