Mikor kell egy kisgyereket beíratni bölcsibe? Olyat is hallottam, hogy valaki már a születés után megteszi, s a gyerek várólistára kerül. Én két éves kora körül szeretném ha elkezdené, de teljesen tanácstalan vagyok.
Nálunk úgy volt, ahogy a 10:53-as válaszoló is írta. Semmiféle lista, csak májusban beíratkozás. Megfelelő papírokkal nekünk sikerült is gond/protekció/várólista/extra adomány nélkül bejutni.
Ez tavaly májusban-szeptemberben volt Bp-en a 22. kerületeben.
Viszont a kollégám felesége tényleg terhesen felíratkozott és ennek ellenére sem vették fel elsőre a 20 hónapos kislányukat most ősszel. Az anyuka megnézte a másik, messze és borzalmas állapotban lévő bölcsit, ahova felvették volna. Ezután sírva ment be az eredeti bölcsibe, hogy mondjanak bármit (bármilyen összeget) amiért mégis felveszik a kislányát. Kb. 2 hétten a kezdés előtt felhívták, hogy visszamondta valaki és mégis kezdhet ott a kislánya. (Nem kértek semmit érte.)
Ez Bp-en a 3. kerületben történt.
XIX kerület
1 évesen irattam be, fel is vették, elvileg 2 éves korától -jövő március mehet
De csak szeptembertől fog.
Bemész a közponit bölcsödébe és ott mindent elmondanak-
hol laktok?
Ez attól függ, hogy felétek mennyi hely van és mennyi gyerek...
Nálunk pl. mindig van hely, folyamatosan bármikor beadható a gyerek, akár másnaptól, nincs várólista.
Én 1 hónaposan írattam várólistára a babám. 2 éves korára kértem helyet. Most voltunk behívatva...bekerül, de később...
Júniusban lesz 2 éves, de csak augusztustól lehet vinni a nyári szünet miatt...addig viszem a munkahelyemre...remélhetőleg nem rúgnak ki miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!