Mehet így oviba?
Mint mondtam, mindenkinek a saját gondja a legnagyobb és a legfontosabb. Mert te sem tudsz otthon ülni a krónikus beteg gyerekeddel, inkább kiteszed a tünetmentes hordozóknak, akik maguk sem tudják, hogy megbetegítik őt.
Én sem tudok itthon maradni az amúgy egészséges gyerekkel, így oviba kell vinnem, kitéve esetleg a fertőzésnek másokat, ha épp ő is egy tünetmentes hordozó.
A különbség persze adott, én másokat kockáztathatok akár tudtomon kívűl, te a saját gyereked. Nyilván ez utóbbi kevésbé sérti a közösség érdekeit.
Viszont a közösség egészségét mindenki kockára teszi minden nap, amikor közösségbe megy. Hiszen mint mondtam, magam is tudtomon kívül estem át a betegségen, közben nyilván a maszkot nem igénylő helyeken fertőzhettem (pl ha akkor voltam fertőzött, akár a balatoni nyaralás alatt).
Senkit nem érdekel, ugyanúgy ahogy a krónikus beteg gyerekek szüleit sem érdekli, ha valaki utcára kerül miattuk. Sőt elvárják, hogy mindenki hozzájuk igazodjon bármi áron.
Vagy nem így van?
Ennek annyi értelme van mintha én elkezdenék ágálni az autósok ellen, nehogy iskolába menet valaki elüsse a gyerekemet.
Senki nem látja a párhuzamot??
12:11
Neked lehet nincs okod félteni a munkahelyedet, másnak az élete, a megélhetésük függ tőle. Ergo pont nem érdekli más sorsa. Őszintén? Hát engem sem érdekel más élete, csak a miénk. Mint ahogy mást is hidegen hagy a mi életünk.
Én meg környezetvédelmi és életvédelmi okokból nem használok autót (nem igaz), ezért másoktól is elvárom, hogy hasonlóképp cselekedjen.
Na ugye így már nem tetszik, csak ha te vagy olyan helyzetben, hogy valamit megtehess, amit más nem, ezert többnek érezd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!