Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire veszélyes? Kislanyom...

Cecoka kérdése:

Mennyire veszélyes? Kislanyom popsijából reggel egy kb 10cm es spagetti vastagságú gilisztát húztam ki dokinál voltunk mehet oviba holnap lesz még a gyógyszertárba a gyogyszer!

Figyelt kérdés
Nyugtalanul alszik a kislány nem igen eszik ma nem is kakált. Pici kis sovány kislányról van szó. Mit csináljak? Ez nem jön fel a torkán éjszaka?
2018. dec. 6. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon erős fertőzöttség kell a féreghányáshoz. Nyugi. 1 giliszta miatt nem lesz semmi baj. Majd a vermox kiirtja.

Sok gyerek gilisztás lesz,mind túléli.

Bár én nem vinném oviba. Tetűvel sem mehetne.

2018. dec. 6. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Torkán nem jön fel de így tuti nem vinném oviba lefertőz mindenkit és szólni is kellene figyeljenek a gyerekekre.
2018. dec. 6. 21:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóltam a dokinak h nem vinném a héten azt mondta h ne fújjam fel nyugodtan mehet ! Nem értem !
2018. dec. 6. 22:00
 4/6 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Ne, ne vidd oviba, ez könnyen fertőz.
2018. dec. 6. 22:17
 5/6 anonim ***** válasza:
85%

Nyugodtan mehet a kislány óvodába.

Orsóférgesség

Ascaris lumbricoides:

A betegséget egy 15-35 cm hosszú a földigilisztához hasonló féreg okozza.

A széklettel ürített pete a talajban fejlődik ki, és 3-4 hét alatt válik éretté.

A fertőzés forrásai a nyersen fogyasztott konyhakerti növények, amelyeket emberi ürülékkel trágyáznak, vagy szennyvízzel öntözött földben termelnek. A rossz higiénés viszonyok, az állatok lakásban tartása növeli a fertőzés kockázatát.

Elsősorban a gyermekek veszélyeztetettek, mert könnyen fertőződhetnek kutya, macska ürülékével fertőzött homokozó, állatok simogatása révén.

A fertőzés útja: a fertőzött étel elfogyasztása után a bélbe jutott peték lárvákká alakulnak és a véráram útján a tüdőbe jutnak, majd a hörgőkön keresztül köhögés alkalmával, a köpetet lenyelve ismét a bélbe kerülnek, és érett féreggé fejlődnek.

Ascaris fertőzésre utaló tünet:

Ingerköhögés,

nehézlégzés,

véres köpet,

hasi fájdalom

A betegség igazolása széklet vizsgálatból történik.

A székletmintának minél gyorsabban, lehetőleg meleg állapotban kell, a laboratóriumba jutnia. A szakaszos ürülés miatt előfordulhat, hogy csak többszöri széklet minta leadása után lehet diagnosztizálni a betegséget.

Terápia

Orvos utasítása szerint gyógyszeres

A betegség emberről emberre nem terjed.

2018. dec. 6. 22:22
 6/6 anonim ***** válasza:
79%

Biztos nem vinném ha nem is fertőz,de írod,hogy nyugtalanul alszik,nem eszik. Gondolj bele az oviban kakálva ha benne lesz a giliszta nem ijedne meg?

Én nem vinném,2-3 napig. Egyébként is iszonyat,nekem gyerekként volt cérnagiliszta,rosszul lettem mikor megláttam...

2018. dec. 7. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!