Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor mehet oviba?

Mikor mehet oviba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igaz, még csak decemberben fog megszületni a kisfiam, de már elgondolkodtam azon, hogy mikor kell oviba iratni. Neten azt olvastam, hogy az a gyerek járhat oviba, aki abban az évben augusztus 31-ig betölti a 3 évet. Ez azt jelenti, hogy a fiam majd csak majdnem 4 évesen mehet oviba? És (tudom, ez nem az én dolgom,de) aki szeptember elején született az is csak jövő évben mehet oviba? A családom nem ért ehhez, és óvónőt még korai megkérdezni, de már kíváncsi vagyok rá, és gondoltam megkérdezem. :)
2020. aug. 11. 11:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Ha aug. 31-ig betölti a hármat, akkor óvoda köteles.

Ha 2,5 évesen szobatiszta, akkor mehet mini csoportba, de akkor 4 évet jár majd oviba (mini, kis, középső, nagy)

Szept. 1. Született gyerek már évvesztes, tehát mini csoportos lesz vagy ráér jövőre kezdenie az ovit, mert neki még nem kötelező.

2020. aug. 11. 12:03
 2/13 anonim ***** válasza:
35%

Ha decemberben betölti a 3at, és szobatiszta mehet, sőt 2,5 évesen mehet, ha szobatiszta és van hely az oviban.

De óvodakötelessé szeptembertől válik, mikor már 3, 5 éves lesz...esetedben

2020. aug. 11. 12:09
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Ha van hely és szobatiszta, mwhet 2 és fél évesen, ha nincs hely vagy nem érett rá, akkor egy évvel később.
2020. aug. 11. 12:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor remélem mehet oviba addigra. Örülnél ha nem halasztana. :)
2020. aug. 11. 12:43
 5/13 anonim ***** válasza:
27%

Még meg se született, de már azon gondolkozol,hogy minél előbb oviba rakd.

Ha decemberben 3 lesz, már januártól járhat

2020. aug. 11. 13:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy bölcsibe is járhat. Az én kisfiam is decemberi, idén lesz 4, szeptemberben kezdi az ovit. 2 évet járt bölcsibe, ami nagyon jó volt.
2020. aug. 11. 14:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Két gyermekem is őszi születésű, nem volt ebből gond. Bölcsisek voltak, amíg nem mehettek oviba, (nálunk nincs mini csoport), és igen, majdnem 4 évesen kezdték az ovit, és majdnem 7 évesen az iskolát.
2020. aug. 11. 14:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét gyerekem decemberi születésű, a nagyobbik már 7 éves (anno január 3-án kezdte az ovit) a kicsi 3 éves lesz karácsonykor, januárban kezd ő is, ha a vírus be nem kavar.
2020. aug. 11. 15:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Legkorábban betöltött 2,5 éves kortól kezdhet egy gyerek oviban, de nem kötelesek felvenni, csak ha a 3 évet betölti aug 31-ig.

Tehát a te gyereked 3 év ~8 hónaposan kezdhet mindenképp.

De erre van a bölcsi.

2020. aug. 11. 16:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Hidd el, kismillió másik dolgon is gondolkodom, nem csak azon, hogy mikor "rakjam oviba" a gyerem, de talán mégsem akkor szeretnék ezen görcsöli és kapkodni, amikor már majdnem késő. :) meg persze jó lenne visszamennem dolgozni is. A bölcsin is gondolkodtam már, sokan mondják, hogy jó hatása van
2020. aug. 11. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!