Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Idén szeptemberben tölti...

Idén szeptemberben tölti kislányom a 2,5 évet, mehet oviba vagy rá ér 3,5 évesen?

Figyelt kérdés

Március 1-en született, így szeptember 1 én lenne pont 2,5 éves.

Egy csoportba járhatna a barátaink gyerekeivel, akiket ismerünk és szeretünk és ő is szeret velük lenni.

Viszont néha úgy érzem nem ő nem áll készen, hanem egy kicsit én..

Képtelen vagyok bele gondolni h idegenekre bízzam. Tudom, h hülyeség és túl para maminak tűnök, pedig nem vagyok az. Csak ez az egy a parám úgymond. Ugyanis nem tudom h késői lenne e a 3, 5 év vagy korai a 2,5.

Két ismerősünk gyereke 3 év felett kezdi, de már szét unják otthon magukat,es alig várják a szülők az ovit.

Kicsit zagyva, ahogy írtam tudom.

A másik kérdésem, hogy mik a feltételek? A kislanyom még nem beszél, csak pár szót mond és nem szobatiszta. Ez ugye változhat őszig, tudom, de ha ezek feltételek akkor a be szoktatás kezdetéig kell teljesíteni vagy őszig?

Mikor kezdődik a be szoktatás!?

2020. márc. 13. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik év aug. 31-ig betölti a 3. életévét, akkortól óvodaköteles, a legtöbb helyre addig fel sem veszik. Szobatisztának, cumimentesnek és rendesen kommunikálónak kell lenni szeptemberre. A beszoktatás pár nap.
2020. márc. 13. 19:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Nálunk 2, 5 éves kortól mehetnek, mert kis falu, nincs bölcsi.

Nem cumizott sosem.

2020. márc. 13. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Arra is van lehetőség, hogy a 3. életévét betöltve, március 2-tól kezdje az ovit. Addig bőven van ideje szobatisztává válni és rengeteget fejlődik a beszéde is. A szobatisztaság alapfeltétel, a beszéd nem. Akinek nincs komoly akadályoztatottsága, az gyorsan tanul közösségben.
2020. márc. 13. 19:28
 4/7 anonim ***** válasza:
34%
Én 2 évesen bölcsibe vittem, mert unatkozott, a játszótéren ment a többi gyerekkel bátran, nem hiányoztam neki a játékhoz. 2 nap bűntudatom volt, de láttam, hogy várja, vidáman megy, harmadik nap már bent aludt volna, ha engedik. Novemberi, de kértem és felvették korkevezménnyel oviba, azóta is szereti. Rengeteget tanult, fejlődött, önállósodott. Ettől nem szeret kevésbé, hazafelé végig csicsereg, jó volt így.
2020. márc. 13. 19:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Tényleg? És akkor nem maradna le a csoporttól? Ez nagyon jól hangzik, mármint h márciusban menjen, amikor a hármat betölti.
2020. márc. 13. 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Oviban dolgozom, folyamatosan vesszük fel a 3 éves gyerekeket.
2020. márc. 14. 06:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2020. márc. 14. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!