Engedjem, hogy egyen mekis kaját?
Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.
Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.
Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.
Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.
Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?
71-es Nekem ezzel az egésszel az a problémám, hogy a gyereked 4 éves, az óvodában mindent is eszik. Rendszeresen vannak édes-sós tészták, sülve/főve, tök jó, hogy a te gyereked 1x evett a nagyinál tortát, de annak hozzávalóival napi szinten találkozik, nem ördögtől valóak, ha mértékkel fogyasztják. Tisztán nem lehet étkezni, nem is értem, hogy ez neked mit jelent, a szervezetednek szénhidrátra, fehérjére, és zsírra van szüksége, nyilván érdemes a forrásokat megválogatni, de egyetlen étkezés nem oszt, nem szoroz, az egyensúlyra kell törekedni.
A mekis kaja is ilyen, semmi károsat nem tartalmaz, a hozzávalókat, tápanyag adatokat is megnézheted.
"Tisztán nem lehet étkezni, nem is értem, hogy ez neked mit jelent, a szervezetednek szénhidrátra, fehérjére, és zsírra van szüksége"
Igen, azt észrevettem, hogy még nem hallottatok a Clean eating-ről, sőt, úgy általában az egészséges táplálkozásról sincs fogalmatok.
Ne aggódj értem, elég szénhidrátot, fehérjét, és zsírt fogyasztok.
"de egyetlen étkezés nem oszt, nem szoroz, az egyensúlyra kell törekedni."
A szövegértés sem megy, úgyhogy bemásolom megint a kérdésemből, mert úgy érzem, hiába írnám, hogy olvasd el újra a 4. bekezdést, te azt sem tudnád, hogy merre kapd a fejed.
Tehát idézem:
"Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne"
Emiatt voltak kétségeim, és nem azért, mert én azt hiszem, hogy 5 g cukortól, vagy egy darab mekis szendvicstől elhízik a gyerek. Mert én hülye még a kalóriákhoz sem értek ugyebár. Bezzeg ti, akik szerint a cukor kismértékben nem káros... (élettani hatásokról beszélünk ugyebár, nem az elhízásról :))
"Miután azt sem találtad el, hogy én kövér vagyok"
Hát még szép, hogy letagadod :)
Miért is ismernéd be egy vita közepette, hogy hozod a jó magyar átlagot cukor pártiként, és vagy minimum 70 kiló, mintsem hogy arctalanul, névtelenül ide hazudd azt, hogy 53 kiló vagy 8 hónapos terhesen? 😂
Az lenne a furcsa, ha nem ezt írtad volna.
A gyümölcscukor rendben van, mivel az fruktóz, nem finomított cukor.
De finomított cukorra nincs szüksége az embernek, és igen, 5 g is káros, és nem, nem azért, mert instant elhízol tőle 😅
Talán a webbeteg egy hiteles forrás számodra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!