Engedjem, hogy egyen mekis kaját?
Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.
Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.
Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.
Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.
Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?
Aki azt kérdezte, hogy az oviban mit eszik a gyerek:
A mi ovinkban minden egészségtelen ételre van egészséges alternatíva, pl lekváros kenyér helyett lehet vajas kenyert kérni sonkával, paradicsommal...
Tejbegríz helyett kérhet tökfőzeléket stb
Jelezni kell az óvónőknek, és azt adják a gyereknek, amit te kérsz.
Ezen felül plusz pénzért lehet kérni teljesen más speciális étrendet is pl a tejérzékeny gyerekeknek, de diabéteszes menü is van.
Mondjuk a kenyérnél maga a fehér liszt sem egészséges, most az hogy lekvár vagy sonka, már nem sokat számít. Tökfőzelék is gondolom valamivel be van rántva.
Félre ne érts, nem azt írom, hogy ez baj, elég sokan felnőttünk fehérkenyéren meg rántásos főzeléken, és megvagyunk. De most ennyi erővel a mekitől sem lesz baja ha néha eszik. Mikor azt írtad, hogy tisztán esztek, azt hittem valami nyersvegán vagy ilyesmi vagy, azért fújsz ennyire a mekire.
Az én kisfiam is eszik néha mekis kaját,nuggetset,meg krumplit.De legtöbbször kb. 3 havonta,mikor elutazunk a szüleimhez hétvégére.5 óra az út csak oda,ebbe már nagyon nem férne bele,hogy "rendes" étterembe menjünk,mert sosem érünk oda.Ennyitől biztos nem lesz függő egy gyerek,legalábbis az enyém sosem követelte még,hogy menjünk Mekibe.De ha tiltod,akkor csak jobban fogja érdekelni szerintem.És ez felnőtt korára is kihathat (nem kaja témában,de láttam erre példát,hogy hova vezethet a szigorú tiltás).
Amúgy nyilván nincs azzal gond,hogy egészségesen étkeztek,de az sem jó,ha nagyon rágörcsöltök.Egy kis sütitől,keksztől,csokitól nem lesz baja a gyereknek,ha mellette egészséges ételeket eszik főétkezésnek.És most nem azt mondom,hogy tömjétek édességgel,de nincs tragédia attól,ha megeszik néha-néha ilyesmit,mondjuk egy ovis szülinapon.A lényeg a mértékletesség szerintem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!