Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Figyelt kérdés

Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.

Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.

Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.

Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.

Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?

2022. szept. 24. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/118 anonim ***** válasza:
11%

Én nem adnék neki, ahogy heroint se ha a többi szülő szerint ez tök oké lenne..

Azt nem tudom sajnos h a 4 évessel hogyan lehet ezt lekezelni (még kisded a babám), de szerintem meg kellene oldani h ne egyen.

2022. szept. 24. 13:15
 2/118 anonim ***** válasza:
92%

Ezt most komoly?Elvinned a 4éves gyereked mekibe es salátát vennél neki?És elneznés h ott rágcsálja a salatát a tobbiek meg joízűen eszik a hambit?🙈

4év alat egyszer "bűnözött" szegeny gyerek.Komolyan sajnálom ötet a szülei miatt

2022. szept. 24. 13:17
 3/118 anonim válasza:
93%
nem fog rászokni ha megtanítod neki a mértéket. azért néha te is eszel gyorskaját,nem? ugyanúgy ritkán lehet mekizni nem kell megvonni tőle
2022. szept. 24. 13:24
 4/118 anonim ***** válasza:
94%

Tehát a gyerek még soha nem evett egy gombóc fagyit, az oviban soha nem mákos tészta az ebéd, nem péksüti az uzsonna, és természetesen a szülinapi tortázás sem szokás a kiscsoportban? Kemény.

Ne adj neki mekit, mert a következő lépés a patkányméreg lesz.

2022. szept. 24. 13:27
 5/118 anonim ***** válasza:
97%

Ne legyél odáig a dologtól, lehet, hogy nem fog neki ízleni a hamburger, ahogy az enyémnek se ízlett.

Vidd el, kapjon valamit, ami szerinted finom, ha az, akkor havonta egyszer ehet onnan is.

2022. szept. 24. 13:27
 6/118 anonim ***** válasza:
95%
Az egészséges nem az, hogy megvonsz bármit, amit nem indokol eü ok. Az egészséges az, ha mértékletességre tanítod.
2022. szept. 24. 13:29
 7/118 anonim ***** válasza:
91%

Hát míg nem járt közösségbe(oviba) a gyerekünk, addig mi is odafigyeltünk mivel etetjük.De ez nála hatványozottan fontos, mert hamar van baj az emésztésével..Úgyhogy édességet csak olyat evett amit itthon készítettem, csokit elvétve látott és nem tudta mire való:D viszont mire oviba került azért megmutattuk, hogy azt megenni is meg lehet.Tortáznak,kapnak tejszeletet, finomlisztből készült pékárút.Úgyhogy már úgy vagyok a dologgal, hogy örülök, ha otthon figyelhetek arra hogy rost kerüljön a gyerekbe(ha nem akarom hogy aztán bőgve üljön a vécén) meg hogy ,,behozzuk" a be nem került folyadékot.

5 éves és még nem evett mekis kaját.Én épp a múltkor mondtam páromnak, szerintem most már azért ha egyszer elvisszük attól nem fog összedőlni a világ.

És amúgy tök jól megeszi itthon a nyers gyümölcsöket, zöldségeket.Úgy fogalmaznék előbb nyúl azokhoz, mint mondjuk az édességhez.Úgyhogy nem romlott el attól, hogy tudja mi az édesség és hogy néha eszik olyat is ami nem egészséges.

2022. szept. 24. 13:29
 8/118 anonim ***** válasza:
97%
Én elvittem, kapott sajtburit és nem ízlett neki. De most komolyan a 4 éve alatt egyetlen egyszer ehetett sütit? Mégis mi az egészségtelen egy nyanvadt sütiben? Teljesen ok néha, úgysem fogja az egész tepsit megenni.
2022. szept. 24. 13:30
 9/118 anonim ***** válasza:
96%
Kisebb gyerekemnek vettem már hamburgert, kapott hasábburgonyát és teát is gyorsétteremben. Ha évente 3x bemegyünk, az nem hiszem, hogy káros lenne és mivel nem tiltott gyümölcs, ezért semmi különleges izgalom nincs benne, ugyanakkora örömmel harap egy almába, mint egy hambiba. Az oviban is abszolút jó étvággyal eszi, amit kap. Szerintem az az egészséges, ha minél változatosabban eszik, ne legyen válogatós.
2022. szept. 24. 13:34
 10/118 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem azt csak te gondolod, hogy nem evett süteményt, oviban egyfolytában szülinapok vannak, tortával. Az én gyerekem evett már sajtburgert, nem szereti túlságosan. Viszont ha ilyen hozzáállásod van az evéshez, akkor lehet, hogy teljesen rákattan majd a mekire.
2022. szept. 24. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!