Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Figyelt kérdés

Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.

Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.

Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.

Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.

Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?

2022. szept. 24. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/118 anonim ***** válasza:
85%

A fiam 1.5 évesen már evett ilyeneket most 3.5 utálja őket, semilyen hamburgert nem eszik meg.

Szerintem a halas nem olyan gáz vegyél azt, a fiam abból is csak a halat eszi ki

2022. szept. 24. 13:52
 12/118 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a teljes abszinenciával nem teszel jót.

(De mindenki azt csinál amit akar!)

Oviban mit eszik?

Az én 4 évesem nem mindig eszi egészségesen, de a mekiből egyedül a sültkrumplit eszi meg a 2,5 pedig inkább a salit hambi helyett.. (és én is salit szoktam enni)

Szóval, ha a gyerek szereti az egészséges ételt, akkor a sali sem gonoszsàg…

2022. szept. 24. 13:54
 13/118 anonim ***** válasza:
100%
Igen.nem kell tiltani, mert akkor majd tini korában fog belefulladni.
2022. szept. 24. 14:09
 14/118 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a véleményem erről hogy gyerekként nekem nagyon sokminden megvolt tiltva. 15 évesen ettem először mekit. (Anyám szerintem még sose. De nem is az a gyorskajás típus. Inkább főz egy krumplifőzeléket mint elmenjen gyorsétterembe) na hogy én felkerültem koliba spóroltam a heti pénzemmel olyan dolgokra mint például a meki vagy valami édesség amit nem ehettem. Szerintem a tiltás a legrosszabb dolog. Anyám pénzt fagyira mindig adott de egy sajtburgerre? Dehogy . Soha . Vegulis volt időszak mikro mekit meki hátán ettem. De mi lett volna ha annak idején Anyám nem csinál ebből problémát? Talán nem is akartam volna annyit enni. És tény hogy egészségtelen hisz kicsit híztam is tőle de azóta már szinte rosszul vagyok tőle.
2022. szept. 24. 14:14
 15/118 anonim ***** válasza:
100%
Engedheted, miért lenne függő? A 2.5 éves gyerekem is kap néha egy sajtburgert, ha havi 1x elmegyünk a mekibe. Volt, hogy megette, volt, hogy felé se nézett.
2022. szept. 24. 14:25
 16/118 anonim ***** válasza:
100%
5 éves kislányom nem is szereti a hambit. Mcnuggets viszint bejön neki. Most nincs abból semmi, hogy 1-2 havonta egyszer beülünk enni. Legalábbis szerintem. Nem szoktunk rendelgetni gyorskaját, mi főzünk többnyire egészséges ételeket de mértékkel miért le lehetne akár mekit.
2022. szept. 24. 14:32
 17/118 anonim ***** válasza:
100%

Mi évente 2-3x eszünk mekiben, vidéken élünk. Semmi baja nem lesz tőle. Főleg ha nem is fogja szeretni.

6 éves fiam sosem evett kínai étteremben, kínai kaját sem. Neki ez újdonság volt

2022. szept. 24. 14:39
 18/118 anonim ***** válasza:
95%

Szegény gyerek...tinikorában meg majd 90kg-osra hízik,mert nem tanult meg mértéket tartani az édességben....

Sok ilyen gyereket láttam már. És ez mind a szülők hibája!

Miért ne kaphatna néha (!) Kinder tojást,gumicukrot,sütit,fagyit, stb? Miért?

Áruld már el nekem!

Arany középút. Ez a lényeg. Nem a tiltás.

Adj csak neki mindenmentes semmi kajákat...vissza fog ütni,de nagyon durván!

2022. szept. 24. 14:50
 19/118 anonim ***** válasza:
91%

Légy következetes, és nem szokik hozzá. A könyörgést is evvel lehet leszerelni.

Az én gyerekem majdnem öt, kétszer volt már, mindkettő idén volt. Csak krumplit kért ott, mást nem.

2022. szept. 24. 14:52
 20/118 anonim ***** válasza:
90%
Ha 1-2 havonta beültök egy mc-be semmi baja nem lesz. Mit takar az, hogy tisztán étkezel? Gondolom otthon sem salátan él a gyerek.
2022. szept. 24. 14:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!