Engedjem, hogy egyen mekis kaját?
Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.
Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.
Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.
Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.
Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?
A fiam 1.5 évesen már evett ilyeneket most 3.5 utálja őket, semilyen hamburgert nem eszik meg.
Szerintem a halas nem olyan gáz vegyél azt, a fiam abból is csak a halat eszi ki
Szerintem a teljes abszinenciával nem teszel jót.
(De mindenki azt csinál amit akar!)
Oviban mit eszik?
Az én 4 évesem nem mindig eszi egészségesen, de a mekiből egyedül a sültkrumplit eszi meg a 2,5 pedig inkább a salit hambi helyett.. (és én is salit szoktam enni)
Szóval, ha a gyerek szereti az egészséges ételt, akkor a sali sem gonoszsàg…
Mi évente 2-3x eszünk mekiben, vidéken élünk. Semmi baja nem lesz tőle. Főleg ha nem is fogja szeretni.
6 éves fiam sosem evett kínai étteremben, kínai kaját sem. Neki ez újdonság volt
Szegény gyerek...tinikorában meg majd 90kg-osra hízik,mert nem tanult meg mértéket tartani az édességben....
Sok ilyen gyereket láttam már. És ez mind a szülők hibája!
Miért ne kaphatna néha (!) Kinder tojást,gumicukrot,sütit,fagyit, stb? Miért?
Áruld már el nekem!
Arany középút. Ez a lényeg. Nem a tiltás.
Adj csak neki mindenmentes semmi kajákat...vissza fog ütni,de nagyon durván!
Légy következetes, és nem szokik hozzá. A könyörgést is evvel lehet leszerelni.
Az én gyerekem majdnem öt, kétszer volt már, mindkettő idén volt. Csak krumplit kért ott, mást nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!