Engedjem, hogy egyen mekis kaját?
Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.
Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.
Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.
Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.
Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?
"És tény hogy egészségtelen hisz kicsit híztam is tőle de azóta már szinte rosszul vagyok tőle."
Szerintem ebben a mondatban van a lényeg.
Tiniként vagy egyetemen tiltás ide vagy oda, akkor is meg fog enni/venni minden hülyeséget.
De ha gyerekkorában nem szoktatta rá a szülő a csoki-meki-chips típusú ételekre, akkor ezek zabálása csak egy korszak lesz.
Attól se lesz baja a gyereknek, ha 2-3 havonta elszív egy szál cigit, gondolom mégsem engeded meg neki..
Azt meg 2022-ben ne állítsuk már, hogy a mekis kaja nem egészségtelen....
Nagyon átestél a ló túloldalára.
Jó, hogy egészséges étkezésre nevelitek, szuper, hogy nem eszik mindenféle szemetet, de időnként belefér némi lazítás.
Vigyetek el, vegyetek neki valamit, kapjon mellé salátát, és ennyi.
Csak gratulálni tudok azoknak a "felelős" szülőknek, akik ilyenekkel tömik a gyereket.
Nálam a mekis, burger kinges stb. kaja pont ugyanolyan "felnőtteknek" való dolog, mint a cigi, kávé, alkohol...
Nem kell egészségnácinak lenni ehhez, attól még egy sütit vagy valamit megehet, de bakker mellőztetni egy 4 évest???
Gratulálok hozzá
Az, hogy néhányhavonta eszik Mekit vagy akármi gyorséttermeset az nem “mekiztetés”
Ezt úgy írom, hogy én vagyok, aki a Mekiben a sajlit eszem. ( egyszerűen nekem nem finom a Sajtburesz, a gyomrom is fáj tőle.. bezzeg a KFC🙈 , de ezt is évente néhày alkalommal eszem, gyerekeknek nem találok nem csípőset, így teljesen kiesik… nálunk a gyorsétterem a muszàj kategória.. nincs idő ètteremre és a gyümölcs kevés, péksüti még rosszabb)
Szerintem az egyebsúlyon van a hangsúly.
Lehet “Dörmit” enni… néha.. de ne ez legyen heti többször a köztes étkezés mondjuk…
A sütemény mióta egészségtelen te együgyű???
Bmeg, hogy gyerekeket nem kínálhat a mamajuk finom sutivel mert az anyjuk ilyen nemnormalis, ez hihetetlen.
Tiltsad mindentől.. Egyetek salátát mint a nyulak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!