Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Figyelt kérdés

Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.

Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.

Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.

Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.

Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?

2022. szept. 24. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
24%

"És tény hogy egészségtelen hisz kicsit híztam is tőle de azóta már szinte rosszul vagyok tőle."

Szerintem ebben a mondatban van a lényeg.

Tiniként vagy egyetemen tiltás ide vagy oda, akkor is meg fog enni/venni minden hülyeséget.

De ha gyerekkorában nem szoktatta rá a szülő a csoki-meki-chips típusú ételekre, akkor ezek zabálása csak egy korszak lesz.

2022. szept. 24. 15:06
 22/118 anonim ***** válasza:
11%

Attól se lesz baja a gyereknek, ha 2-3 havonta elszív egy szál cigit, gondolom mégsem engeded meg neki..

Azt meg 2022-ben ne állítsuk már, hogy a mekis kaja nem egészségtelen....

2022. szept. 24. 15:09
 23/118 anonim ***** válasza:
90%
Kisfiam 3. Mi nuggetset szoktunk neki venni krumplival és majonezzel ha néha mekizunk. Hamburger nem is érdekli.
2022. szept. 24. 16:17
 24/118 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon átestél a ló túloldalára.

Jó, hogy egészséges étkezésre nevelitek, szuper, hogy nem eszik mindenféle szemetet, de időnként belefér némi lazítás.

Vigyetek el, vegyetek neki valamit, kapjon mellé salátát, és ennyi.

2022. szept. 24. 16:25
 25/118 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagytok annyira intelligensek, hogy szépen megtaláltátok volna a helyes arányt az egészséges, kiegyensúlyozott (amibe néha igenis belefér a “szar” kaja) és az egészségnáci étkezés között. Innen szép nyerni. Minden jót.
2022. szept. 24. 16:33
 26/118 anonim ***** válasza:
8%

Csak gratulálni tudok azoknak a "felelős" szülőknek, akik ilyenekkel tömik a gyereket.

Nálam a mekis, burger kinges stb. kaja pont ugyanolyan "felnőtteknek" való dolog, mint a cigi, kávé, alkohol...

Nem kell egészségnácinak lenni ehhez, attól még egy sütit vagy valamit megehet, de bakker mellőztetni egy 4 évest???

Gratulálok hozzá

2022. szept. 24. 16:39
 27/118 anonim ***** válasza:
100%
26 Egy sajtburger, vagy egy sima cukrászdai süti ugyanannyira egészségtelen. Nyilván egyik sem hajdinás köleslepény biozöldségekkel. De nem lehet mindig "egészségeset" enni, egy sajtburgertől senkinek nem lesz baja, csak ha naponta eszi évekig.
2022. szept. 24. 16:50
 28/118 anonim ***** válasza:
94%
Talán működhet, ha ritkán, alkalmanként kap valamit, és így megtanul mértéket tartani.
2022. szept. 24. 16:53
 29/118 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy néhányhavonta eszik Mekit vagy akármi gyorséttermeset az nem “mekiztetés”

Ezt úgy írom, hogy én vagyok, aki a Mekiben a sajlit eszem. ( egyszerűen nekem nem finom a Sajtburesz, a gyomrom is fáj tőle.. bezzeg a KFC🙈 , de ezt is évente néhày alkalommal eszem, gyerekeknek nem találok nem csípőset, így teljesen kiesik… nálunk a gyorsétterem a muszàj kategória.. nincs idő ètteremre és a gyümölcs kevés, péksüti még rosszabb)

Szerintem az egyebsúlyon van a hangsúly.

Lehet “Dörmit” enni… néha.. de ne ez legyen heti többször a köztes étkezés mondjuk…

2022. szept. 24. 16:53
 30/118 anonim ***** válasza:
88%

A sütemény mióta egészségtelen te együgyű???

Bmeg, hogy gyerekeket nem kínálhat a mamajuk finom sutivel mert az anyjuk ilyen nemnormalis, ez hihetetlen.

Tiltsad mindentől.. Egyetek salátát mint a nyulak.

2022. szept. 24. 18:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!