Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Figyelt kérdés

Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.

Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.

Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.

Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.

Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?

2022. szept. 24. 13:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/118 anonim ***** válasza:
81%
Zard is le kérdező,fesleegesen cirkuszolsz te itt mindenkivel.De ahogy látom jo nagy komolexusaid lehetnek hogy szerinted mindenki dagadt disznó,te meg a megtestesült egeszsegbomba🤣A vegen kiderül hogy te magad vagy egy nagyszarvasmarha,na nem is baj kedbes kérdező,menjel csak ragjal el 2sárgarépat melle igyál ubilevet.Egeszségedre🤣
2022. okt. 3. 16:52
 92/118 A kérdező kommentje:

Így fogok tenni :)

Te pedig toljál be még további 4000 kalóriát estig, lehetőleg cukorból, hogy fenn tartsd az egészséged :)

2022. okt. 3. 17:57
 93/118 anonim ***** válasza:
86%
A répacukor, a szőlőcukor, a gyümölcscukor és a kókuszvirágcukor nálam egyre megy, azt veszem, amelyik az olcsóbb. Szerintem felesleges tiltani a dolgokat, hiszti mindenképp lesz, azt nem lehet így kikerülni, meg kell tanulni valahogy kezelni: pl. Elterelni a gyerek figyelmét.
2022. okt. 3. 18:23
 94/118 anonim ***** válasza:
15%

Azt abszolút baromságnak tartom (már bocsánat), hogy a finomított cukor egészséges, szükség van rá, és energiát ad.

A terhességem eleje óta nem eszem semmi cukrot, maximum annyit, amennyi a gyümölcsökben van. Mellette pedig én is sokkal egészségesebben étkezem, mint előtte. Sok fehérje és zöldség, kevés szénhidrát, és zéró finomított cukor. Bátran állithatom, hogy ezerszer jobban érzem magam, mint a terhességem előtt, amikor gyakran előfordult velem is, hogy gyorskaját/csokit zabáltam.

Szerdán töltöm a 27 hetet, ikreket várok, és ma értem el újra a kezdősúlyomhoz, de elsősorban nem a kilók miatt figyelek erre oda, hanem mert nagyon nem szeretnék terhességi cukorbetegséget kapni.

A terheléses vércukor vizsgálat is egy horror volt nekem, éhgyomorra igyál meg 75 gramm tömény cukrot, aztán az biztos tök jót tesz majd. Persze tudom jól, hogy ettől azok is rosszul szoktak lenni, akik esznek alapból is cukros dolgokat, de ilyen rosszul nagyon rég voltam. Ájulás, utána majdnem hányás, másnap hasemnés…

Úgyhogy nem, a szervezetnek nincs szüksége a cukorra, ez egy tévhit. Ezerszer több energiám van azóta, hogy odafigyelek erre, mint azelőtt, pedig jelenleg két egy kilós gyereket is cipelek. Mégsem hat meg, ha nem adját át a helyet sehol, miközben régen szaladtam ha láttam egy üres helyet, mert fárasztó volt állni…

Ezeket azért érdemes mérlegelni.

2022. okt. 3. 18:39
 95/118 A kérdező kommentje:

Dehát látod... ha a 3 pipás "biológus" mondja, akkor a cukor nem egészségtelen, és szükség is van rá 😂

2022. okt. 3. 18:57
 96/118 anonim ***** válasza:
80%

#95-96: Glükóz nélkül nem csoda, ha nem működik az agyatok. Mit is vártam?

[link]

2022. okt. 3. 19:04
 97/118 anonim ***** válasza:
75%

Azért elég durva, amit itt megy.

Mi szoktunk gyorséttermekbe is járni, van, hogy hazafelé beugrunk egy vaníliás shakért, vagy egy hambiért, mindegy, hogy kfc vagy mcdonalds. Ennek ellenére sajnos én is azt látom, hogy elkallódott oda a kérdés, ahová ezen az oldalon nagyon sok, hogy mindegy milyen zagyvaságokat mondasz, az a lényeg, hogy ellentmondj a kérdezőnek...

Ha nem ad a gyerekének akkor nem ad, kész. Miért fáj az nektek? Attól még nehogy már ott lyukadjunk ki, hogy a cukor egészséges, könyörgöm.

2022. okt. 3. 19:24
 98/118 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, sajnos nem nyitja meg a böngészőm a linket. Úgy látom a linkből, hogy ez egy letöltendő fájl, így nem is csoda. Ha leírod, hol találom meg, szívesen elolvasom, hogy miért tömöd a fejed cukorral

3 pipás, az 53 kilód mellé elfelejtetted odaírni, hogy minimum 175 centi vagy, így lenne kerek a sztori :)

2022. okt. 3. 19:41
 99/118 anonim ***** válasza:
75%
A két éves gyerekem ma betömött 6 csomag pezt, én is vagy 3-at. HÚúúúúúúú. Aztán egy kis chipset is ettünk🤫
2022. okt. 3. 19:53
 100/118 A kérdező kommentje:

Egészségetekre!

Ennek ellenére én nem fogok ilyet adni a gyermekemnek, inkább egészséges nasikat eszünk. Ugye nem fáj ez neked?

2022. okt. 3. 19:56
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!