Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Engedjem, hogy egyen mekis kaját?

Figyelt kérdés

Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.

Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.

Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.

Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.

Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?

2022. szept. 24. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/118 anonim ***** válasza:
95%

Engedd nyugodtan!

Kíváncsi lennék, mi neked a "tiszta" étkezés. Egy hamburger zsemle, hús, zöldségek és szószok, ilyet minden nap eszik a gyereked, semmi egészségtelen nincs benne, ha nem mindig ezt eszi, sőt még azzal sem lenne baj, ha az összetevők arányai megváltoznának. 4 éves, tudod mit meg nem etetnek vele az óvodában?

2022. szept. 24. 18:33
 32/118 anonim ***** válasza:
7%

Wow, én azt hittem, mi átlagosan étkezünk, és innen kell megtudnom, hogy egészségnácik vagyunk, amiért soha nem járunk gyorsétterembe (semelyikbe).

Nálunk is a "jutalom" volt kiskoromban a meki, a chips és az összes cukorral telehányt szemét. Jó sok energiámba került levetkőzni ezeket a rossz szokásokat és ismétlem, most se étkezünk makulátlan módon, de nem viszem mekibe ultrafeldolgozott hulladékot enni. Ha hamburgert szeretne, akkor megcsinálnám neki én alapanyagokból.

2022. szept. 24. 20:13
 33/118 anonim ***** válasza:
96%

Igazából a meki sem egészségtelenebb, mint az átlagos magyar konyha ahol mindent kirántunk, berántunk, addig főzzük amíg semmi vitamin nem marad benne, aztán mellé krumplit meg majonézben tocsogó salátát tálalunk. Nyilván ez nem mindenkire igaz, de rengeteg gyerek így nő fel, aztán teljesen jól megvan. Ez sem jobb mint a sajtburesz.

Szerintem nem igazán lehet befolyásolni, hogy miket fog szeretni valaki felnőttként. Férjem olyan családból jött, ahol nagyon figyeltek az egészséges étkezésre, az óvodában, iskolában is ilyen szülők gyerekei voltak (Waldorf), tehát tényleg kb addig nem találkozott gyorsétteremmel amíg külön nem költözött. Most meg függő, heti minimum egyszer eszünk valami junkfoodot.

Én középutas családból jövök, és sajnos szintén imádom a gyorskaját. Szerintem ez ízlés dolga. Akinek a fogára való, az szeretni fogja, akármit is evett gyerekkorában. Ott van pl a sushi. Biztos vagyok benne, hogy a mai 20-30 évesek közül elenyésző mennyiség evett ilyet gyerekként, most mégis minden barátom rajong érte. Én meg akkor sem enném meg ha fizetnének érte, mert nem szimpi.

2022. szept. 24. 21:36
 34/118 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem jobb, ha nagy ritkán eszik a mekiben egy hamburgert, mint ha szigorúan tiltjátok. Utóbbinál könnyen előfordulhat, hogy kamaszkori lázadásból már csak azért is ott fog enni. Persze simán lehet, hogy utóbb visszatér az egészséges vonalra.

Az édesanyám és a legjobb barátom édesanyja is nagy ellenzője volt a "cukros löttyöknek" és a chipszeknek, nem is vettek, úgyhogy a spórolt pénzünket 12 éves korunk táján főleg ilyenekre vertük el ;). Nem szóltak érte. Aztán idővel magunktól rájöttünk, hogy nem jó buli azért dolgozni órákig, hogy kólát vegyünk belőle.

2022. szept. 24. 23:25
 35/118 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk a gyereknek se a pizza nem tetszett, se a hamburger. Egyébként a mekis salátában több a cukor mint a hamburgerben.
2022. szept. 25. 00:06
 36/118 anonim ***** válasza:
74%

Azért durva, hogy egyesek ennyire nincsenek képbe, hogy mi az egészséges és egészségtelen :)

“ ultrafeldolgozott hulladékot enni. Ha hamburgert szeretne, akkor megcsinálnám neki én alapanyagokból.”

Egy sajtburgerbe egyedül a liszt, aki feldolgozott, nem hogy örülnék, hogy nem mikotoxinokkap teli teljes kiörlésű sz.rt kell enned.

De hát aki buta, annak mondhat bármit az ember

2022. szept. 25. 06:34
 37/118 anonim ***** válasza:
98%

Így igaz. Amikor kórházba kerültem trombózissal és kaptam vérhígítót, nagyon kerülnöm kellett azokat az ételeket amik K vitamint tartalmaznak, mert hatástalanítja a gyógyszert.

A kórházban kaptam egy listát a kerülendő ételekről, és meglepetésemre köztük volt a gyűlölt napraforgó olaj is. Később, amikor utána néztem, kiderült, hogy A és E vitamint is tartalmaz többek között, pedig addig azt hittem, hogy full szemét, mert mindenki olívaolajat meg kókuszzsírt használ helyette.

2022. szept. 25. 12:11
 38/118 anonim ***** válasza:
92%

Szegény gyerek.

Mi 3 hetente egyszer a Mekiben vacsorázunk, jobban mondva onnan rendelünk. Ugyanis anyukám másik városban lakik, és 3 hetente megyünk hozzá, de olyankor ott vagyunk szombat délelőttől vasárnap késő délutánig. Hogy vasárnap este már ne kelljen se pékségbe rohangálni, se a fagyóból kivett kenyeret, zsemlét, stb olvasztgani, se kétnapos pékárut enni, a kocsiból le szoktam adni a rendelést, amikor kb 15-20 percre vagyunk a hazaérkezéstől, aznap az a vacsi. Évek óta így megy. És kapaszkodj meg, nemhogy a 6 éves fiam, de már a 2 éves lányom is azt eszik olyankor (kb másfél éves korában kapott először), mindketten a nuggetsért vannak oda, így általában azt kérnek. Soha egyszer sem volt lázadás, hogy márpedig nekik a többi napon is mekis kaja kéne. Eszükbe se jut. 3 hetente hazafelé viszont rituálé. 😃

Szóval ne aggódj, ettől nem fogja követelni...de legrosszabb esetben is megmondod neki, hogy nem, nincs minden nap Meki, és kész. Mást nem nagyon tud tenni, mint elfogadni.

2022. szept. 25. 13:11
 39/118 anonim ***** válasza:
86%
Az olajba azért kell az e-vitamin, mert antioxidáns, nem avasodik meg. Nissinnél dolgoztam, minden műszakban kellett az olajhoz tokoferolt adni. Ez csak ilyen zárójeles megjegyzés volt
2022. szept. 25. 13:21
 40/118 anonim ***** válasza:
89%

Rászokni? Nálatok csak ez a 2 véglet van,soha semmit vagy rászokni?

2 gyerekem,szeretik a mekis kaját. Viszont ritkán megyünk,most pl másfél hónapja voltunk utoljára. Attól,hogy szeretik még nem kell mindennap vinnem őket,ugyanez igaz a te gyerekedre is. Elviszem,eszik,aztán majd egyszer mentek megint. Salátázni pedig ne vidd el.

2022. szept. 25. 13:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!