Engedjem, hogy egyen mekis kaját?
Próbáljuk egészséges életmódra nevelni, én már nagyon régóta "tisztán" étkezem, a férjem azóta, amióta elkezdtük a baba hozzátáplálását, így nem kellett senkinek külön főzni.
Most 4 éves, eddig egyszer kapott egészségtelen kaját a nagyiéknál, egy cukros süteményt.
Most a kis barátainak köszönhetően felfigyelt a mekire, és ő is ki szeretné próbálni.
Azért vannak kétségeim, mert eddig ha kipróbált valamit és tetszett neki, akkor utána folyton könyörgött érte, félek, a mekis kajával is így lenne.
Legyek gonosz, és vegyünk csak salátát neki a mekiből? Vagy ha veszek neki egy sajtburgert, nem fog rászokni?
Egyébként itt csak a kérdező veszekszik,és mindenkit csak ocskárol.Itt senki nem azt mondta hogy tömd egesz nap a gyerekedet cukorral vagy szénhidrátal,te dolgod hogy neveled,de aztán ne legyél meglepődve...
Egyébként ha nem fogadod el masok véleményet,csak lehordani tudsz másokat akkor egyátalan minek vagy kiváncsi barki vèlemenyére,pláne idegenékre?
A másik dolog neked röngen szemeid vannak hogy látod más hány kilós?🤣
Adj azt a gyerekednek amit te látsz jónak,de ne okoskodjál itt te nagyokos.
Nem olvastam a hozzászólásokat, csak a kérdést, de sajnálom a gyereked, örülök, hogy nem ilyen szülők gyermekeként nőttem fel. Én kicsiként elvoltam halmozva édességekkel ha szépen megettem az ebédet.
Ez a hozzáállás a szememben kb akkora hülyeség mint aki vegának/vegánnak neveli a gyerekét kicsi kora óta.
Én elárulom neked, hogy 28 éves vagyok és heti szinten eszek a mekiben, sőt van, hogy egy héten többször (persze ez már nem feltétlen egészséges, nem követendő az én példám se) és nem vagyok elhízva a 175 centimmel és 61 kilómmal, tehát ha részben esetleg ez tartana vissza a mekitől, hogy elhízik a gyereked hidd el nem fog, ha mértékkel akár havi egyszer megeszik egy mekis menüt.
28/N
:) “ Csak emlékeztettelek, hogy mit állítottál. ”
Hol? Mikor? Bizonyíték, hogy én vagy akármi más volt?
Aham, gondolom most jön a többi unalmas demagóg gyk-s duma :)
Itt a mértékletesség a lényeg. Mi évente 1-2x ha mekizünk. Akkor tényleg azt választhat amit szeretne.
Ennyitől semmi baja nem lesz, függő sem lesz.
Az a baj kérdező, hiába van ez a nagy egészséges életmód nem tudsz ott lenni a sarkában ha nagyobb lesz. Nem tudod elzárni az édességtől, meg mindentől amit károsnak gondolsz. Az iskolai menzák egyre rosszabbak. Ha a barátaival találkozik, lehet hozzájut nasihoz. Mert most a gyereked barátait is megtudod válogatni, de ha kamaszodik nem!
Ha most nem tanul mértéket komolyabb bajok lesznek.
Ha kollégista lesz, láttad már miket kapnak? Miket esznek?
Igen, szerintem a menzás, fehér lisztes zöldségfőzi még mindig jobb, mint a tömény szénhidrát- és cukorbomba tejbegríz.
Elfogadom mások véleményét, a különböző nézeteket is. Annyi, hogy én úgy érzem, átbillent a mérce a válaszolóknál is, és már csak olyanok írogatnak, akik a 3 hónapos gyereknek cukros teát adnak inni, és arról próbáltok meggyőzni, hogy ez rohadtul nem probléma.
Tudom, hogy kamaszkorában fog mindent enni. Ezzel tisztában vagyok, és semmi bajom nincs vele. Addigra már meg fog tanulni mértékletességet tanulni az élet minden területén, amit nem csak úgy lehet neki megtanítani, hogy néha adok neki szemét kaját.
Semmi baj azzal, ha valaki nem tud valamit, de hogy nem is képes fejlődni, utánanézni a tényeknek, az szánalmas.
“ Igen, szerintem a menzás, fehér lisztes zöldségfőzi még mindig jobb, mint a tömény szénhidrát- és cukorbomba tejbegríz.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!