8,5 éves gyereknek XBOX?
Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.
Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..
Szerintetek?
A szexnek megint mi köze a játékhoz? Valamelyik kis p*csa életében nem nyúlt konzolhoz nem hogy játékokhoz még is szexel 14 évesen,ez is pont olyan hülye példa mint a "majd felveszi a CSOK"-ot meg ilyenek.
Majd most jön az,hogy ha van konzolod nem fogsz oltatni,nem? Vagy majd környezet szennyező leszel mert a túlélős játékokban fát is kell vágni.
Értelmi fogyatékos emberek tömege és még gyereketek is van,anyám borogass.
Nem ördögtől való egy konzol.Egy gép se,egy játék se,egy telefon se.
Csak foglalkozni kell a gyerekkel és elmagyarázni neki dolgokat,nem mindent letudni annyival,hogy kisfiam ezt nem lehet,mert nem lehet.
Ha nem tudják,hogy ölni/szexelni/drogozni miért nem lehet vagy miért nem ajánlott,csak szimplán letiltod róla,meg "megverlek ha megteszed" akkor persze,hogy meg fogja tenni titokban.Mert nem mondtad neki,hogy annak a következményei mik és csak letiltottad.
Aki úgy érzi,hogy az ő gyerekében okozna gondot egy játék az inkább még mindig tényleg ne vegye meg neki.De akkor ne ültesd le a való világ elé se,ha lehet.
Meg felejtsd el az akció filmeket is,a krimi sorozatokat se nézze a gyerek,jó?
Sőt,a telefont is korlátozd le,hogy csak hívhasson vele,a te gyereked híreket se olvasson,vagy videókat se nézzen,főleg ne játékokról,nézzen még 12-15 évesen is JimJam-et meg Thomas a gőzmozdonyt.
Úgy lesz a jó,aztán majd bele csöppen hirtelen a rossz témákba és majd más fog neki útmutatást adni helyetted,hogy mit lehetne,és mit ne lehetne megtenni és miért.
Azért elég durva,hogy valaki ennyire vissza maradott még.
A játékokat rögtön össze vonja a politikával,a rossz személyiség fejlődéssel,a gyilkossággal,a szexel,a gyerek vállalással és CSOK-kal (XD),meg mindenfélével.
A rossz szülői háttér (már pedig ez részben az,a vissza maradott szülő gyereke is az lesz..) ezerszer többet árt,mint egy kis játék a haverokkal.
De igazatok van annyiban,hogy az ilyen ismeri a gyerekét,ha szerintük az övé ennyire bele tudja élni magát és ennyire nincs valóság alapja,hogy befolyásolná is egy játékban eltöltött órácska akkor inkább tényleg ne vegyenek neki semmi ilyesmit,mert már vagy elcseszett volt,vagy rég elcseszték annyira,hogy veszélyes legyen másokra nézve ha ő egy kicsit elfoglalja magát elektronikával..:/
Mert ilyen selejtek ők maguk is.Hamarabb lehetne a gyerekeiket internet közelébe engedni mint őket,feljön a netre és semmi máson nem jár az esze csak minden politika,koronavírus,szex,gyilkosság..
Ezt nyomják Facebookon is,kezd az agyukra menni,mini boomerek & boomerek,ráadásul gyerekeik is vannak.:D
8 éves gyereknek,ha úgy véled hogy a tiéd nem selejtes nyugodtan vehetsz konzolt.xboxot is,pst is,nintendot is.
Ameddig nem hiszti tárgya a "szeretnék egy ilyet" addig nálunk biztos,hogy semmi akadálya nem lesz ennek.
Jól össze lett itt mosva mindenféle téma, aminek semmi köze egymáshoz. Senki sem mondta itt szerintem, hogy a konzol ördögtől való, de egy 8 éves gyerekről van szó. Most komolyan, mi szüksége egy 8 éves gyereknek GTA-ra meg öldöklésre? Tényleg elég szomorú, hogy egy 8 éves gyereket ez köt le, mert a társasjáték meg a hasonlók szarok.
Mint mondtam, nekünk van konzolunk (nem is egy), de igenis meg fogom szabni, hogy a gyerek mivel és mennyit játszik, mert semmi szüksége az öldöklős játékra. Mint ahogy krimi sorozatra és való világra sem.
Én nem tartom azt jónak, ahol a szülő így áll hozzá, mint az egyik hozzászóló, hogy majd a gyerek eldönti, hogy mi tetszik neki. Egy bizonyos körön belül igen - nem szabom meg, hogy mit sportoljon, rajzoljon-e vagy hasonlók. De a korának megfelelő szabályok kellenek. Majd 15 évesen tőlem lövöldözhet, meg eldöntheti, hogy milyen 18+-is játékot játszik, de 8 évesen nem, mert kisgyerek.
Nem lesz tőle gyilkos, de nem is jó ez. Az ismerősöm gyereke játssza ezeket, és igenis sokkal agresszívabban játszanak egyéb területen is, az anyjuk is mondja, hogy nincs rájuk jó hatással (de az apjuk engedi, aztán így marad minden).
Szóval tarthatsz maradinak meg akárminek, én nem akarom, hogy a gyereket csak a lövöldözés kösse le, és szerencsére a környezetünkben nem én vagyok az egyetlen ilyen. Remélem, hogy később is megfelelően választ majd barátokat.
72-es tökéletesen leírtad amit akartam mondani...
Amúgy az 8 éves gyerek amúgy még honnan tudhatná hogy mi az szex, politikai Stb stb?
Már ne haragudj,9 évesen tudtam meg mi az szex, akkor is az osztálytátsaimtól.
Amúgy nem még haragudj,hogy jön ide hogy ha lenne lányom, akkor engedném hogy +18 katerógiás dolgokat csináljon az fiújával?
Rá ér az 3-4 év múlva
Jól van #77, holnap iskola! Feküdj le pihenni most már.
Nyilván nem a 8 éves lesz könyörtelen cégtulajdonos és szexuális ragadozó hanem az a felnőtt aki majd válik belőle.
Te még alsótagozatos vagy?! Logika=0
78
Amúgy nem azért,ki kérdezett hogy beszóljál?
Ki kérte hogy beszólj?
Akkor csöndben lehet lenni,mert mivel nem vagy az közeli ismerősöm hogy beszóljál,és nem vagy nekem senki..
"Amúgy nem még haragudj,hogy jön ide hogy ha lenne lányom, akkor engedném hogy +18 katerógiás dolgokat csináljon az fiújával?
Rá ér az 3-4 év múlva"
A gyilkolászós-lövöldözős játék meg nem ér rá, az kell 8 évesen 😆😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!