Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8,5 éves gyereknek XBOX?

8,5 éves gyereknek XBOX?

Figyelt kérdés

Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.

Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..

Szerintetek?

2021. dec. 10. 20:35
 61/96 anonim ***** válasza:
100%

Azért én sajnálom az ilyen gyerekeket,annyi önálló gondolata se lehet hogy eldöntse neki mi a jó és neki mi tetszik 8 évesen,mert anya meg apa jobban tudja,hogy ő neki a táncos játék meg a fifa lesz a jó..

Hű de k*rva izgalmas,rohangál egy zöld pályán 10 figura és lőhetsz gólt vagy lőheted mellé órákon át.Az újabbakban tuti választhatsz mezt is,azta! Vagy persze táncolhat a tv előtt..mert azt konzol nélkül nem teheti meg,és nem arról szólt eddig is a gyerekkora,hogy minden évjáratban "tánci-tánci,jaj de cuki vagy baba..".Most "táncolj pistike,nagyon ügyesen csinálod,mehetsz majd az xfaktorba.."

Ha egy játék ijesztő,vagy nem érzi benne jól magát gondolod,hogy ott fog előtte ülni? Kinyomja és játszik mást,nem egy olyan korú gyerek aki helyett már mindent meg kell csinálni és még gondolkozni is kell helyette.

De alapjáraton az XBOX 360 is még egy jó konzol,a ps4-re meg még több lehetősége lesz,én is azt vettem az unokaöcséimnek tavaly és még mindig használatban van.Azóta van hozzá vagy 20 másik játékuk,meg kaptak az egyik gyerek születésnapjára egy kinektet hozzá.

2021. dec. 12. 15:10
 62/96 anonim ***** válasza:
100%

sajnos 59-nek profin leírta amit akartam mondani...

Sajnos aki normális kölyke van,az tuti nem pont az videójátéktól,meg filmek miat fog pszichopata lenni..

Akkor ennyi logikával vegyél egy okostelefont...

2021. dec. 12. 15:12
 63/96 anonim ***** válasza:
100%

60

De várjál,mi közze az politika meg az játékkonzolhoz?

Igenis szar érzés,hogy melleted van csomó gyerek,akinek minden megvan,és ami alapfelvétel..

2021. dec. 12. 15:15
 64/96 anonim ***** válasza:
77%

"ezek mellett az a pár óra öröme meglehet az életben ami nem az én elvárásaimról szól.."

Hát, ha a te gyerekednek csak a videójáték az öröme az életben, és ilyen lefitymálóan vélekedik egy társasról vagy logikai játékról, mint te, és ezekben már nem is tudja örömét lelni, az pont azt mutatja meg, mit okozott az agyában a játék. Olyan függője már az ingereknek, hogy egy "lassabb" játék le sem köti. Ebböl lesz az olyan felnőtt, aki rosszul van, ha nincs a kezében folyton az okostelefon.

2021. dec. 12. 15:15
 65/96 anonim ***** válasza:
84%

Jézusom 60,na én itt be is fejeztem,nekem egy komment elég is volt ide,61-essel el is mondtam mindent amit akartam,menekülök.

Gyerekem majd szalad a CSOKért biztos mert játszani mert egy konzolon,ezt hogy logikáztad ki b*szdmeg.. 🤣

2021. dec. 12. 15:19
 66/96 anonim ***** válasza:
86%

Ismert, hogy a gyerekek alapból jóval kegyetlenebbek mint a felnőttek mivel nem alakult még ki bennük túl sok erkölcsi gát. Pl. a fiatalkorúak börtönében is jóval több erőszak van mint a felnőttek között.

Erre ráerősíteni egy mortal kombattal meg zombidarálással csak olaj a tűzre. Az meg, hogy "az összes többi gyereknek ez van és akkor ki fog lógni a sorból" éppen elég szomorú. Nem is csodálom, hogy mára már "lángokban áll" az egész világ és gyakorlatilag bármelyik pillanatban a harmadik világháború kitörése előtt állunk.

2021. dec. 12. 15:20
 67/96 anonim ***** válasza:
100%

#65 Vegyünk egy pszichopata sorozatgyilkost. Aileen Wuornos 7 embert ölt meg és egy ország nevezte szörnyetegnek (még egy film is készült róla Monster címmel).

Tudod az életben minden mindennel összefügg és ha látták volna, hogy szerencsétlen Aileen min ment keresztül gyerekkorában akkor nem mondanák rá sem, hogy szörnyeteg. Persze ez még nem menti fel az alól amit tett de az életben minden mindennel összefügg. És főleg a gyerkkorban ért hatások lesznek befolyással arra, hogy az ember milyen személyiség lesz.

Majd ha nagyobb leszel megérted ezt az összefüggést is.

2021. dec. 12. 15:23
 68/96 anonim ***** válasza:
100%

64,mindenkinek meg van az életben a lehetősége arra,hogy abban lelje örömét amiben ő akarja.

Nem,nem csak az az egyetlen öröme (ezt a kifejezést se hallottad még,hogy ennyire szóról szóra veszed? Ez is egy hátránya annak,ha rohadtul el vagy szigetelődve mindentől..),hiszen minden mása is meg van amit eddig szeretett volna elkezdeni,de lesz és van is olyan dolog ami mégse olyan érdekes mint amilyennek gondolta.

Lovagolhatott is,nem tetszett neki.Rajzolni is akart,kapott rajz cuccokat,azt néha elő szedi.

Járt sportolni,az 2 évig érdekelte.

Most akkor ne vegyék neki xboxot meg ps-t nehogy már abban örömét merje lelni (ráadásul a neki tetsző játékokban..) csak mert az modern meg elektronika és a többi nem érdekelte?

Ezt is meg fogja unni,majd akkor tovább adunk rajta és addigra lesz új hobbija,amit ki akarna próbálni.

Annyira hülye logikátok van,ráadásul mindent ti akartok megszabni a gyereketeknek.Apa szereti a sakkot ezért a gyereknek csak sakkozni lehet,anya szerint a játék helyett fontosabb kötni úgyhogy inkább a fonallal barátkozzon..Undorító.

2021. dec. 12. 15:28
 69/96 anonim ***** válasza:
84%

Na most stop!

66 ne hozd fel az politikát,és az hülyeséget főleg nem!

Mert mivel én,17 éves fiatalkorú vagyok,és az videójáték soha sem váltot ki agressziót!

Mert mivel el tudom dönteni hogy ez igazi vagy nem..

5 éves korom óta néztem már horrort,és mégse gyilkoltam,se bicskáztam meg valakit..

És nem az videójáték az indok az agresszióra,hanem az társadalom,mert van különbség egy okos/értelmes és egy buta gyerek közt!

Mellesleg elmondanám Adhd-s vagyok,de eszem ágában nincsen abba hogy valakit nyakon szúrjak,főleg hogy nem vált ki ingert belőlem..

2021. dec. 12. 15:31
 70/96 Feribácsi ***** válasza:
84%
#68 Ezen logika alapján akkor ha a 14 éves lányod szeretne szexelni már végre akkor hadd menjen! Minek korlátozni bármiben is egy fiatalkorút! Igazad van!
2021. dec. 12. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!