Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8,5 éves gyereknek XBOX?

8,5 éves gyereknek XBOX?

Figyelt kérdés

Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.

Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..

Szerintetek?

2021. dec. 10. 20:35
 41/96 anonim ***** válasza:
82%

40

Ergó:

Mi is kis nokedlikén csgoval,GTA,stb lövöldözös játékokkal játszottunk,mégis normális emberek vagyunk.

Mi horror néztünk,de ilyen űrész stb,mégse csináltunk csapdákat..

2021. dec. 12. 10:15
 42/96 anonim válasza:
80%

Az, hogy te nem lettél - elmondásod alapján - erőszakos, nem jelent semmit. Nyilván senki nem fogja reklámozni, hogy ő idegbeteg lett.

Nem érdemes vitatkozni azon a tényen, hogy egyáltalán nincs jó hatással a gyerekekre az ilyen játék, rossz hatással viszont annál inkább.

2021. dec. 12. 10:20
 43/96 anonim ***** válasza:
84%

"Mi is kis nokedlikén csgoval,GTA,stb lövöldözös játékokkal játszottunk,mégis normális emberek vagyunk."

De azért nézd meg a fiatalok - avagy ma már felnőtt férfiak -, mekkora része játékfüggő. Még gyerek mellett is.

A mi családunkban, ismerősi körükben is több olyan van, aki hazamegy és a gyereke helyett az Xboxával játszik.

2021. dec. 12. 10:52
 44/96 anonim ***** válasza:
100%

42-43

De amúgy abből lesz erőszakos,játékfüggő aki olyan az háttere.

43

Most nem azért,másnak száz az hobbija(Pl streamer, videós)

De ez elég ritka,hogy valaki játékfüggő,mert mivel megint más ha munka/iskola után oda lépsz az Pl xbox-hoz és házi munka után játszol 1-4 órát.

Nyilván nem függőség,ellenben akkor jó példa,ha mostani időkben valaki home officeban is dolgózik,és tegyük fel hogy 7-16 dolgozik egy programon vagy akármin,és mondjuk utánna minden nap játszik.

2021. dec. 12. 11:06
 45/96 anonim ***** válasza:
16%

"De ez elég ritka,hogy valaki játékfüggő,mert mivel megint más ha munka/iskola után oda lépsz az Pl xbox-hoz és házi munka után játszol 1-4 órát."

Persze, mert amikor egy családapa napi 2-3 órát játszik ahelyett, hogy a gyerekével lenne, az nem függőség :D

2021. dec. 12. 11:18
 46/96 anonim ***** válasza:
100%
#45, tehát 18 éven keresztül a szabadidőd minden pillanatát a gyerekeddel kellene tölteni?!
2021. dec. 12. 11:24
 47/96 anonim ***** válasza:
16%

46, nem minden pillanatát, de egy átlagos családapának, aki mondjuk délután 5-kor ér haza, hogy lenne ideje órákat Xboxozni, ha nem a családjától veszi el az időt?

A háztartás, gyerekek, feleség mikor fér bele?

De mondom, vannak ilyen rokonok és ismerősök - olyan is, aki emiatt végül elváltak a férjétől -, na pont ezek csinálták azt, hogy hazamentek, aztán míg az asszony vitte a háztartást, még foglalkozott a gyerekekkel, addig ők nyomták a játékot. Meg hétvégén is.

Nem mondom, hogy nem lehet hobbi az Xbox, de mondjuk heti 2 napon elfogadható. Amúgy meg legyünk őszinték, tök sokan függők és nem bírják kikapcsolni. Inkább menjen rá életük minden más szegmense.

2021. dec. 12. 11:37
 48/96 anonim ***** válasza:
100%

45

Akkor láttom nem érted hogy mi magyarázok,akkor neked külön elmondom:

Tegyük fel,hogy 6-kor felkell az apa,és úgy 16:50 hazaér az munkából,és mondjuk 20:10-ig MiNDENT,ami apai felelőség,elvégezz,és mondjuk még játszani akar 1-2 órát..

Ebben mi meglepő?

Ja,tudom,anyuka meg szellemként körözik az házban..

De várjál már,ha 2-3 óra neked függöség,akkor ennyi erővel tv nézés is függöség...

Vagy ennyi erővel foci nézés is függöség mert mivel egy foci mecs 2 óra.

2021. dec. 12. 11:39
 49/96 Feribácsi ***** válasza:
86%

#47 Lehet azt az xbox-ot a gyerekkel együtt is játszani. Én pl. imádok azzal a táncolós játékkal játszani az unokámmal. Az egész család röhög mikor nekiállok a hammerdance-nek!

Nem hinném, hogy démonizálni kellene a videójátékokat. Mondom ezt úgy, hogy már régen elmúltam 60 éves!

2021. dec. 12. 11:42
 50/96 anonim ***** válasza:
80%

47

Képzeld,szerintem kis tini gyereked se szeretnéd(szerintem),hogy az ő sehajában lenne az édesapja.

Szerintem mindenkinek van idő beosztása...

2021. dec. 12. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!