Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8,5 éves gyereknek XBOX?

8,5 éves gyereknek XBOX?

Figyelt kérdés

Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.

Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..

Szerintetek?

2021. dec. 10. 20:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:
36%

92

Akkor itt az nevelésben van az probléma,nem az videó játékok

2021. dec. 13. 07:53
 92/96 anonim válasza:
87%

#90, Folyamatosan teljes fogalomzavarban szenvedsz. A liberális pont az aki nem félti semmitől a gyerekét.

Jó lenne már kicsit lenyugodnál, öcskös. Minden egyes hozzászólásoddal egyre mélyebbre ásod magad.

2021. dec. 13. 08:31
 93/96 anonim ***** válasza:
18%

93

Hát bocsánat,de attól még másik is normálisan válaszoljon..

2021. dec. 13. 09:10
 94/96 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nagyon rossz megközelítés az, hogy egy 10 év alatti gyerek majd tudja, mi jó neki.

Nagyon sok függ a gyerektől és a természetétől. Van, aki elé odatehetsz egy tál csokoládét és eszik belőle egy szemet, a másik meg felfalja az egészet. Ettől még az nem lesz neki jó. Ugyanígy a konzollal is. Van gyerek, aki nem kattan rá és tudja normálisan használni, a másikat meg le sem lehet róla vakarni és ha hagynád, egész nap ott ülne.

Mindenki döntse el, az ő gyereke melyik típus és annak megfelelően kezelje a kérdést (természetesen van a két véglet között is bőven).

De azt a kérdést nem bíznám a gyerekre, hogy milyen játékot játszik. Attól, hogy tudja, mi az a fegyver és lőni lehet vele, még nem ezzel kell 8 évesen játszani. Majd később. Ezért is van ráírva, hogy 16+ vagy 18+.

Nem vagyok rákattanva a korhatárra, a 8 éves fiam megnézhet pl egy 12-es filmet, de egy 16-ost vagy 18-ast nem. Azt majd később.

2021. dec. 13. 09:49
 95/96 anonim ***** válasza:
88%

Nincs kedvem 10 oldalnyi komment háborút végig nyálazni,de ahogy elnézek egy-két kommentet elhagyom az állam lassan.

Mi köze a politikának és a politikai nézeteknek egy játékhoz? Hidd el,hogy nem leszel Fideszes egy óra GTA-tól,de még csak az összes többi párt fogója se (vagy képzeld oda amelyik neked szimpatikus/unszimptaikus..).Nem fogsz elrohanni felvenni a csokot főleg nem 8 évesen.Nem fogsz neki esni szexelni valakivel,csak mert sikerült végig játszani egy játékot.Le se akarsz majd lőni valakit csak mert pont akkor szól anyád,hogy kapcsold ki a játékot és menj tanulni amikor a legjobb részben jársz.(vagy a tipikus "MENTSD EL MAJD FOLYTATOD" szitu,online játékok esetében..)

Én játszottam rengeteg játékkal úgy,hogy közel sem voltam sem 16 sem 18.Még 8 se nagyon,a jó kis régi DOS alapú játékokkal is játszottam pár évesen a számítógépen.Azok közt is volt véresebb,csak pixeles volt..

Nem lett semmi bajom,nem öltem meg senkit,nem dugattam magam meg senkivel kiskorúként (még nagy korúként se feküdtem össze akárkivel..),nem lettek gondjaim az iskolában,nem lettem függő..

Hülyeség azt mondani,hogy majd minden 8 évesnek ártani fog a játék.A szülők ismerik a saját gyerekeiket.Az vegyen konzolt,gépet,telefont,és minden egyebet a gyerekének aki tudja,hogy a saját gyereke fogja tudni kezelni azt ami a játékban történik és el fogja tudni vonatkoztatni a valóságtól.

Én el tudtam,sok millió másik ember el tudta.Akiket ide fel is lehetne sorolni maroknyian vannak a többi emberhez képest,de ott a szülőkkel volt a probléma nem a gyerekkel.

1.Idő.Én sem ültem ott egész nap.Kaptam egy órát,utána legalább másik egy órán át el kellett foglaljam magam valami mással.

Nem örültem neki,de találtam magamnak elfoglaltságot.Kimentem a kertbe,rajzoltam,elő szedtem a sok kis színes pónim..

2.Közbe lépés.Ha valaki idegeskedni,kiabálni,dühöngeni kezd a játékon akkor annak ott vége.Mi a fenéért ne lett volna olyan,hogy felhúzom magam a játékon? Volt hogy az egy órámból 45 perc azzal telt,hogy újra és újra neki futok egy játék résznek,mert nem sikerült és folyamatosan újra kellett kezdeni.

Anyám ilyenkor bejött,hogy vagy abba hagyom és lenyugszom vagy kikapcsolom.Volt,hogy lenyugodtam,és megtanultam kezelni egy idő után a sok csalódást,volt hogy megint elordítottam magam,hogy "EZ NEM IGAZ,MÁR MEGINT?!" és akkor jött,hogy na jó,akkor most menj és higgadj le egy kicsit,majd megpróbálod később.

Akkor is puffogtam,de lenyugodtam,és megint elfoglaltam magam mással.

3.Magyarázat.Anyukám mindig ott csinált valamit körülöttem mikor játszottam.Porszívózott,port törölt,zenét hallgatott,nyitva hagyta az ajtót és kijjebb csinált valamit..ha valamit nem értettem kérdezhettem,ha látta hogy valami nem stimmel a játékban ha kellett ha nem magyarázta,hogy mi történt és azt amúgy a való életben mennyire helytelen lenne megtenni.

(Például levágni egy ló fejét és mások ágyára tenni a keresztapában,vagy elütni embereket a gta-ban..nem,nem hagyott bennem nyomot,ugyan úgy meg volt az összes én kicsi pónim karakter,és ugyan úgy szerettem a szilajt is,és jogsim is van,nem ütöttem el senkit,nem is akarok.más játék nélkül is akár elütni embereket..vagy mondjuk neki áll egy utasokkal/gyerekekkel teli jármű előtt bűntető fékezni.. 😌).

4.Sosem voltam egyedül.Nem zárták rám az ajtót,én se bújtam be a szobámba,ha be is mentem nyitva volt az ajtó mindig,volt felügyeletem.Egy gyereknek KELL a felügyelet.Nem az a magánszféra,hogy ráb*szod az ajtót azt majd kijössz ha akarsz.Mesék,filmek,anime,számítógép,bármi képes beszippantani egy sokat egyedül lévő embert,mert nincs más körülötted aki tartaná benned a valóság alapot,vagy csak úgy kizökkentene a zombulásból.Hosszútávon EBBŐL lesz a függőség.Nem abból amit csinálsz,hanem abból,hogy egyedül vagy.

Fontos az,hogy ne legyen senki a saját kis világába bezárva.Nem csak gyerekeknek káros,mindenkinek.

Lehet játszani,kell is,de kell az is,hogy valaki legyen ott egy gyerek mellett.

Milliószor volt,hogy én is ideges voltam,vagy rossz kedvem lett egy játéktól,volt hogy én is maradtam egyedül egy kis időre,de ezek nem voltak gyakoriak és akkor is ott volt valaki,hogy korrigáljon.EZÉRT nem lettem én sem problémás,simán lehettem volna függő,ha hagyják.Mértékkel és szabályokkal mindent lehet.

Ha normálisan neveled a gyereked semmi baja nem lesz.Főleg ha addig sem volt semmilyen idegrendszeri vagy mentális hibája.

2021. dec. 13. 23:50
 96/96 anonim ***** válasza:
100%

Bár nagyon el is tért a témától az egész kérdés.

Ha hisztizne egy gyerek akkor semmiképpen sem vennék meg neki semmit,amit akkor épp akar.

Ott rég baj van,ha egy 8 éves gyereknek nem lehet megmagyarázni,hogy most nem tudsz neki megvenni valamit.Ha nem ért egyet azzal,hogy te miért nem akarod az más,az nem feltétlenül torkollik hisztibe.

Csak meg van az ő nézőpontja,hogy neki az kell és nem lesz tőle semmi baja,meg megvan a szülő néző pontja,hogy az ő korában az korai,és neki nem akar venni.

Dűlőre lehet jutni,ha a szülő se köti a végletekig az ebet a karóhoz és a gyerek se áll neki ténylegesen hisztériázni.

Első gépnek,kipróbálni (ha nincs konkrét játék ami kellene neki.mert ha van és az nem kompatibilis a konzollal akkor pénz kidobás a régit megvenni) az egész konzolosdit szerintem tökéletes egy 360 vagy 360 slim.

250/500gb-s gépet jó áron ki lehet fogni,akár kinektel vagy sok játékkal együtt.

De ugyan azon az árkategórián használtan lehet venni sok minden mást is,többek között több féle PS-t.(azthiszem a PS4 már pár játékkal,karral simán beszerezhető egy max 50.000-es áron,annyit meg megér,ha nem hibás és nincs bele piszkálva a gépbe).

2021. dec. 14. 00:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!