Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8,5 éves gyereknek XBOX?

8,5 éves gyereknek XBOX?

Figyelt kérdés

Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.

Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..

Szerintetek?

2021. dec. 10. 20:35
 31/96 anonim válasza:
86%
Én PS vettem a kisfiamnak, aki 8 éves. Gran Turismo, Minecraft és Fifa van hozzá, semmi durvát nem engedek játszani.
2021. dec. 11. 08:38
 32/96 anonim ***** válasza:
93%

Pont ennyi idős a fiam. Nem kifejezetten neki vettük a konzolt, én magam is szeretek játszani, tehát már megvolt egy ideje. Együtt szoktunk mondjuk Fifa-t játszani, nagyon jó szórakozás. Általában hétvégén egy kicsit, szóval nem ül előtte minden nap. Van elég gyerekeknek is alkalmas játék (Lego játékok pl).

Én is megkérdezném a helyedben azért a tesódat, hogy mit szólnak hozzá. Amúgy teljesen jó, nem kell neki a legjobb. Egy ennyi idős gyereket még nem az érdekel, hogy a legújabb verzióval játsszon vagy milyen évjáratú a gép.

Ha neki kifejezetten a Forza kell, akkor nem vennék másfajta konzolt, mert az csalódás lesz. Tökéletesen meg fog ez felelni neki, ha a szülei is megengedik. Ha meg hisztizik rajta, hogy neki újabb kell, akkor elteszed, és annyi volt.

2021. dec. 11. 09:14
 33/96 anonim ***** válasza:
91%

Elsősorban Xboxszal kapcsolatban válaszolnék, úgy vettem észre minél többet mondok a családi részhez annál nagyobb sértődés lesz belőle. Azért amit a #30as mond nagyon megfontolandó. Véleményem szerint a nagybácsik/nénik feladata, hogy elrontsák a gyereket, de egy nagyobb összegű ajándékot akkor is meg kell beszélni velük. Az én húgoméknál nagy ellenség a videojáték, de a gyereknek a kisbaba kora óta kezébe van nyomva a mobiltelefon, hogy fogja be a száját.

Ahogy én értelmezem a kérdésedet már előre megvetted a 360at így szinte 100%ig biztos vagyok benne, hogy nem azt szerette volna a gyerek amikor Xboxról beszélt. Így most duplán nehéz helyzetben vagy mert sarokba szorítottad magadat. Nem tudod mit szólnának a szülők (hacsak nem csórók akkor azért ki lehet találni, hogy nem tetszene nekik) és a gyerek. Van némi esély, hogy örülnek neki, de nem sok mert ő biztos új Xboxos játékok miatt szeretné mint a Forza 5 https://www.youtube.com/watch?v=U3mEOHvSUyw Minecraft meg a Fortnite https://www.youtube.com/watch?v=knAYcg7Tt8E amik éjjel nappal mennek mostanában és nem a mai szemmel fapados (a 360 2006ban jelent meg!) régi dolgokért.

Ha tippelnem kellene, szerintem Ő az új Series konzolokra gondolt [link] azon belül is talán a Series Sre, mert ugyan az gyengébb (minden játék fut ugyanúgy rajta), de a Series X hiánycikk és nem igazán kapható. A Series S hivatalos fogyasztói ára 114e forint, sokszor láttam jóval olcsóbban is (újonnan), de lehet már felverték az árát a karácsony miatt. Amúgy az egy radikálisan olcsó gép (a Series X 185+e már ha lehetne kapni) ahhoz képest, hogy újgenerációs, de megértem ha ez is nagyon húzós sokaknak. A Series S csak digitális, nem lehet bele lemezt tenni, csak a beépített boltból vásárolni.

Ehhez képest a 360 rettenetesen a végét járja. A legtöbb játék online lehetőségeit lekapcsolták vagy lekapcsolják a közeljövőben. Valaki említette GTAt meg Onlinet, na annak is most kapcsolják le a szervereit ebben a hónapban ha jól emlékszem. Nem mintha GTAt javasolnék kicsiknek. A 360 egyetlen előnye a Kinect, van egy tucat baromi szórakoztató játék a kamerához. Ami még említésre méltó az az Xbox One, a 360 utáni, de Series előtti gép ami ahhoz képest szerintem marha drága, hogy 1 év múlva várhatóan már nem sok minden fog megjelenni rá és akkor megint ott vagy ahol a part szakad.

Ha a játékok ára tartaná vissza a szülőket akkor Xboxra van egy úgynevezett Game Pass előfizetési lehetőség (csak Xbox One és Series) amivel egy havidíjért cserébe több száz, új és folyton cserélődő játékkal lehet játszani korlátlanul. Én tuti ilyet vennék a géphez gyereknek. Két fajtája van egy 3000Ft/hó csomag meg egy 4200Ft/hó. Ezeket én már korábbi kommenteknél százszor leírtam így most csak belinkelném, a #17es komment: https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

Ha a kölyök nem viselkedik rendesen akkor lehet terrorizálni a Game Pass megvonásával. Egyébként a gép támogat mindenféle szír-szar beállítási lehetőséget, korhatár (nem tudja elindítani csak azt ami engedélyezve van), üzenetküldés / beszélgetés korlát, időkorlát (mikor és mennyit lehet játszani) stb stb. Mobilról is lehet ezeket állítgatni. Legalább az nem lehet kifogás, hogy majd biztos titokban feldarabol valakit.

2021. dec. 11. 09:19
 34/96 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg,Minecraft! Gyerekként én mennyit el játszottam vele,egy órás váltásban a testvéremmel.

Forza,ha nem is a legújabb, de biztos hogy van 360-ra is.Assassin's Creed,Far Cry,Prince of Persia,God of war,GTA,Halo,Call of duty,ezek azért biztosan vannak rá.

Mondhatjuk,hogy erőszakos játékot nem veszünk,de bakker 8 éves a srác,ha csak nem horror játékot vesz ne tiltsátok le minden sz*rról,a tv-ben több erőszakot lát mint a játékokban..:D

De barátságosabb játéknak ott a Spyro (én kb 5 éves voltam amikor játszottam vele,de a mai napig szeretem),a Crash Bandicoot (ezzel is,anyukám is imádja a mai napig :D),és Disney mese játékok is vannak,de én nem hiszem hogy egy 8 kisfiú ettől már nagyon el fogja dobni az agyát,főleg ha haverjai is más jellegű játékokat játszanak.

Meg hát most van abban a korban,hogy el tudd neki magyarázni,hogy a játékban látott erőszak a való életben helytelen.Később már,ha bármilyen jellegű gondot is okoz nála (bár nem fog,csak játék gyerekek,nyugi..) akkor már csak azt tudod elmagyarázni,hogy mit NEM LETT VOLNA szabad csinálnia.:)

De én is végig játszottam ezeket még pc-n is és én sok esetben még 8 éves se voltam,nem lettem se gyilkos se pszichopata se semmi..:D

2021. dec. 11. 11:28
 35/96 A kérdező kommentje:

Ps4-et kap végül.

Szülei tudják….

2021. dec. 11. 11:34
 36/96 anonim ***** válasza:
100%

Az is jó cucc,ahhoz még több új fajta játékot is talál.Cserélgetni is lehet sok konzolos boltba,hogy kiveszel egyet,kijátszod és mondjuk egy ezresért kicseréled egy másikra..:)

Nekem kormány és pedál is van hozzá,én is Forzáztam is gyakran konzolon.

2021. dec. 11. 16:19
 37/96 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy konzervatív vagyok, de nekünk ilyen/ilyesmi konzol sosem volt otthon, és nem is szeretném, ha lenne. Nagyobbik gyermekem 9 éves, eddig nem igényelte sosem hogy vegyünk ilyesmit.
2021. dec. 12. 02:35
 38/96 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom, más hogy látja, de azokat a játékokat, amiket a 34-es felsorolt, biztos nem engednék egy 8 évesnek. Ne az legyen már neki a játék, hogy halomra lövöldözi az embereket/lényeket. Nem azért, mert ettől gyilkos lesz belőle, hanem úgy általában ráér ilyesmivel később játszani. Ilyen korban elég neki az ügyeskedős, korban neki való játék. A korhatárt sem csak dísznek találták ki.
2021. dec. 12. 07:51
 39/96 anonim ***** válasza:
17%
Pixelhalmazokra " lövöldözik ", innentől kezdve nem lesz semmi baja tőle.
2021. dec. 12. 08:19
 40/96 anonim válasza:
24%
@39 akkor miért a korhatár? 😂
2021. dec. 12. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!