8,5 éves gyereknek XBOX?
Testvérem fia szeretett volna karácsonyra egy xbox-ot és konkrétan már sírva könyörgött ezért vettem neki egyet. De egy régebbi fajtát (xbox360) és nem új hanem használt. Ti mit gondoltok? Annyira szerette volna, de nekem nincs drágább konzolra gépem.
Ti vennétek ekkora gyereknek? Elrontottam szerintetek? Ahogy olvastam más helyeken, sokan nagyon ellenzik. Bár nekem is 5 évesen már Ninendom volt..
Szerintetek?
49
Meg amúgy jah,ez is igaz.
Kb már minden konzol cég már rendelkezik már ilyen vr vagy ilyen"baráti körös" játékos támogatással.
Adjatok csak egy 8,5 évesnek videó játékot, onnantól kezdve a szülők minden nap veszekedhetnek majd vele, hogy elég volt a játékból, mert ki sem akar majd szállni előle.
A szomszéd 5 éves gyereke minden nap ordít, ha ki kell kapcsolni.
Amelyik gyereknek eszébe jut lövöldözni az iskolába,vagy bármi hasonló csak mert ilyen játékokkal játszik annak b*szdmeg a tv-ben egy ilyen jelenet is elég lenne ahhoz,hogy megtegye.Sőtt,elektronika nem is kellene hozzá.Minden gyerek tudja mi az a rendőr,a katona,a tűzoltó..
Játszhat ő katonásat is éppen amikor eszébe jut megölni egy társát vagy bántani azokat.
Nem kell mindent a játékokra fogni,az agyhalott/pszichopata gyerek az ezek nélkül is az.
Ne mond már nekem,hogy mikor arany korát élte a counter-strike meg a God of war akkor minden egyes gyerekből sorozatgyilkos vagy kigyúrt öldöklő pasi lett.:'D
És én hogy maradtam ki akkor a szórásból,vagy a többi több millió ember?
De te látod a gyereked,ha tényleg hajlamos rá vagy ilyen agyhalott hogy egy játék befolyásolja akkor TE (és a hozzád hasonló szülő-gyerek párosok) inkább tényleg ne vegyél neki semmit,had vegetáljon egy cserepes növény és egy Lego Duplo készlet mellett.:'D
Az egyetlen ami a legtöbb gyerekkel megesik a következő:
Kijátszik egy assassin's Creed részt és eldönti,hogy ő az akar lenni farsangon/halloween partin a suliba.Te meg veheted a Pikachu (ja várj,az anime is ártalmas,az se lesz a gyerek mert még a végén villámokat fog szórni a s*gge a többiekre..) jelmez helyett az AC jelmezt a műanyag vagy habszivacs tőrökkel..
Komolyan nem is értem mit keres az ilyen a játékok témában,ha te nem akarsz a gyerekednek venni ilyet ne vegyél.Úgy csináltok mintha a mi időnkben 20-30 éve nem lett volna konzol.A mi gyerekkorunk alatt jöttek be leginkabb pont hogy..
És a gomba által meghalt Mario figura is bizonyos szempontból pont ugyan olyan tartalmat takar.Hiszen ő is meghal,csak ő leugrik a képernyőről,nem össze esik.:'D
Meg a mortal combat.Rá volt írva a tokra,hogy 16+ ugyan úgy játszottam vele és semmi bajom nem volt,pedig ott tényleg van a nyaktöréstől a fejlevágásig minden.
Nem a játékon voltam mindig mérges hanem azon,hogy mindenki jobb mint én,még az is jobban zongorázott a konzolon aki először játszott..🤣
És őket se kezdtem el agyon verni,megkínozni vagy megölni hiába 2 percel ezelőtt az ment előttem a játékban,szimplán kinyomtam a játékot,félre dobtam és elmentem mértékben a kertbe szőlőért.És én is valahol 6-8 körül voltam.
Mondjuk azért én a tokra írt korhatárt tartanám. Lehet, hogy nem minden esetben okoz problémákat, hogy fröcsög a vér és úgy jut a gyerek előrébb ha kitapossa a másik belét, de csak mert valakinek a mentális fejlődésében ez nem okozott problémát még nem jelenti azt, hogy senkiében sem fog.
Viszont a gyereknek semmi baja nem lesz a hupikék törpikés vagy valamilyen sport játéktól (fifa, nba), vagy esetleg a táncolóstól. Sőt ez utóbbi esetben még legalább mozog is!
Ja,csak nem fog vele játszani,mert rohadtul unalmas.De mindenki úgy cseszi el a gyerekét és a pénzét is ahogy akarja.Ha te annyira se tartod értelmesnek a gyerekedet (szerencsétlen kölyök..:D),hogy tudd nem lesz baja egy játéktól és nem lesz tőle se agyhalott,se pszichopata akkor ne vegyél neki semmit,ahogy mondtam is.
Dobd elé a legot,a gazdálkodj okosant meg a Rubik kockát,miközben minden barátja jókat játszik más dolgokkal,ő meg csak álmodhat róla,mert ilyen szülőt kapott,hogy neki minden ártalmas és előre leírod,hogy ő mindentől hülye meg beteg lesz..
Több millió gyerek felnő ezeken úgy,hogy élvezi amit csinál és baja sem származik belőle,a tiéd majd elmondhatja hogy neki jutott egy gagyi táncos játék,ami kb az első pár órában lesz érdekes,az is max akkor ha nem egyedül játszik rajta.
Más gyerek is rá fog unni,te meg nem fogod tudni elszórakoztatni,mert aki így gondolkozik az eleve egy korlátolt és nem túl szórakoztató egyén,mindent túl komolyan veszel.
De még mindig azt mondom,hogy ti tudjátok.A ti gyerekeitek,nekem mindegy.Az enyémet hagyom játszani,mert az enyémnek semmilyen mentális,idegrendszeri vagy egyéb problémája nincs.Most gyerek,most van ideje játszani,és ha ő akar naponta egy órát a konzol előtt tölteni hát töltse.
Máskor úgyis legalább 6 óra iskola,tanuljon és írjon leckét mellé itthon is,kosz se legyen a szobájában,ezek mellett az a pár óra öröme meglehet az életben ami nem az én elvárásaimról szól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!