Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy apuka (nagypapa) melyik...

Egy apuka (nagypapa) melyik wc-be menjen a 3-6 éves kislányával?

Figyelt kérdés
Számomra egyértelmű hogy a ffi wc-be. De szüleim (hetven év felettiek) nem tartják helyesnek, hogy a kislány unokájuk ffi wc-be menjen. Indokuk nincs igazán, csak nem tartják helyesnek, hogy ott vizelő bácsikat lássanak. Szerintem ez a gondolkodás örökölt prűdéria. Nem tartom helyesnek az örökölt prűdéria fenntartását, tovább örökítését, inkább híve vagyok annak, hogy például a szülő ne rejtegesse meztelenségét egy óvodáskorú gyermek elől (persze ne is lobogtassa a testét). Iskolás korban úgyis elkezdődik egy természetes szemérem a gyerekeknél, ami miatt az ő részükről jelentkezik igény a takargatásra, elbújásra. De ha prűdéria a nevelésünk vezérelve a kezdetektől, akkor azzal csak ártunk az utódainknak.

2021. okt. 8. 19:49
 81/92 anonim ***** válasza:
100%

"Az apjuk szerintem nem vitte be őket soha, mert otthagyja velem őket, ha pisil."

Szóval nálatok nincs olyan, hogy apu vigyáz a gyerekre, mert te nem vagy otthon? Hát, képzeld el, nem mindenki él egyformán. Nálunk olyan is volt hogy a lányomnak öt napra el kellett utaznia munkaügyben, aztán az apja volt a gyerekkel. Érdekes lett volna, ha azt mondja, ő nem fürdeti a 4 éves gyereket.

Aztán azt is képzeld el, hogy az én fiatalkoromban - mondom, nagymama vagyok már - a lányom keresztanyját, aki végzős orvos volt, 300 km-rel arrébb helyezték, így apu nevelte 2 éves korától a lányukat 3 évig, anyu csak hétvégére ment haza, ha tehette.

Szerinted ki fürdette, pisiltette a gyereket?

Ja, most látom, hogy ti felnőttként sem szoktátok egymást meztelenül látni. Az más. Nem mondtam semmit.

2021. okt. 10. 12:31
 82/92 Derjaderja ***** válasza:
63%
Nálunk is el tudja látni az apja a gyereket, ha kell, tőle tanultam fürdetni, pelenkázni én is, mert van már gyereke.
2021. okt. 10. 13:03
 83/92 anonim ***** válasza:
84%
Nem azt írja senki, hogy nem tudja, ha kell, hanem elég rettenetes, hogy nem tölt együtt annyi időt a gyerekkel, hogy ezeket ő is csinálja, hanem mindig mindent te csinálsz, mert te mindig kéznél vagy. Van neked egyáltalán életed, amikor csak úgy magadban, magadnak csinálsz valamit, nem épp valamelyik családtagot, gyereket szolgálod?
2021. okt. 10. 14:10
 84/92 Derjaderja ***** válasza:
11%

Hát nekem még nem óvodásak, gyeden vagyok. Nyilván így az én feladatom a gyerekek ellátása, de itthon az apjuk is játszik velük meg ilyesmi.

Elmenni meg általában együtt szoktunk, mert a kicsi még kicsi. A naggyal szokott sétálni az apja, de ő még kintre pelusos.

Nem nagyon tudom, hová kellene elmennem 2 gyerek mellől?

2021. okt. 10. 14:55
 85/92 Derjaderja ***** válasza:
70%

Amúgy meg itt bent már tud pisilni a bilibe a lányom, megtörli magát, lehúzza a wc-t, kezet mos. Persze még kell korrigálni. Kis instrukciók mellett fürdesnél megszappanozza magát.

Szerintem óvis koraban már nem nagyon fog kelkeni fürdetni vagy öltöztetni.

Most nem azt mondom, hogy leszakad az ég, ha az apja segít majd neki felvenni egy pólót vagy ilyesmi, szokta őket tisztába is tenni, de azért a nagylányt inkább én szoktam segíteni, valahogy ezt érzem természetesnek, de sose gondolkodtam ezen még eddig.

2021. okt. 10. 15:04
 86/92 anonim ***** válasza:
14%
4-5 évesen már mehet egyedül. Egyébként talán a nőit választanám, mert az egy fokkal általában tisztább, úgysem lát semmit apa, hisz mindenki külön fülkében van, és nem hiszem, hogy felháborodna bárki, ha látják, hogy gyerekkel van. De az sem világvége, ha a kislány véletlenül egy bácsit lát valószínűleg háttal pisilni, ez megesik családban is (legalábbis nálunk nincs így tabu).
2021. okt. 20. 08:40
 87/92 anonim ***** válasza:
89%
4-5 évesen egyedül? Wow! Még a 6 évesem se tudja egyedül megoldani felnőtt wc-ben, mert 1, túl magas a wc, csak úgy tud egyedül felülni, ha végig húzza magát az ülőkén. Csöppet nem higiénikus, nem egészséges. 2, a felnőtt méretű mosdókagylóval se boldogul. Főleg plázákban olyan nagyra építik, még 160 centivel is rendesen fölé kell hajolnom. Akkor egy 4-5 éves az átlag 100-110 centijével?
2021. okt. 20. 09:06
 88/92 anonim ***** válasza:
80%
87-es én is erre gondoltam azonnal, a négy éveset még tartjuk a wc fölött sűrű "semmihez ne nyúlj"-ozások közepette, az hiányozna, hogy összefogdossa a budit, meg rámásszon. Kézmosáshoz is fel kell emelni, esélye se lenne elérni a csapot, egyedül az ikeában éri el, mert ott a felnőtt méretek végében van egy alacsonyabb mosdó is.
2021. okt. 20. 11:27
 89/92 anonim válasza:
78%
Egyértelmű... Női Wc-be vigye be. A férfi wc-be bemenet, egy csomó piszorá van, ahol vizelő pasikat látna..igaz hogy hátulról, de mégis csak férfiak... Egy női Wc-ben semmi ilyet nem látna, hisz csak fülkék vannak, ergó a férfi semmi módon sem zavarná jelenlétével, a bent lévő hölgyeket, és a kislányt se érné semmi, kellemetlen szitu....
2021. nov. 2. 09:18
 90/92 A kérdező kommentje:
#89 Szeretném megkérdezni, hogy melyik nemhez és generációhoz tartozol? Van gyermeked? Ha igen, mennyi idős? Köszönöm szépen előre is.
2021. nov. 2. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!