Egy apuka (nagypapa) melyik wc-be menjen a 3-6 éves kislányával?
"Az apjuk szerintem nem vitte be őket soha, mert otthagyja velem őket, ha pisil."
Szóval nálatok nincs olyan, hogy apu vigyáz a gyerekre, mert te nem vagy otthon? Hát, képzeld el, nem mindenki él egyformán. Nálunk olyan is volt hogy a lányomnak öt napra el kellett utaznia munkaügyben, aztán az apja volt a gyerekkel. Érdekes lett volna, ha azt mondja, ő nem fürdeti a 4 éves gyereket.
Aztán azt is képzeld el, hogy az én fiatalkoromban - mondom, nagymama vagyok már - a lányom keresztanyját, aki végzős orvos volt, 300 km-rel arrébb helyezték, így apu nevelte 2 éves korától a lányukat 3 évig, anyu csak hétvégére ment haza, ha tehette.
Szerinted ki fürdette, pisiltette a gyereket?
Ja, most látom, hogy ti felnőttként sem szoktátok egymást meztelenül látni. Az más. Nem mondtam semmit.
Hát nekem még nem óvodásak, gyeden vagyok. Nyilván így az én feladatom a gyerekek ellátása, de itthon az apjuk is játszik velük meg ilyesmi.
Elmenni meg általában együtt szoktunk, mert a kicsi még kicsi. A naggyal szokott sétálni az apja, de ő még kintre pelusos.
Nem nagyon tudom, hová kellene elmennem 2 gyerek mellől?
Amúgy meg itt bent már tud pisilni a bilibe a lányom, megtörli magát, lehúzza a wc-t, kezet mos. Persze még kell korrigálni. Kis instrukciók mellett fürdesnél megszappanozza magát.
Szerintem óvis koraban már nem nagyon fog kelkeni fürdetni vagy öltöztetni.
Most nem azt mondom, hogy leszakad az ég, ha az apja segít majd neki felvenni egy pólót vagy ilyesmi, szokta őket tisztába is tenni, de azért a nagylányt inkább én szoktam segíteni, valahogy ezt érzem természetesnek, de sose gondolkodtam ezen még eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!