Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy apuka (nagypapa) melyik...

Egy apuka (nagypapa) melyik wc-be menjen a 3-6 éves kislányával?

Figyelt kérdés
Számomra egyértelmű hogy a ffi wc-be. De szüleim (hetven év felettiek) nem tartják helyesnek, hogy a kislány unokájuk ffi wc-be menjen. Indokuk nincs igazán, csak nem tartják helyesnek, hogy ott vizelő bácsikat lássanak. Szerintem ez a gondolkodás örökölt prűdéria. Nem tartom helyesnek az örökölt prűdéria fenntartását, tovább örökítését, inkább híve vagyok annak, hogy például a szülő ne rejtegesse meztelenségét egy óvodáskorú gyermek elől (persze ne is lobogtassa a testét). Iskolás korban úgyis elkezdődik egy természetes szemérem a gyerekeknél, ami miatt az ő részükről jelentkezik igény a takargatásra, elbújásra. De ha prűdéria a nevelésünk vezérelve a kezdetektől, akkor azzal csak ártunk az utódainknak.

2021. okt. 8. 19:49
 61/92 Derjaderja ***** válasza:
28%
Sose vontam ki, nálunk alapból én fürdetek, mert a párom gyakran éjszakás.
2021. okt. 9. 13:49
 62/92 anonim ***** válasza:
88%

"Tehát ha a racionalitás (jog) talaján alkotunk egy szabályt akkor a prűdéria háttérbe szorul."

Azt tudni kell emellé, hogy az átlag úszó tanfolyamos gyerek 4 éves és ezekben öltözőkben felnőttek nem öltöznek, ezt kihagytam.

2021. okt. 9. 14:02
 63/92 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk otthon sosem volt tabu a meztelenség, sosem takargatta magát senki. Én mégis sokáig szégyellős gyerek voltam.

Bőven tini voltam már, amikor eljutottam odáig, hogy a meztelenségben nincs semmi és az első vagyok, aki véletlenül egy nudi standra tévedve simán akklimatizálódik és ledobja a textilt. Sőt... őszintén szólva így felnőtt fejjel már sokkal természetesebbnek tartom ezt, mint az állandó takargatást.

Őszintén szólva, ami nekem a férfi mosdók ellen szól az a higiénia. Női budikban is találni mindenfélét, de a férfiban ha olyan a kialakítás, el kell sétálni a piszoárok mellett, ahonnan olykor terjeng a húgy szag, elég csak elmenni a mosdó előtt... A 3 éves gyerekem fejmagasságában.

Akármelyik nemű gyerekemről van szó, ha van családi wc, vagy roki és láthatóan nem vár oda senki, akkor oda megyünk be, apuka is ezt használja inkább a gyerekekkel, így szoktuk meg.

Egyébként nekem fura az, hogy anyukák "tiltják meg", hogy férfi wc-be vigye apuka a kislányát. Én amondó vagyok, apuka is egy felnőtt, felelősségteljes ember, ráadásul a gyerekünk egyik szülője. Majd ő felméri és eldönti, hogy neki hogy esik jól. Lehet egyszer így, egyszer úgy. Nincs ezzel semmi baj. A fontos az, hogy kezeljük az egész helyzetet természetesen és tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy nem tapicskolunk össze mindent egy nyilvános budiban.

Uszoda: nálunk az a szabály, hogy a felnőtt neméhez tartozó öltözőbe kell bemenni a gyerekekkel. Mivel két különböző nemű gyerekem van, ezekszerint valamelyikük mindenképpen sérült lesz, ha nem tudjuk ketten vinni őket a férjemmel. :D Nem kell beállni 3 nyugger papi, vagy mami közé öltözni, lehet találni egy nyugodt szegletet és szintén természetesen kezelni a helyzetet...

2021. okt. 9. 14:27
 64/92 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus hova fajul a világ. Nem is tudom a fiam így h lesz szobatiszta...

Az apja dolgozik, én meg ugye nehogy már lássam, mi több fogjam a gyerek kukiját

2021. okt. 9. 14:46
 65/92 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom. Na ezért van az, hogy már mindenki szexuális tartalmat lát bele az apa-lánya dolgokba... mi az, hogy babakora után ne fürdesse, öltöztesse? Ekkora baromságot!!!

Nyilván ne kezdje el simogatni vagy puszilgatni a nuniját, vagy akarja saját magát kényeztettetni vele, de nehogy már a fürdésbe, öltöztetésbe szexuális tartalmat illesszünk!

Egyre betegebb ez a világ.

A vége az lesz, hogy a férfi csak felcsinálhatja a nőt, de nem érhet a gyerekhez, mi?

Különben is, egy nő nem zaklathatja szexuálisan BÁRMILYEN nemű gyerekét, ha arról van szó? De persze ő az anyja, ő bárhogy láthatja/érintheti, mi?

2021. okt. 9. 15:17
 66/92 Derjaderja ***** válasza:
10%

De én egyáltalán nem látok bele szexuális tartalmat, csak szerintem nem szokás.

Uszodába meg nem járunk. Majd mennek úszótáborba, de akkor már képesek lesznek átöltözni gondolom.

2021. okt. 9. 15:37
 67/92 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem sem szokás, de csak azért, mert ennyi szr apa van a világban, akiknek egyszerűen nincs igényük a kevésbé kellemes feladatokat elvégezni a gyerekkel. Játszani vele néha oké, ráerőszakolni a zoknit meg a sálat, na azt már nem..

Szerintem oké, ha apuka csinálja az ilyesmit.

Igen, úgy értettem, hogy ne a gyerektől, hanem amíg kint áll az ajtó előtt, a többi pisilő, sminkelő nőtől forduljon el, ne bámészkodjon. Férfi mosdóban nem jártam, de nyilvános piszoárhoz(nem tudtam, hogy így hívják azt a lyukat, ahova a férfiak pisilnek fesztiválon) már volt szerencsém és igen, láttam pár péniszt. Továbbá volt szerencsém bokorba pisilő hajléktalanhoz, melóshoz, részeghez és játszón anyuka fához pisilteti a gyerekét, ilyenhez is.

Néhányuknál semmit sem látni, de akinek nagyobb mérete van lankadtan és/vagy szőrös, annál látni. És igen, egész más, ha a gyerekem az ovisok, ismerősök kétcentis kukiját látja, mintha idegen felnőtt férfiak péniszét.

Kisgyerek, fejmagasság, illetve érdekli, ha meg is mondod, hogy ne nézze, oda fog pillantani. Egyébként szerintem sokkal jobban generálja a prűdséget, ha beviszed ilyen helyre, és direkt elmondod neki, hogy nem nézhet oda, mintha egyáltalán fel sem merülni ilyen, hogy forduljon el.

Egyébként meg az, hogy kerüljük idegen emberek nemiszervének a látványát nem prűdség, ez nem is értem, hogy merül fel bárkiben. Ha az lenne a normális, hogy szenvtelenül kell elviselni más nemiszervének a látványát, nem takarná senki azt a részt, pláne nem nyáron.

Egyébként meg én nőként mondom, hogy SEMMI nem látszik a miénkből sem pisilésnél, mégis magunkra hajtjuk az ajtót. Nem feltétlen a nemiszerv, hanem a vizelés miatt! Ez egy undi, intim dolog, ami sokakban viszolygást kell, ürítés, nem olyan, amit mások előtt végzünk. Kb olyan, mint a fülből kiszedni a fülzsírt, székelni vagy kibányászni az orrodba száradt taknyot, esetleg hányni vagy tampont cserélni. Undi, szaga is van(pláne férfiaknál), nem mutogatjuk hogyan vizelünk, nemiszervtől függetlenül!

Egyébként azért lehetne bevinni ovist, hogy jól megjegyezze, hány férfi nem mos ott kezet! :)(meg ezért is kellene kerülni, nekem még egy férfiismerősöm nem jött ki szappan illatú kézzel férfi wcből, pedig mind normális értelmisége, van amelyik kifejezetten hiú is.

Az öltözős egészen más, ott senki sem ürít oda a gyerek mellé.

2021. okt. 9. 16:24
 68/92 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a férjem a nőibe megy be vele. A lányok a nőibe járnak, ő is oda fogja vinni. Megmondta, hogy ő a férfibe nem viszi, már csak azért sem, mert a női jellemzően tisztább. Nem vagyunk prűd család sem, de családban, egymás között teljesen más, mint hogy vadidegenek pöcsével szembesüljön a gyerek a mosdóban.
2021. okt. 9. 16:35
 69/92 anonim ***** válasza:
68%

A női tisztább?

Nagyon rosdz helyen lakom.

Egy darabig jobb híján a Tescoban takarítottam. Hát rácsodálkoztam h milyen igénytelen nők vannak! 😱

A férfi mosdó mindig tisztább volt. A nőiben pedig folyamatos dugulások (mert ugye az eü cuccot beledobja a wcbe) vagy szétdobálja 🤔

Egyébként volt h céges kiránduláson benzinkúton a fiúkkal mentünk mosdóba (ott a fülke szinte mimdig üres) ők háttal álltak, mi nem bámészkodtunk, és ennyi. Soha nem láttam még olyan pasi farkát akiét nem akartam 😉

2021. okt. 9. 16:54
 70/92 anonim ***** válasza:
81%

Én pedig külföldön dolgozom mint takarító férfi wc mindig büdösebb kitakaritjuk és 1 óra múlva ugyan olyan büdös .

Női még tisztább .

2021. okt. 9. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!