Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy apuka (nagypapa) melyik...

Egy apuka (nagypapa) melyik wc-be menjen a 3-6 éves kislányával?

Figyelt kérdés
Számomra egyértelmű hogy a ffi wc-be. De szüleim (hetven év felettiek) nem tartják helyesnek, hogy a kislány unokájuk ffi wc-be menjen. Indokuk nincs igazán, csak nem tartják helyesnek, hogy ott vizelő bácsikat lássanak. Szerintem ez a gondolkodás örökölt prűdéria. Nem tartom helyesnek az örökölt prűdéria fenntartását, tovább örökítését, inkább híve vagyok annak, hogy például a szülő ne rejtegesse meztelenségét egy óvodáskorú gyermek elől (persze ne is lobogtassa a testét). Iskolás korban úgyis elkezdődik egy természetes szemérem a gyerekeknél, ami miatt az ő részükről jelentkezik igény a takargatásra, elbújásra. De ha prűdéria a nevelésünk vezérelve a kezdetektől, akkor azzal csak ártunk az utódainknak.

2021. okt. 8. 19:49
 31/92 anonim ***** válasza:
84%
28éves vagyok de hidd el nem akarok férfi wc-be menni se idegenvezetővel se anélkül. Hogy miért? Mert nem érdekell ,mert valószínű büdös van. És szimplán nem vagyok kíváncsi arra hoy hogy pisilnek a férfiak.
2021. okt. 8. 22:26
 32/92 A kérdező kommentje:
27-es, erről beszéltem. Nincs tapasztalatod gyermeknevelés téren, és a óvodát is régen láttál.
2021. okt. 8. 22:27
 33/92 anonim ***** válasza:
63%
Honnan hogy nincs tapasztalom? 3éves kislányom van. De nem vagyok annyira elvont mint te kedves apuka. De kérlek ne csodálkozz ha később a lányod nem Gábort hanem Gabriellát mutat majd be neked mint szerelmét.
2021. okt. 8. 22:34
 34/92 anonim ***** válasza:
95%
Nekem van gyerekem és nem akarnám, hogy a férfi wc-be menjen. 30 éves vagyok. Elégséges a válaszom? Vagy jössz majd megint a fontoskodással, és a győzködéssel, hogy csináljuk azt amit te helyesnek látsz?
2021. okt. 8. 22:34
 35/92 Derjaderja ***** válasza:
87%

35 vagyok, 2 gyerekkel, de még nem óvisak.

Nem érdekel ha az óviban egy félig behúzott függöny vagy mi mögül lát egy kisfiút pisilni, azt kötve hiszem, hogy az óviban tömegpisilés lenne, anno a mienkben 1990-ben is ajtaja volt minden fülkènek, de legyen.

Akkor sem ugyanaz, mint a piszoár a felnőtt fickókkal. Nem értem amúgy mit kardoskodsz itt idegenekkel. Ti a feleségetekkel azt döntötök, amit gondoltok, a szüleitek nem bírálhatják ezt felül.

Én is azt döntök és én nem gondolom, hogy a lányomnak idegen pisilő férfiakat kerülgetve kelljen mosdóba mennie. Gondolod, hogy meggyőzöl itt bárkit vagy Téged meggyőznek?

2021. okt. 8. 22:37
 36/92 Derjaderja ***** válasza:
90%
Amúgy a plázákban van mozgássérült wc.
2021. okt. 8. 22:39
 37/92 anonim ***** válasza:
92%

"mert nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni a női wc látogatóit"

De a gyerekedet minden további nélkül kellemetlen helyzetbe hozod?

Mi kellemetlenséget okozna a női wc látogatóinak, hogy besétálsz? Inkább te nem láttál még női wc-t belülről!

Ott semmi, de semmi látnivaló nincs.

Egyébként igen, az ovikban koedukált wc van. A legtöbben ajtó vagy függöny sincs. De ne hasonlítsunk már kisgyerek fütykösöket felnőtt férfiakéhoz!

2021. okt. 8. 22:54
 38/92 anonim ***** válasza:
87%

"azt kötve hiszem, hogy az óviban tömegpisilés lenne, anno a mienkben 1990-ben is ajtaja volt minden fülkènek, de legyen"

Pedig "tömegpisilés" van. 😂 Egyszerre járnak ki. Udvar előtt, udvar után, ebéd után (lefekvés előtt), alvás után...+ aki még ezen kívűl akar.

87-90 között voltam ovis, nem volt függöny, se ajtó.

A gyerekem nem ugyanoda jár, de náluk sincs egyik se.

Annyi hogy jellemzően előbb mennek a lányok, utána a fiúk, de van hogy egyszerre sikerül.

Nincs szégyellősködés és nem kapnak sikítófrászt, ha látják egymást.

Ettől még a nőibe viszi a férjem, mert oda való.

De nem azért mert ne látott volna már felnőtt férfit, mert a saját apját szokta.

2021. okt. 8. 23:03
 39/92 A kérdező kommentje:
Félreérti itt sok válaszoló, mert én nem kardoskodom S szokásom elterjesztéséért, nem győzködök senkit. Egyszerűen leírtam az érveimet a választásom mellett, és várom azok érveit akik úgy tesznek, mint én, és azokét, akik nem úgy tesznek mint én. Aki racionális érvet hoz fel, annak megy a zöld kéz.
2021. okt. 9. 00:03
 40/92 Bellatrix:3 ***** válasza:
13%
Én sokszor jártam férfi wcben és soha semmit nem láttam. Még most 26 évesen is ha sor van pl színház, meg ilyenek simán bemegyek a ffi wcbe ott sosincs sor. Pisilni megyek nem nézelődni. Én pl kisgyerekként csak apának meg a nagypapámnak engedtem, hogy velem jöjjenek wcre ha olyan helyen voltunk. Nem lett semmi bajom ettől szerintem az emberek ha normálisan elmagyarázza az ember a gyereknek, hogy az emberek wczni járnak oda nem éri trauma. Mondjuk engem amikor nagyom kell pisilnem a legkevésbé érdekel, hogy ki mivel pisil meg melyik wcben vagyok.
2021. okt. 9. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!