Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy apuka (nagypapa) melyik...

Egy apuka (nagypapa) melyik wc-be menjen a 3-6 éves kislányával?

Figyelt kérdés
Számomra egyértelmű hogy a ffi wc-be. De szüleim (hetven év felettiek) nem tartják helyesnek, hogy a kislány unokájuk ffi wc-be menjen. Indokuk nincs igazán, csak nem tartják helyesnek, hogy ott vizelő bácsikat lássanak. Szerintem ez a gondolkodás örökölt prűdéria. Nem tartom helyesnek az örökölt prűdéria fenntartását, tovább örökítését, inkább híve vagyok annak, hogy például a szülő ne rejtegesse meztelenségét egy óvodáskorú gyermek elől (persze ne is lobogtassa a testét). Iskolás korban úgyis elkezdődik egy természetes szemérem a gyerekeknél, ami miatt az ő részükről jelentkezik igény a takargatásra, elbújásra. De ha prűdéria a nevelésünk vezérelve a kezdetektől, akkor azzal csak ártunk az utódainknak.

2021. okt. 8. 19:49
 51/92 anonim válasza:
23%

Ahogy látom a legtöbben amellett állnak ki, hogy a nőibe vigye apuka a kislányát. Sokan azzal érveltek, hogy megláthatja a férfiakat a férfi wc-ben. Én igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor mi a helyzet a rendezvényeken sokszor megtalálható nyilvános piszoárokkal. Azt bárki használhatja, és szem előtt is van. Hozzáteszem, a férfi mosdókban sem lehet többet látni ennél.

Illetve mi van, ha apuka fürdőbe, uszodába viszi a kislányát. Menjen akkor is a női zuhanyzóba férfiként? Titeket nőként tényleg nem zavar(na), ha egy idegen férfi megjelenne ezeken a helyeken? Kérdem én, akkor meg mi funkciót szolgál a nemenként elszeparált mosdó, zuhanyzó (nyilván provokatív a felvetés).

Tényleg érdekel mit gondoltok ezekről az esetekről, én természetesnek tartom, ha valaki erről máshogy gondolkozik.

2021. okt. 9. 10:43
 52/92 anonim ***** válasza:
100%

"mi a helyzet a rendezvényeken sokszor megtalálható nyilvános piszoárokkal."

40 felé járok, de még soha nem láttam nyilvános piszoárt 😱

"akkor meg mi funkciót szolgál a nemenként elszeparált mosdó, zuhanyzó (nyilván provokatív a felvetés)."

Nehezíteni a családosok életét. A legtöbb normális, újabb építésű helyen ezért van családi öltöző.

Egyébként gyerekként az apukám úgy oldotta meg, hogy a medence mellett zuhanyoztatott fürdőruhában és a törölközőt barikádként tartva öltöztetett át. Nem látott senki és én se mást.

2021. okt. 9. 10:59
 53/92 anonim ***** válasza:
23%

"Tényleg? Óvodában, bölcsödében meg a család férfitagjaitól lát pisilést? Hogy?"

Tényleg. Szokj hozzá a gondolathoz, vagy nagyon körültekintően válassz óvodát. Mert az óvodák többsége koedukált.

A család meg? Nem is értem, hogy mit nem értesz. Az én időmben gyerek megértette, ha wc-re megyek, ő kint marad. A mai gyerek nem érti. Kisunokám sem érti. Ő bemehet, ha anyu-apu bent van. Nem hagyják kint egyedül. Ha én vagyok ott, miért nem? Nehéz volt megmagyarázni, kompromisszumot kötni, nem csukjuk be az ajtót, az elején egyfolytában benyitott. És neki tökmindegy, hogy anyu vagy apu van bent. Ha bemehet, látja, mi történik. Legyen fiu vagy lány, legyen bent apu vagy anyu.

El kellene dönteni végre, mitől sérül a gyerek. Ha kizárják a fürdőszobából, vagy ha látja, hogy anyu-apu wc-zik.

2021. okt. 9. 10:59
 54/92 anonim válasza:
85%

"40 felé járok, de még soha nem láttam nyilvános piszoárt"

Fesztiválokon már évek óta megtalálható, de múltkor félmaratont futottam, ott is a rajtnál ilyenek voltak kirakva, és nyilván nők és kislányok is ott sétáltak el.

A családi öltözőkkel egyetértek, tényleg meg kéne oldani, hogy mindenhol rendelkezésre álljanak.

Én egyébként fiatal férfi vagyok, de egész életemben számtalanszor láttam kislányokat apukáikkal nyilvános wc-kben, öltözőkben / zuhanyzókban, nem láttam rajtuk, hogy sérültek volna. Aztán persze ki tudja. De szerintem elsősorban neveltetés kérdése, hogy mit szokott meg otthon a gyerek.

2021. okt. 9. 11:20
 55/92 anonim ***** válasza:
77%

Azért van itt baj a gondolkodásban, nem kevés. Engem legjobban az lepett meg, hogy valaki azt írta, apu forduljon el, ameddig a 3-6 éves pisil.

Aztán miért? Az illető családjánál mindig anyu fürdeti a lány gyereket? Apu a fiút? Vagy hogy kellene ezt érteni?

2021. okt. 9. 12:04
 56/92 A kérdező kommentje:

55!

Igen, egyetértek. Nincs jó állapotban a magyar társadalom gondolkodása. Ez sok mindenben megnyilvánul, nemcsak a 3-6 éves leánygyermekek pisiltetésében. A legszomorúbb hogy nem érvelnek az emberek, hanem személyeskednek, iszonyú dolgokkal vádolnak meg, megjelenik a párbeszédben az oda nem illő homofóbia stb.

Viszont szerintem, félre értetted (vagy én értettem félre) a kommentelőt. Ha jól emlékszem, azt mondta hogy az apuka forduljon a fal felé ha bemegy egy női wc-be a gyermekével, vagyis ne gyermekétől forduljon el, hanem a nőktől.

Más: egy apuka akkor nyugodtan menjen be a női wc-be. Mivel az nem zavarja a nőket. Kíváncsi vagyok azért milyen képet vágnának ha férfiként bevonulnék egy ilyen női szentélybe....:)))))

2021. okt. 9. 12:20
 57/92 anonim ***** válasza:
86%

Eszembe nem jutna a lányomat férfi wc-be beengedni. Ott szabadon pisil a sok vadidegen férfi a piszoárnál, semmi keresnivalója ott. Bár nő vagyok, de sosem néznék furán egy férfira sem, ha behozná a lányát/unokáját a női wc-be. Általában nem nyitott wc-nél pisilnek a nők, akkor mi szégyellni való van? Semmit nem láthatnak, hacsak nem úgy jön ki a fülkéből, hogy akkor húzza felna bugyiját...

Itthon nem takargatjuk magunkat, de vadidegen férfiak farkait ne nézegesse egy kislány.

2021. okt. 9. 12:22
 58/92 anonim ***** válasza:
80%

51

Egyébként az egyetemi kollégiumban adürdő és a wc is koedukàlt volt, nem volt a szobàkban🤣

Ennyit erről

2021. okt. 9. 12:23
 59/92 Derjaderja ***** válasza:
14%

53. Szerintem oké, ha a babat, tipegőt bevisszük a mosdóba, mert nem akarjuk/merjük kint hagyni, meg lássa, mi történik, mert segít a szobatisztaságba.

De 2-3 éves kor körül már furi, legalabbis én már tanítom a lányomnak, hogy kint maradjon.

Az apjuk szerintem nem vitte be őket soha, mert otthagyja velem őket, ha pisil. Volt hogy beszökött kisebb korában a lányom, de már nem teszi és nem is hagyjuk.

Óvodás korban idegen férfiak pisilisését nézni azért más, mint másfèl évesen betotyogni apa után.

Én amúgy azt se tartom jó ötletnek, hogy egy lányt az apja fürdessen/mosdasson a babakor eltelte után. Öltöztetés, pelenka nyilván nem mindig elkerülhető.

Nàlunk az a szokás, hogy nem húgyozunk egymas pofájába pl nincs olyan, hogy vki fogat mos, mas pisil, nem is öltözünk egymas előtt, nem szoktuk egymást meztelenül látni, mi felnőttek sem.

2021. okt. 9. 12:36
 60/92 A kérdező kommentje:

Derjaderja,

"Én amúgy azt se tartom jó ötletnek, hogy egy lányt az apja fürdessen/mosdasson a babakor eltelte után. Öltöztetés, pelenka nyilván nem mindig elkerülhető."

Mintha mi más bolygón élnénk. Vagy egy másik évszázadban. Lehet hogy te élsz, amúgy egy boldogabb bolygón vagy evszazadban. A gyereknevelés és gondozás a szülők közös feladata. Ha ebből kivonod az apukát egy ilyen indokkal, akkor túl sok teher kerül az anya vállára.

2021. okt. 9. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!