Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves gyermeked mivel játszik...

6 éves gyermeked mivel játszik, foglalja le magát?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanoknak szól a kérdésem, akinek még ovis (nagycsoportos) a gyermeke, nem iskolás.

Kíváncsi vagyok másoknál mi a helyzet.

Játszanak még? Ha igen mivel? Mennyi játéka van?

Nálunk most nyáron állt be egy nagyobb változás. Nem kötik már le nagyon a játékok, talán a legozás.

Rajzolás, festés, gyurmázás sosem volt sláger.

Várja már az ovit, őszintén én is. Nagyon tud unatkozni…. :)

Felújítottuk a szobáját is, rengeteg játéktól megvállunk-megváltunk. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy másnál mi az, ami még előkerül, szívesen használja…

2021. aug. 25. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk nem volt éles változás sosem. Talán most, hogy már könyveket olvas, azóta játszik kevesebbet.

6 évesen szívesen legózott, de kint a kertben is szívesen épített ágakból, levelekből, kövekből mindenféléket. Akkor 2,5 éves volt a kishúga, egyre inkább kezdtek együtt játszani, amiket persze ő irányított. Sokszor csak hancúroztak, nem konkrét játékkal játszottak.

Volt egy kalózhajója kalózokkal, azzal is szívesen játszott. Akkortájt kapott egy kisvonatot, azzal is szeretett játszani. De a régi kisautóival is játszott még akkoriban, ill. fa építőkockákból bent is szeretett építeni.

Ő kicsiként nem szeretett rajzolni, 6 évesen már szeretett és a mai napig (8 éves lesz) nagy lelkesedéssel rajzol.

Szóval sokfélét csinált, sosem unatkozott.

2021. aug. 25. 11:19
 2/8 Pekka ***** válasza:
86%
Nálunk most éppen a szerepjáték a sláger: orvostól a kalózig szinte mindent eljátszanak. Mellette a rajzolás, festés, kirakó is megmaradt. Amikor fáradt, akkor mesenézéssel és rajzolással töltődik. (lány, 6 éves lesz novemberben)
2021. aug. 25. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább a kétéves öccsével foglalja le magát. Mindent játszanak. Szerepjáték: ő diktál, öccse másolja. "Ovisat, iskolásat, kirándulósat". Pl: felveszik a hátizsákjukat, megpakolják mindennek és túráznak a szobákon át (kicsi lakás). Kirakóznak, babáznak, autóznak, főznek. Kint fogócskáznak, bújócskáznak, hinta, csúszda.

Ha egyedül van, akkor "olvas", szerepjátékozik egyedül

2021. aug. 25. 12:39
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Nagycsoportos lesz a fiam, itt is nyáron jött egy nagyobb változás. Lehet mert idősebb unokatesókkal volt sokat együtt. Nem érdeklik már a játékok, idáig mindig több órát képes volt eljátszani a dinókkal, várral katonákkal. Rengeteg hw autója is van. Elő sem veszi ezeket. Talán a lego még érdekli, de az sem annyira. Bezzeg a videójátékok marvel dc filmek sorozatok annál inkább. Ami a legrosszabb a játszótér sem tetszik már neki. "dedós"

Még egy kicsit várunk, lehet a nagyobb gyerekek hatása ez .

2021. aug. 25. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Megtanult olvasni a nagytól a nyáron, így leginkább olvasgat, feladatlapokat töltöget ki, rajzol, háziállattal játszik. Nálunk ezek a slágerek, 5.5 éves. Még egy évet lesz oviban, de őszintén kételkedem benne, hogy élvezni fogja.
2021. aug. 25. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
7 eves,miota megszületett unatkozik egyedul 🥴🙈 egy masfel eves occse van,de csak olik ,tepik egymast. Most megse jo mar a teso,mert egyforma idos kellett volna neki,nem kicsi. Hat bakker. Igy jott ki. Tv n xbox on logna,ha hagynam. Autokkal játszik max lego. Ennyi. Tud olvasni,imadta a konyveket,de a kezebe se veszi miota iskolas ,lehet besokallt. De hogy egesz nap csak te labol jobbra balra. Ez borzaszto. Nem talalja fel magat semennyire.
2021. aug. 25. 15:17
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon sokat játszik a lányom. Ő még 5.5 éves.

Babaház, terítés, duplo, építőkocka, rajzolás, mind érdekli.

Rengeteget játszik a Jégvarázs palotájával (én csináltam neki, de nagyon szép lett, vannak figurák is hozzá).

Nem tudom, hogy mennyit fog változni fél év alatt, de nem hiszem, hogy sokat. Most megy nagycsoportba.

2021. aug. 25. 15:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

#4. Ugyan ez a helyzet nálunk is, amit leírtál.

Az én fiam sokáig nagyon játszós volt, még a tavasszal/nyárral elején is képes volt "térdencsúszni" a HW autókkal (ez volt a minden és nagy becsben is tartotta őket), őrültködni a játszótéren, ahova most már el sem akar jönni, mert szerinte az olyan dedós!

Neki nincs testvére (sajnos), viszont sok kis barátja van, akik átjönnek, vagy ő megy hozzájuk. Mi szülők is jóban vagyunk.

Ez a nyár most sokaknak nagyon nyaralósra sikerült, mi 1 hetet voltunk külföldön, meg egy hetet országon belül, ezen kívül persze voltak programok, de hosszú már neki és hiányolja a társaságot.

Nálunk nincs telefonozás, xbox és hasonló, tv-t ritkán néz.

Könyveket imádja, szerencsére kicsi kora óta. Most már komolyabbak is érdeklik + földgömb sláger

2021. aug. 26. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!