Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A tanárok tényleg túlreagálják...

A tanárok tényleg túlreagálják vagy én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés

A fiam 16 évesen megkapta az első igazgatóiját, de szerintem nem jogosan. Azzal szoktak szórakozni a gimibe, hogy "vallatnak". Ez abból állt, hogy vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni.

Tegnap az egyik áldozatuk szólt a tanároknak, hogy miket szoktak csinálni a fiamék. Na ebből botrány lett az iskolában. Az igazgató bement hozzájuk órára és mondta, hogy mindenki aki bent volt ebben a "vallatásban" menjen fel az igazgatóiba. Egy órán keresztül mondta nekik, hogy ez milyen veszélyes és akár rendőrségi ügyet is csnálhatna a dologból, felolvasta a házirendnek azt a részét amiben az állt, hogy verekedés esetén ki is rúghatják a tanulókat. Mindenki kapott igazgatóit. Ráadásul mindegyik gyerek szüleit ott helyben felhívta, hogy időpontot egyeztesen velük, hogy mikor tudunk bemenni a suliba.

Ezutén az minden tanár mondta nekik az órákon, hogy mennyire csalódtak bennük és őket feleltette.

Szerintem egy csikizésből nem kellenne ekkora balhét csinálni. Nektek mi a véleményetek erről?

2010. máj. 8. 12:58
 81/102 anonim ***** válasza:
46%

Ismertem egy srácot akinek 30 éves korában a szülei oltári tévhitben éltek. semmi rosszat nem csinált, csak ugyanazt mint a többi fiatal, szombatonként alkoholt fogyasztott sőt ilyenkor rá is gyújtott. a szórakozóhely tulajával egyszer összefutott az anyuka, és mesélte, hogy nem tudja mitől volt koszos a fia nadrágja a tegnapi buli után (mert úgy berúgott, hogy elesett). azt is elmesélte, hogy a fia csak narancslét iszik, még szilveszterkor sem iszik pezsgőt.

azóta családja van, és amikor a fia mondta neki, hogy a havarokkal szokott sört inni, az anyja nem hitte el, nevetgélve mondta, hogy csak viccel a fiacskája.

pedig tényleg nem csinált rosszat.

amennyire látom, te egy ehhez hasonló szülő vagy, mert mindenre találsz azonnal mentséget a fiadnak. csak vigyázz majd, hogy bolondot ne csinálj magadból!

egy pedagógus, aki látja, hogyan vezetik meg a szülőket a gyerekeik

2010. máj. 15. 13:10
 82/102 A kérdező kommentje:
Ismerem a fiamat. Nem mondom, hogy szent. Tudom, hogy csinál hülyeségeket, de ezeket nem titkolja el. Ha többi hülyeségét elmondja, ezt miért titkolná?
2010. máj. 16. 00:12
 83/102 anonim ***** válasza:
78%

Mert "súlyoznak" a gyerekek. Mit lehet, és mit nem elmondani a szülőnek. Ami kicsit rázósabb, azt vagy nem is mondja el (habár ott megvan a veszélye, hogy kitudódik és még nagyobb dili lesz), vagy finomít rajta, szülő által "fogyaszthatóbbá" teszi. Ez utóbbi történt most is:)

(Mondjad, te nem voltál fiatal, hogy alapvető dolgokat kell elmagyarázni???)

2010. máj. 16. 09:18
 84/102 A kérdező kommentje:

Voltam fiatal és az én szüleim mindenről tudtak (és a haverjaim szülei is). Pl. elmondtuk, hogy zártuk be a géptantanárt a szertárba. Vagy arról is tudtak, hogy ki hívta ki az egyik lányhoz a mentőket, hogy megindult a szülése (nem is várt babát). Azzal is nagy botrányt kavartunk, de a sztüleinknek elmeséltük, hogy ki tette fel a virágtartóra a tanár trabantját stb.

Tehát nem mindenki titkolja el a dolgokat a szülei elől. És ha a fiam vmit elmond, akkor mástól sem máshogy hallom. Lehet rossz következtetés, de e miatt valószínűnek tartom, hogy nem vetít.

2010. máj. 16. 11:53
 85/102 anonim ***** válasza:
100%
Azt kéne felfogni hogy találjon magának saját szórakozást és értse meg hogy senkivel ne csináljon olyat amit az nem akar, és ne másokon nevessenek... Mégis mi értelme van annak hogy kihívjuk a mentőt a nem is szülő lányhoz? Mi a vicces benne? Hogy talán máshol meghal valaki a vicced miatt mert olyan kevés mentő van és olyan kevés a pénzük hogy még benzinre sincs?
2010. máj. 16. 15:31
 86/102 anonim ***** válasza:
81%
Áááááááá, nem érdemes erőlködni, ez a pasi meggyőzhetetlen (fafejű?).
2010. máj. 16. 19:26
 87/102 A kérdező kommentje:
Most így utólag azt mondom, hogy a mentős vicc durva volt, de akkor poénos volt nézni, hogy jönnek a mentősök és a lány szülei meg ott vitatkoznak velük az ajtóban. Fiatal voltam és meggondolatlan. Most már felnőtt fejjel nem csinálnám meg, de tizenévesen máshogy gondolkodtam.
2010. máj. 16. 22:36
 88/102 anonim ***** válasza:
57%
ehhez már tényleg nem érdemes hozzászólni.
2010. máj. 17. 10:20
 89/102 anonim ***** válasza:
61%
Azaz alapvető probléma, h a tanárok és igazgatók nem látják be, ha hibáznak. Pedig ők is emberek, nekik is lehet. Mi is verekedtünk, rosszalkodtunk és szórakoztunk egyes osztálytársainkkal, de közben pedagógusok fegyelmeztek és tanítottak minket; ma már csak tanárok vannak, akik magukat és egymás seggét védik. A mi falunkban az igazgatónő egy öngyilkos próbálkozás után is simán alkalmazott alsós tanítónőt, falazott az elmebeteg tesitanárnak, külföldre utaztatta iskolai program kereteiben a barátait...akkor az ilyentől elfogadná bárki is a fegyelmezést vagy büntetést? Nagyon kevés ma az igazi pedagógus! Aki azért tanít, mert nem kap jobb állást (gondolom, főleg a képességei hiánya miatt) mégis milyen gyerekeket nevelne? A mai tanárokról nem lehet példát venni, és amíg ez nem változik, nem is hallgatnak rájuk a diákok, ezért csak az intők,kirúgások és média botrányok maradnak!
2010. máj. 22. 09:17
 90/102 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően nem csak a tanárok hozzáállásával van probléma, nem csak ők tehetnek róla, hogy egyre kevésbé van tekintélyük. Régen a diákok szinte féltek a tanároktól (40-50 éve), azok pedig tudtak is fegyelmezni, de tegyük hozzá a gyerekeket is sokkal szigorúbban fogták otthon. Legalább is a szüleim mindig mesélik, hogy kaptak egy hatalmas körmöst mindannyian a tanártól, ha nem bírtak magukkal az iskolában, és rögtön lenyugodtak. Én megmondom őszintén gimnazista koromban nagyon hajlottam a tanári pálya felé, de pont azért döntöttem más mellett, mert olyan a helyzet ma már amilyen. A tanári szakma nem egy megbecsült szak, ahogy az orvosi sem, ma már sokkal inkább lenézik őket, mindenért őket teszik felelőssé. Sokan nem látják át, hogy semmi nem úgy működik, ahogy régen, és ezért elsősorban nem a tanárok a hibásak (több pedagógus/tanár is van a családban). Nyilván vannak gerinctelen alakok, ahogy te is említetted, de azért nem mindig minden esetben a tanár a hibás!! Bocsi az offért
2010. máj. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!