Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A tanárok tényleg túlreagálják...

A tanárok tényleg túlreagálják vagy én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés

A fiam 16 évesen megkapta az első igazgatóiját, de szerintem nem jogosan. Azzal szoktak szórakozni a gimibe, hogy "vallatnak". Ez abból állt, hogy vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni.

Tegnap az egyik áldozatuk szólt a tanároknak, hogy miket szoktak csinálni a fiamék. Na ebből botrány lett az iskolában. Az igazgató bement hozzájuk órára és mondta, hogy mindenki aki bent volt ebben a "vallatásban" menjen fel az igazgatóiba. Egy órán keresztül mondta nekik, hogy ez milyen veszélyes és akár rendőrségi ügyet is csnálhatna a dologból, felolvasta a házirendnek azt a részét amiben az állt, hogy verekedés esetén ki is rúghatják a tanulókat. Mindenki kapott igazgatóit. Ráadásul mindegyik gyerek szüleit ott helyben felhívta, hogy időpontot egyeztesen velük, hogy mikor tudunk bemenni a suliba.

Ezutén az minden tanár mondta nekik az órákon, hogy mennyire csalódtak bennük és őket feleltette.

Szerintem egy csikizésből nem kellenne ekkora balhét csinálni. Nektek mi a véleményetek erről?

2010. máj. 8. 12:58
 61/102 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miért pont vallatásnak hívják. Ők mindennek adnak vmi nevet, hogy csak ők tudják, hogy miről beszélnek.
2010. máj. 10. 16:12
 62/102 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem kiáltotta ki a "csikizést" égbekiáltó bűnnek. Csak egy igazgatói kapott érte, nem ítélték el 10 évre, nem kapott halál büntetést sem pénzbírságot! Ha úgy gondolod ez csak egy diákcsíny volt, akkor miért nem törődsz végre bele, hogy a gyereked kapott ezért egy intőt, és felejted már el? A válaszolók 90%-a megpróbálta elmagyarázni, hogy miért kapta azt az igazgatóit még sem értetted meg... akkor nem értem mi a kérdésed még?! Neveled a gyerekedet legjobb belátásod szerint, mond azt neki, hogy hülyeség ezért intőt kapni, viszont ezt itt nagyon sokan nem így gondolják! Az a gyerek, aki szólt az igazgatónak valószínűleg abszolút nem élvezte ezt úgy, ahogy elmondásod szerint a fiad, tehát joga van az igazgatóhoz fordulni emiatt, ahogy neked is lenne a jogod rendőrséghez fordulni, ha egy neked nem tetsző dolgot tenne veled valaki!
2010. máj. 10. 16:39
 63/102 anonim ***** válasza:
57%
Ilyenek jutnak eszembe: konok, nehézfejű, szűk látókörű, merev, rugalmatlan, korlátolt, földhözragadt...
2010. máj. 10. 18:01
 64/102 anonim válasza:
100%

Most olvasom a kérdést és a válaszokat, és nem értelek, kedves kérdező.

Ha viszont te sem érted, akkor olvasd el itt az utolsó két bekezdést, főleg az utolsót: [link]

Ha még mindig kételyeid vannak, vagy úgy gondolod, hogy

"ez csak egy ártatlan csikizés", akkor boccs de benned lehet a hiba.

2010. máj. 10. 21:56
 65/102 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó,hogy csak csikizés volt ugyan már.

"vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni. "-ehhez nincs joguk,ha a másik nem egyezik bele.Ezt kéne már felfognod,baltaarcú.

2010. máj. 10. 22:01
 66/102 A kérdező kommentje:
Szóval ha máshogy fogalmazom meg pl. Az egyik társukat feltették a padra..., akkor nem lesz vele baj?
2010. máj. 10. 22:39
 67/102 A kérdező kommentje:

Am elolvastam a cikkaet és nekem az jött le belőle, hogy a csikizés lehet halálos, de az eset olyan ritka, mint a fehér holló, meg akkor is beteg embereknél fordul elő.

Az utolsó előtti bekezdésről az a véleményem, hogy az egy kínzómódszer és eléggé eltér attól, amit a gyerekek csinálnak.

Az utolsóról pedig az, hogy nem éppen jó büntetőmódszer.

2010. máj. 10. 22:51
 68/102 anonim ***** válasza:
100%

Az nem mindegy, hogy ez a "csikizés" tényleg csak csikizés volt-e, vagy ők egymás között a gyomrozást hívják-e csikizésnek. Nem kell annyira felkapni a vizet, kedves szülő, inkább meg kellett volna értetni a gyerekkel, hogy aki nem szimpatikus a számára, azt nem kell figyelembe venni.

Az a gyanúm, hogy itt jóval többről van szó, mint egyszerű játékról.......

2010. máj. 11. 21:34
 69/102 A kérdező kommentje:
Pedig hidd el csak csikizés volt semmi más. Ezt még az igazgató is mondta. Ma voltam bent a suliban.
2010. máj. 11. 22:10
 70/102 anonim ***** válasza:
100%

Anyuka!

Azt értsd már meg, hogyha én NEM AKAROM, hogy engem csikizzenek és mégis csikiznek akkor az NEM CSAK EGY CSIKIZÉS! Hanem kényszer, erőszak, hívjuk bárminek. Ez egy gyereknek megalázó.

Teljes mértékben igazat adok az igazgatónak. Még lehetett volna szigorúbb is!

2010. máj. 11. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!