A tanárok tényleg túlreagálják vagy én gondolom rosszul?
A fiam 16 évesen megkapta az első igazgatóiját, de szerintem nem jogosan. Azzal szoktak szórakozni a gimibe, hogy "vallatnak". Ez abból állt, hogy vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni.
Tegnap az egyik áldozatuk szólt a tanároknak, hogy miket szoktak csinálni a fiamék. Na ebből botrány lett az iskolában. Az igazgató bement hozzájuk órára és mondta, hogy mindenki aki bent volt ebben a "vallatásban" menjen fel az igazgatóiba. Egy órán keresztül mondta nekik, hogy ez milyen veszélyes és akár rendőrségi ügyet is csnálhatna a dologból, felolvasta a házirendnek azt a részét amiben az állt, hogy verekedés esetén ki is rúghatják a tanulókat. Mindenki kapott igazgatóit. Ráadásul mindegyik gyerek szüleit ott helyben felhívta, hogy időpontot egyeztesen velük, hogy mikor tudunk bemenni a suliba.
Ezutén az minden tanár mondta nekik az órákon, hogy mennyire csalódtak bennük és őket feleltette.
Szerintem egy csikizésből nem kellenne ekkora balhét csinálni. Nektek mi a véleményetek erről?
Ez teljesen jogos.
A fiad azt mondja, hogy "feltesszük a padra és viccből megcsikizzük".
Ez a valóságban azt jelenti, hogy a legnagyobb "lúzert" az osztályban közszemléretéve felerőszakolják a padra és halálra csikizik, miközben ezzel szerencsétlen nyilvánosan megalázzák. És ha ez rendszeres akkor nyilván nem ABC sorrendben mindenkit "vallatnak", hanem kb ugyan azt a 3 szerencsétlent, akit lehet szivatni.
Úgyhogy szvsz teljesen jogos a dolog.
Jó dolog a bizalom, de ennyire vakon nem kéne elhinni egy 16 évesnek mindent, pláne nem ha menteni próbálja a bőrét.
Máskülönben teljesen mindegy, hogy egy vagy 20 gyerekkel csinálják, ha bármelyik nem akarja, hogy csinálják vele akkor ne csinálják. Kvázi ez olyan, mintha megvernék, hiszen ha ellenkezik és kényszerítik.... Sok gyereket megvisel a nyilvános megaláztatás, így én úgy gondolom teljesen korrektül járt el az igazgató azzal, hogy csak egy intőt kaptak és nem statuált példát egyikükkel sem és vágta ki az iskolából.
Hihetetlen ez a konokság a részedről! Vagy inkább felfogásbeli problémák? Egyáltalán nem érted mit próbál a válaszolók zöme elmagyarázni neked? Ennyire nem lehet nehéz a felfogásod.
A gyereked, aki 16 éves fiú, kb. 20 osztálytársát folyamatosan "csikizte" pár másikkal együtt. Akik, gondolom ennek fenemód örültek. De a te gondolkodásodat követve: mivel annak idején téged is szívattak a katonaságnál, ezért mi a csodának háborodnak fel a szerencsétlen csikizettek, ehhez egyáltalán nincsen joguk, te is kibírtad. Így gondolod? Mert akkor el kell, hogy keserítselek, de ez kifejezetten primitív felfogásra utal.
Persze midaddig így érzed, amíg te nem kerülsz a csikizettekhez hasonló kiszolgáltatott helyzetbe!
Igen, az engem sem zavar annyira, ha a barátaim szivatnak vagy tréfálnak meg, röhögünk rajta egyet utólag.
De ha valami hüy*gyerek szórakozna velem a retardált haverjaival én személy szerint pofán verném. Így teljesen megértem, hogyha valakinek nem volt mersze vagy lehetősége pofán verni őket szólt az igazgatónak.
És mivel az igazgató hivatalból nem keverhet le egy oltári maflást az ilyen szocializálatlan kölyöknek ezért intőt adott neki - nagyon helyesen.
Ha te ezt nem érted meg akkor én értem miért ilyen a kölyköd.
Továbbra is azt mondom, hogy bolhából elefánt. Aki meg nem érti miért, az már elfelejtette a gyerekkorát, de totál. Ennyi hülyeséged összehordani. Gyerekcsíny azt kész, volt, van és lesz is. A nyafka meg éljen burokban, ha ennyit képtelen normálisan elrendezni.
A pontozókommandónak üzenem, hogy egy gombot még a kutyám is tud nyomogatni. Kéretik kommentelni is. Vagy ahhoz már nincs elég ész? Hmm? (Akinek nem inge...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!