A tanárok tényleg túlreagálják vagy én gondolom rosszul?
A fiam 16 évesen megkapta az első igazgatóiját, de szerintem nem jogosan. Azzal szoktak szórakozni a gimibe, hogy "vallatnak". Ez abból állt, hogy vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni.
Tegnap az egyik áldozatuk szólt a tanároknak, hogy miket szoktak csinálni a fiamék. Na ebből botrány lett az iskolában. Az igazgató bement hozzájuk órára és mondta, hogy mindenki aki bent volt ebben a "vallatásban" menjen fel az igazgatóiba. Egy órán keresztül mondta nekik, hogy ez milyen veszélyes és akár rendőrségi ügyet is csnálhatna a dologból, felolvasta a házirendnek azt a részét amiben az állt, hogy verekedés esetén ki is rúghatják a tanulókat. Mindenki kapott igazgatóit. Ráadásul mindegyik gyerek szüleit ott helyben felhívta, hogy időpontot egyeztesen velük, hogy mikor tudunk bemenni a suliba.
Ezutén az minden tanár mondta nekik az órákon, hogy mennyire csalódtak bennük és őket feleltette.
Szerintem egy csikizésből nem kellenne ekkora balhét csinálni. Nektek mi a véleményetek erről?
Apuka vagyok nem anyuka.
Még mindig tartom, hogy ez nem megalázó. Úgy kell felfegni, hogy ez egy vicc és nevetni kell rajta.
"Úgy kell felfogni,mint egy viccet és nevetni kell rajta"
Kíváncsi vagyok,ha a te fiaddal csinálnának valamit,amit ő nem szeretne,vagy kellemetlen lenne neki,akkor is vidáman kacagnál-e.
Nyilván a többit is zavarta csak:
- nem mert szólni, mert félt, hogy a többiek akkor bántják
- nem akart szólni, mert félt, hogy az "árulkodás" miatt kiközösítik.
Továbbra is tartom, hogy a fiadnak elnézhető egy ilyen csíny, mert gyerek.
De az mérhetetlen primitívségre utal, hogy te, mint felnőtt, ráadásul szülő nem érzed a súlyát egy ilyen esetnek és "nevetni kell rajta" stílusban kommentálod a helyzetet...
Nem, nem lesz puhány, ezt bzonyítja az is, amit a suliban csinált.
"Jó" úton halad. Hogy érzéketlen legyen mások gondja, baja, szenvedése, bánata iránt. Hogy közömbösen végignézze, ha valaki a környezetében kétségbeesett. Ő lesz az, akit majd hidegen hagy a felesége vagy gyereke szenvedése. Mert észre sem veszi, vagy ha igen, nem fogja érteni, miért kell itt nyavalyogni.
Kemény, belevaló, tökös és ... önző ember lesz. Aki nem lát tovább önmagánál. Soha bele sem tudja képzelni magát a másik ember helyzetébe. Nyafogással nem foglalkozik....csak önmagával. És azt sem érti, miért nem szeretik? Miért olyan magányos? Miért vált el tőle a felesége?
Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!