A tanárok tényleg túlreagálják vagy én gondolom rosszul?
A fiam 16 évesen megkapta az első igazgatóiját, de szerintem nem jogosan. Azzal szoktak szórakozni a gimibe, hogy "vallatnak". Ez abból állt, hogy vkit kinéztek maguknak feltették az egyik padra és elkezdték csikizni.
Tegnap az egyik áldozatuk szólt a tanároknak, hogy miket szoktak csinálni a fiamék. Na ebből botrány lett az iskolában. Az igazgató bement hozzájuk órára és mondta, hogy mindenki aki bent volt ebben a "vallatásban" menjen fel az igazgatóiba. Egy órán keresztül mondta nekik, hogy ez milyen veszélyes és akár rendőrségi ügyet is csnálhatna a dologból, felolvasta a házirendnek azt a részét amiben az állt, hogy verekedés esetén ki is rúghatják a tanulókat. Mindenki kapott igazgatóit. Ráadásul mindegyik gyerek szüleit ott helyben felhívta, hogy időpontot egyeztesen velük, hogy mikor tudunk bemenni a suliba.
Ezutén az minden tanár mondta nekik az órákon, hogy mennyire csalódtak bennük és őket feleltette.
Szerintem egy csikizésből nem kellenne ekkora balhét csinálni. Nektek mi a véleményetek erről?
Igaz csikizni mi se csikiztünk, de mást csináltunk.
Efyszer pl. a haverommal petárdát raktunk mindenkinek a szék alá az osztályban. Aztán ráültek és durrant. Tudom veszélyes, most már nem csinálnám. Meg olyan is volt, hogy leszereltük a másik trabijának a gumiját. Vagy feltettük a virágtartóra úgy, hogy ne tudjon lejárni stb.
Szerintem mi se voltunk szentek.
Szerintem az igazgató helyesen járt el. megelőzte a kezében levő eszközökkel, hogy ebből az "ártatlan vallatásból" (miért neveznek egy csikizést vallatásnak és nem csikizésnek)esetleg durvább dolgok alakuljanak ki, pl. verés. és itt nem pont a fiadra gondolok, de másra is lehet ezt a módszert használni.
a másik észrevételem, hogy egy iskolai igazgatói egy komoly figyelmeztetés semmi több. az élet súlyosabb büntetéseket hordoz magában.
harmadrészt én nem szeretnék a "vallatott" helyében lenni, és nem hiszem, hogy ez bárki számára vicces lehet, maximum azért nevetnek, mert nem mernek sírni, esetleg valakinek szeretnének megfelelni???
Mondjuk kapott volna érte egy osztályfőnökit, akkor még azt mondom oké. De ezért igazgatóit? Szánalom a köbön. Az meg, hogy a tanárok még külön kipellengérezik őket és szívatják, az meg még inkább. Én vennék egy diktafont a gyereknek és mondanám neki, hogy vegye fel a zsebéből az órákat. Ha pedig a tanár csinál, csak akár egyszer is, hibát, rögtön mennék az ombudsmanhoz. Végül is azt tanították a fiamnak is, hogy ha gondod van meg se próbáld magad elintézni, inkább szaladj szépen az igazgatóhoz vagy esetleg anyuci szoknyája alá. Hát akkor nagyban is igazságos így eljárni, nem?
Gyerekcsíny a fene is. Veszélyes? Egy frászt az. Velem is csinálták anno, én is csináltam. A végén pedig röhögtünk egyet az egészen (igen én is, akkor is mikor én voltam az "áldozat"). Soha senki nem szaladgált az igazgatóhoz ilyen ökörséggel. Ki is közösítettük volna magunk közül, ha valaki ilyen anyámasszony katonájaként viselkedett volna. És senki sem sajnálta volna ezért.
Én is kaptam anno egy igazgatóit, még általánosban. Felidegesítettek és végül olyan erővel vertem mellbe az illetőt, hogy kórházba került. Maximálisan megérdemeltem érte az igazgatóit és máig szégyellem az esetet, az illető szeme elé sem akartam kerülni utána. És tanultam is belőle: tettlegességgel maximum tettlegességre válaszolok, szóval szóra.
Ezért igazgató viszont egy vicc. Az ember oldja meg a problémáit, ne felsőbb hatalomhoz szaladgáljon. Az csak a végső eset lehet, amikor más választás már nincs.
Én a magam részéről kiállnék a gyerekért az igazgató előtt, és jelezném neki, hogy ez túlzás volt. Nem bunkón, nem felháborodva, csak szép nyugodtan.
De nézd a másik oldalát: pár év múlva lesz kin nevetnie, visszagondolva az iskolás éveire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!