Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányotoknak hány...

Kiskamasz lányotoknak hány évesen engedtétek, hogy szőrtelenítse a lábát?

Figyelt kérdés

A lányom 11 éves. És szégyelli, hogy szőrös a lába. Nem hajlandó pl.rövid nadrágot sem felvenni emiatt.

De egyelőre nem gondolom, hogy 11 évesen szőrteleníteni kellene neki. Nálatok mikor kezdte a gyerek?

2022. jún. 9. 12:40
 11/93 anonim ***** válasza:
95%

Ne legyel mar maradi ! Olyan oreg nem lehetsz ha 11 eves gyereked van , ebben a korban mar szortelenitenek a lanyok.

Az o teste !

A fulet kilyukaszgattad az engedelye nelkul kiskoraban ? Ha igen, na az a gaz, nem ez...

2022. jún. 9. 13:24
 12/93 anonim ***** válasza:
94%
Miért kellene engedély erre?
2022. jún. 9. 13:27
 13/93 anonim ***** válasza:
93%
Miért kell ezt külön megengedni?
2022. jún. 9. 13:39
 14/93 anonim ***** válasza:
97%

Ez nem korhoz kötött. Amikortól zavarja. Lányom is 11 volt mikor szólt, hogy szeretne szőrteleníteni. Segítettem neki, hónaljban megmutattam hogyan használja a borotvát, a lábát pedog együtt gyantázzuk. Már 13 éves, egyedül is legyantázza már.

Nem hagyd ,hogy emiatt megszégyenüljön!

2022. jún. 9. 13:39
 15/93 anonim ***** válasza:
91%

Inkább rombolnád az önbizalmát, járatnád egész nyáron hosszunadrágba? Gratulálok.

Én 11 evesen menstruálram először. Addigra mindenem borotvaltam. Pl a honaljam és a micsodám életemben nem volt szőrös.

Én engedélyt se kértem rá.

30 leszek...

2022. jún. 9. 13:40
 16/93 anonim ***** válasza:
95%

"szőrös a lába"

"nem gondolom, hogy szőrteleníteni kellene neki"

Nem kis ellentmondás van...

2022. jún. 9. 13:42
 17/93 anonim ***** válasza:
95%
Hozzád fordul segítségért, mert zavarja valami, ami ellen lehet tenni, te meg elutasítod, valami maradi, begyöpösödött baromság miatt... Szerinted mit fog tenni később? Segítek, titkolózni fog, hazudni, mert te úgysem engeded, úgysem érted, úgysem segítesz, mert úgy gondolkodsz, mint a nagyanyáink... Ja, nem, mert nekem pl a nagymamám is támogatta a szőrtelenítést, mikor zavart.
2022. jún. 9. 13:43
 18/93 anonim ***** válasza:
94%

8 éves lányom brutál szőrös. Sötét hosszú szőr van a karján. Oviban nem zavarta. majd jött a suli és sírva jött haza hogy az egyik lány megszólta őt (szőrös majomnak nevezte) és h most mit csináljon, mert ő is utálja h ott van, de most már csúfolják is miatta

A szívem szakadt meg!

Természetesen szőrtelenítettünk még aznap. Szerencsére többet nem kezdte ki emiatt az osztálytársa

Egyszer tett megjegyzést arra h ő szőrtelenített, de a lányom lerendezte azzal h igen, ahogy a felnőttek is.

Szóval 7 azaz hét éves korától szőrtelenít.

2022. jún. 9. 14:08
 19/93 anonim ***** válasza:
8%

10-11 éves az a kor, amikor ez elő szokott jönni. Ha waldorfos, vagy más elszigeteltebb közeg, akkor megúszhatod 12-13 éves koráig.

Emlékszem mikor először szőrtelenítettem, olyan "nagylánynak" éreztem magam tőle, olyan volt a lábam, mint minden újságban a modellek lába, onnantól kezdtem magam vonzónak érezni(11-12 évesen) és máshogy nézni a fiúkra. Mármint gyerekszerelem volt korábban is, de akkor max a kezét akartam fogni a fiúnak, utána már úgy éreztem tini vagyok, és "randizni" is akartam.

Addig jó, amíg elhúzod, egészen különleges hatással van az emberre, onnantól nem érzi magát gyereknek(én pl csak 14 évesen menstruáltam, de volt osztálytársam, aki 9 évesen, és már akkor szőrtelenített is) a gyerek:)

Én első körben elvinném szőkítésre(van ilyen, szemöldök között is szoktak, hogy a kisgyerek ne érezze rosszul magát az összenőtt szemöldöktől). Ha ilyesmit nem szeretne, most néztem, hogy van ilyen "dörzsölős" szőreltávolító, átmegy vele párszor a lábán és elkopnak a szálak, ilyet magamnak is szeretnék venni.

Én próbálnám húzni, hogy "majd a 12. születésnapodon". Mindenhol vannak ilyen gyerekek, akiknek később engedik, szerintem ez a jó. Nem kell az első hullámban benne lennie, mert valami zavarja a külsején. Majd, ha az osztálytársai nagyrésze szőrtelen, mehet az enyémnél is. Általában az van, hogy meghallják, hogy ez náluk ciki, vagy egyvalaki kezdi, onnantól ők is akarják, mint minden divatos dologgal. Nálunk most a hajszínező kréta hódít, hirtelen mindenkinek "ciki" a haja, akinek nem színes. Ugyanez volt nálunk a szőrtelenítéssel, és van lányom barátnőjének sulijában a "géllakkal". Mert az menő, bejött a 9 éveseknél, egyiknek felrakták most nyárra, hirtelen mindnek kell, és nem akarják mutogatni a csupasz körmüket és dugdossák..

Kistiniknél ez szokott lenni. Vagy bizonyos ruhadarabok is ciki, vagy szemöldök, vagy szempilla:) Nagyon tipikus a "nem hordok már rózsaszínt" is, és akkor szégyelli, milyen színű ruha van rajta, mert másokon nem olyan.. Nem kell bedőlni, nem lesz trauma a lánynak, ha nem lesz az élvonalban szőrtelenítésnél, és csak jövőre engeded neki. Meg kell tanulnia, hogy a legtöbb embert rohadtul nem érdekli, hogy a 11 éves gyereknek mennyire szőrös a lába, akit meg érdekel, el kell kerülni, mert azzal valami nem oké. Ha meg szeretné, ki lehet szőkíteni. Mostantól minden ciki és szégyellnivaló lesz, akár bennetek, akár a házatokban, akár rokonnál, akár ruhák, haj, viselkedés.. ne engedj a szorongásának teret!

2022. jún. 9. 14:09
 20/93 anonim ***** válasza:
94%
Persze hogy engedd, ha zavarja. Nem előírás, hogy pl. csak 15 évesen lehet kezdeni. Semmi hátránya nem fog származni a szőrtelenítésből, abból viszont igen, ha a társai cikizik, esetleg negatív testképe lesz, szégyellni fogja saját magát.
2022. jún. 9. 14:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!