Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányotoknak hány...

Kiskamasz lányotoknak hány évesen engedtétek, hogy szőrtelenítse a lábát?

Figyelt kérdés

A lányom 11 éves. És szégyelli, hogy szőrös a lába. Nem hajlandó pl.rövid nadrágot sem felvenni emiatt.

De egyelőre nem gondolom, hogy 11 évesen szőrteleníteni kellene neki. Nálatok mikor kezdte a gyerek?

2022. jún. 9. 12:40
 61/93 anonim ***** válasza:
70%

56-os válaszoló!

Erősen elgondolkoztam azon, hogy hogyan kellene reflektálni a szavaidra, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy bármit is írnék, csak támadásnak, kötözködésnek vennéd. Az a vélemény, amit megfogalmaztál túlságosan is jól mutatja, mennyire rossz irányvonalat képviselsz/képviselhetsz szülőként.

Bízva abban, hogy megfogadod a tanácsot, ajánlom neked, hogy olvasd el Susan Forward Mérgező Szülők c. könyvét. Talán ez képes felnyitni a szemedet és rávezetni arra, hogy nem feltétlenül az a jó nevelés, amit te alkalmazol. Bízom abban, hogy ráismersz a könyv olvasásával az általad elkövetett hibákra és a gyermeked érdekében változtatsz is azokon a dolgokon, amiken kell.

2022. jún. 10. 14:07
 62/93 anonim ***** válasza:
82%
Engem pont nem érdekelt anyám nyivákolása,engem zavart ennyi idősen a szőr, leborotváltam magamnak. Nem kellett senki engedélye hozzá.
2022. jún. 10. 14:33
 63/93 anonim ***** válasza:
15%

" viszont szőrös a lába, ami joggal zavarja" Nem zavarja joggal! Azért, mert te felnőtt vagy, és téged zavar, még egy gyereknél nem jogos, hogy ugyanaz zavarja és szégyell ilyesmit! Engem pl zavar, ha nincs kihúzva a szemem(szőke a szempillám, szemöldököm is), most miért lenne jogos, ha ez zavarja a gyerekem is? Ő gyerek, nem kell, hogy sötétebb "szexi" szempillái legyenek, ne ettől érezze komfortosan magát, nem kell minden hülyeséget támogatni azért, mert te felnőttként a saját felnőtt életedben úgy csinálsz dolgokat. A gyerekek gyerekek, más szabályok vonatkoznak rájuk. A szempillája szép szőkén, ahogy az enyém is, csak én szeretem, ha csábítóbb, jelentőségteljesen fekete, de ez egy felnőtt értékrendje, nem egy gyerekét. Neki nincs szüksége arra, amire nekem van. Más dolgokat élünk át. Ugyanez a szőrtelen láb, mi a francnak az a gyereknek? Ki simogatja a lábát? Kinek kell tetszenie a lábának? Egyáltalán ki foglalkozik egy 11 éves lábával? Ha valami zavarja, lépjen túl rajta és fogadja el magát. Nagyon durva, amit levágtok egy szőrtelenítésre, de ha hajfestés lenne, mert a gyerek szégyelli a barna haját, akkor aztán jönne a duma, hogy fogadja el azt, amilyen..

Aki azt hiszi, hogy azért, mert felnőtt viselkedésben elfogadott valami, a gyerek is "joggal" vágyhat rá, az nagyon téved(illetve vágyhat, de megadni egy gyereknek azt, ami egy felnőttnek "jár", nem szabad). Az életünk, értékrendünk, amiket átélünk különbözik, a szükségleteink is azok. Amíg nálam a párom frka lelankadna, ha a valódi szőrös lábam simogatná, a gyereknél nincs ilyenre igény, mert nincs senki, aki a lábát simogatná.

Neki nincs szüksége rá, hogy vonzóan sima legyen a lába, mert csak 11 éves(ráadásul a legtöbb 11 éves szőre nem olyan, mint egy felnőtt emberé). A szomszéd kislány 11 éves. A vállamig ér, pedig nagyok magas, se melle, semmije, együtt szoktak kidobózni a gyerekemmel, homokvárat építenek, beszélgetnek animékről, és mindenféle butaságot fecseg, mint egy kisgyerek, nem nő, semmilyen szempontból. Lány. Látom a barátnőit, osztálytársait, azok is kisgyerekek, játsszák a nagylányt, de ez csak szárnypróbálgatás, szerepjáték. 4. osztályosak. Minek kell szőrtelenítés egy alsósnak?? Nem kell vonzó sima láb neki, ha nagyítóval nézem közelről, max akkor veszem észre, hogy van valamicske szőr rajta, eddig a kérdésig fel sem tűnt, de most elkezdtem figyelni. Az egyik közelkeleti barátnőjnek sima a lába, és szedve van a szemöldöke, neki nem. Nevetséges, hogy az emberek a saját emlékeikben már "nagylányok" voltak meg ilyesmi, de ha látnának egy 11 évest, szörnyülködnének, mennyire gyerek még, ők érettebbek voltak.. Nézzétek vissza a 11 éves kori fotókat, kisgyerekek voltatok, akiken bizarr egy szőrtelen láb, de leginkább nincs haszna, jelentősége, értéke a szőrtelen lábnak, mert amiért mi, felnőttek szőrtelenítünk, náluk még a kapuban sincs. És nem kell úgy csinálni, mintha lenne.

Nem kell minden buta hóbortnak és nagylányos törekvésnek helyt adni. A magassarkút is megvennéd neki, mert olyat szeretne, csak hogy kiélhesse a "nőiességét" és "ciki" laposban járni? Ugye, hogy nem? A hajfestést se engednéd, ha jól gondolom! Miért engednéd akkor a szőrtelenítést?

Arról nem is beszélve, hogy a növő szőr viszket, mint a fene, begyulladhatnak a szőrtüszők, és borotválhatja kétnaponta azzal az éles tárggyal, amivel könnyen ejt magán akár maradandó sebet is. Gyantánál meg csak 4-5 napig vagy szőrmentes, a maradék időben növeszted a szőrödet, hogy elég hosszú legyen hozzá. Epilátort biztos nem bírná. Krém szerintem nem vészes, de itt írták, milyen rossz a bőrnek.

Nem vagyok idős, most töltöttem a 30at, kifejezetten nőies vagyok, de tudom, látom, hogy a gyerekek gyerekek, menőségből majmolják egymást, és amit szégyennek élnek meg, abban az égvilágon semmi szégyellnivaló nincs. Pl két 11 éves lány kinevette a Narutót néző 12 éves fiút, mert az "gyerekes", "nem szól semmiről és csak felnőnek benne". Csaj játsszák az eszüket és túl akarnak tenni a másikon, nem akarnak lemaradni a másiktól, és olyan dolgokat tartanak cikinek, aminek nincs köze a valósághoz! Ismerd meg ezt a korosztályt.. Persze értem, hogy elfogult vagy magaddal szemben, mert te aztán jobban tudtad, mint anyukád, meg jött a nagy tiniegó, hogy "az én testem", és akkor hirtelen minden hülyeséget ki kell próbálni, alakítani magad, de valahol ezeknek gátat kell szabni. Ez a szülő dolga, hogy a józan ész megmaradjon. Ha abszurd szégyenérzetből hosszúgatyát fog hordani a leányzó, akkor hajrá. Én is voltam korlátolt tini, én a szeplős karomat takargattam nyáron, hogy ne lássák. Bár lett volna valaki, aki megmondja, mennyire hülye is vagyok és támogat, hogy önmagam legyek és szép, természetes a testem, ne IPLre vigyen, meg lazább anyagú hosszúujjúakat vegyen megerősítve abban, hogy van mit takargatnom..

Gyereken nem csúnya a szőrös láb, mert a gyerek hozzátartozója. És senki nem mondja meg, hogy 11 éves vagy, azt látják, hogy általános iskolás, rajtuk meg normális a szőrös láb, mert mind gyerek. MINDEN gyerek lába szőrös.

2022. jún. 10. 15:04
 64/93 anonim ***** válasza:
73%
63-as, kevered a szezont a fazonnal, de élj csak abban a hitben, hogy jól gondolkozol. Mi, normális emberek meg téged figyelmen kívül hagyva továbbra is azon leszünk, hogy a gyerekeinket ne alázza meg senki sem. Főleg nem olyan ostoba dolgok miatt, mint amiket te is gondolsz.
2022. jún. 10. 16:01
 65/93 anonim ***** válasza:
68%
Engem pl. kicsúfolt a többi velem egykorú gyerek 11 évesen mikor szőrösödni kezdtem, szóval szép és jó ez az "elfogadósdi", csak rohadtul nem nagy vigasz egy ennyi idősnek.
2022. jún. 10. 16:03
 66/93 anonim ***** válasza:
79%

"Nem zavarja joggal! Azért, mert te felnőtt vagy, és téged zavar, még egy gyereknél nem jogos, hogy ugyanaz zavarja és szégyell ilyesmit"

He???? Egy gyerek sokkal erzekenyebb mint egy felnőtt és millió dolog zavarhatja. Az is, ami egy felnőttet és az is, ami egy felnőttnek eszébe se jut.

Voroshaju kisgyerek voltam, kvara zavart, hiába volt minden felnőtt elajulva a hajam szinetol. Utáltam, de festeni nem lehetett 6-8 évesen, így anyám segített eltakarni, amennyire lehetet. Befonta szalagokkal, vett egy csomó textil hajpantot, csajokat, mindenféle hajdiszeket. Normalis szülő segíti a gyereket abban, hogy a számára zavaró dolgot megszüntesse, vagy enyhitsen rajta.

2022. jún. 10. 16:05
 67/93 anonim ***** válasza:
79%

"Nem jogos, hogy zavarja"

Ember, az megvan, hogy most amellett érvelsz, hogy amit a gyerek ÉREZ, az nem valid?

El kell, hogy keserítselek: ezzel nem tudsz vitatkozni, hogy jogos vagy nem. A gyerek szrul érzi magát miatta, arra nem mondhatod, hogy de bezzeg nem is. Mert de.

Innentől kezdve el lehet gondolkodni azon, hogy lehet ezt az érzést feloldani: ha az általad említett esetben, ha azzal bsztatják, hogy nincs piercingje, persze, elhoznám az iskolából, mert az egy káros és felelőtlen döblntés lenne engedni. Mellesleg nonszensz a példád.

A szőrtelenítés esetében meg egyszerűen megoldható, hogy a gyerek ne érezze szrul magát, nem káros, nem veszélyes, nem fogja megbánni két év múlva, nem maradandó.

2022. jún. 10. 16:26
 68/93 anonim ***** válasza:
85%
Miért, mi van a szőrtelenítésben??? Ezt sose értettem, miért nem engedi valaki. Könyörgöm, ez nem egy tetkó vagy piercing, hanem inkább, mint a fogmosás vagy hajmosás. Vagy az ilyen szülő ezt sem engedi? Számomra ez a kérdés egyszerűen nonszensz, nem tudom hova tenni. 😑🤦‍♂️
2022. jún. 10. 17:37
 69/93 anonim ***** válasza:
9%

Jajj ugyanmár, 50 példát hoztam. Hajszín, testalkat, ruházat, márkák, ruhák színe, testrészek, magasság, fogak, név, minden hülyeség miatt lehet csúfolni valakit. De sosem támogatjuk a változást, mindig a csúfolódókat kell kezelni, a gyerek egóját növelni, megoldási szöveget betanítani, nem úgy változni, hogy ne csúfoljanak.. Komolyan milyen mélyre kell ahhoz süllyedni, hogy valakinek az anyja segítsen eltakarni a gyereke hajszínét, mert az szégyelli, mert csúfolják miatta, mint itt a vöröshajú kommentelőnél?? Tessék érzékenyítő órákat tartani osztályfőnökin, a gyereknek meg elmondani, hogy ritka hajszíne van, se nem jobb, se nem rosszabb másokénál, és mondja, hogy igen, vörös, de legalább dús, nem olyan gyér, mint a tiéd, vagy ilyesmi. A bullyingot nem úgy kell megszüntetni, hogy feladod a tested(vagy amit szeretsz), hogy ne szekáljanak, és meg kell mondani(erre van a pszichológus), hogy nem kell szégyellned azt, aki vagy, ahogy kinézel, amit szeretsz, mert azon semmi szégyellnivaló nincs!(és igen, hülyeség így érezni, csak kell neki terápia, hogy belássa "de kis bolond voltam régen, hogy azt hittem ez ciki, pedig nem is")

Én viszont szeretném, ha felfognátok, mennyire káros is ez, mert ebben a világban él a gyerekem, a tieitek között, és rohadtul nem akarom, hogy mert valaki szerint nem elég menő, takargassa magát, bújkáljon és feladja magát, olyanra vegyék rá, amit ő nem szeretne. SZÉGYENBŐL! Olyanért, amiért NEM KELLENE szégyellnie magát! És majd egyvalaki elkezdi nála is, hogy "jajj a Rozinak szőrös a lába, de ciki, pedig mi már 11 évesek vagyunk", nekem majd ezzel a helyzettel kell megküzdenem, és ilyen emberekkel fogok találkozni szülőin, akik azt hiszik jobb változni, hogy menők legyenek a gyerekeink, minthogy önmaguk lehessenek. Akik támogatják a bullyingot, és az áldozatot hibáztatják.. Aki inkább eltakarná a gyereke haját, nem pedig érzékenyítené a csúfolódót, aki hülyeség miatt csúfol mást.

Mekkora mázlim van, hogy nem a ti településeteken élek(valószínűleg:)

Amúgy de, veszélyes a borotva, drága-és fáj a gyanta, folyamatos kétnaponta programot adok neki, mert kis kezdőknek nem 5 perc lehúzni, és rohadt rossz, mikor nő a szőr, arról nem is beszélve, hogy azon kívül, hogy valami önbizalomhiányos ne csúfolja, semmi haszna sincs. A csúfolódót meg meg lehet oldani máshogy is. A "mi a menő" helyzetet pedig simán lehet kezelni, nem kell neki mindent engedni, csak mert az náluk most menő. Nyugodtan vállalja fel a véleményét(ami általában megegyezik a szülőjével).

Az enyém pl azt mondaná(illetve én mondanám neki, hogy mondja azt), hogy :

"Miért, minek szőrtelenítsem a lábam? A tiedet ki fogdossa, hogy kell? Vagy azt hiszed attól felnőttebbnek fogsz látszani? Mindenki látja, hogy 11 vagy, csak rád kell nézni. Szerintem inkább az a ciki, ha egy 4-es gyerek felnőttnek képzeli magát, pedig csak gyerek vagy, szőrtelen lábbal" Illetve még megdobhatná valami sértéssel, hogy leszálljanak róla pl "Mi lesz a következő? Push up melltartó? Botox? Menj vegyél gumit a dmben, ha annyira felnőttnek képzeled magad!"

Egyébként az én gyerekem népszerű szerencsére, és ha azt mondom valamire, hogy hülyeség, általában felfogja, nem megtagadom az érzéseit, hanem elmondom, miért hülyeség, bár sokszor nem is kell. Apró dolgokban engedek, lehet barátságnyaklánca, mert most mindenkinek van, de ilyennel szivatni, mint a szőrtelenítés nem engedem. Tiktokozni sem, pedig mindenkinél menő. Van, amit szégyell, és nem tudtam még lebeszélni róla(rokonok), de idővel menni fog, és senki sem csúfolta miatta, magától vette észre, hogy ciki a viselkedésük, káromkodnak..

Továbbra is úgy gondolom, hogy a 4. osztályosok kicsik. Menőségből, szégyenből nem kell szőrteleníteniük, mert nem feltűnően szőrösek, és senki sem fogdossa a lábukat, veszélyes is(borotva), szr is, amikor nő a szőr, a gyanta meg fáj és drága is, és sok időt vesz el, és szépen be is gyulladnak néha. Plusz ugye felnőtt dolog, minek az nekik? Amire kitalálták, náluk még hiányzik, senki nem nyúl a lábukhoz, a szőrük pedig nem is "valódi" szőr még. Tényleg csinos vagyok, a karom is szőrtelenítem, de a gyerekek azok gyerekek, nem mini felnőttek.

2022. jún. 10. 20:35
 70/93 anonim ***** válasza:
81%

"A bullyingot nem úgy kell megszüntetni, hogy feladod a tested(vagy amit szeretsz), hogy ne szekáljanak"

1. A gyerek nem szereti a szőrös lábát, pont, hogy az zavarja őt.

"és meg kell mondani(erre van a pszichológus), hogy nem kell szégyellned azt, aki vagy, ahogy kinézel, amit szeretsz, mert azon semmi szégyellnivaló nincs!"

Vannak kulturális dolgok, szokások, amik nem egyéni preferencián alapulnak, mint a vörös haj vagy szőke haj szeretete. A szőrtelenség igénytelenséget sugároz, ahogy azt sem kéne elfogadni, hogy büdös vagyok. Ha fürödhetek, tehetek ellene, baromság a környezet ellen harcolni, hogy de fogadjanak el büdösen is, mert én ilyen vagyok, nem szégyellem.

2022. jún. 10. 20:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!