Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányotoknak hány...

Kiskamasz lányotoknak hány évesen engedtétek, hogy szőrtelenítse a lábát?

Figyelt kérdés

A lányom 11 éves. És szégyelli, hogy szőrös a lába. Nem hajlandó pl.rövid nadrágot sem felvenni emiatt.

De egyelőre nem gondolom, hogy 11 évesen szőrteleníteni kellene neki. Nálatok mikor kezdte a gyerek?

2022. jún. 9. 12:40
 71/93 anonim ***** válasza:
6%

A gyereket azért zavarja a lába, mert az osztályában az "ciki", talán cikizik, ha nem is mondja, talán csak "menő" akar lenni. A gyerek otthon, meg az udvaron simán elvan a lábával!(írta a kérdező is). A családja előtt semmi gondja vele, tehát nem a szőrt utálja, hanem ahogy gondolnak rá az osztályában a szőrös lába miatt. Ennek gondolom hangot is adtak, vagy csak simán "menő" aki szőrtelen. Tehát nem a szőr a baja, hanem az osztályban a szőre!

Egy szőrös lábú GYEREK nem igénytelen. Egy negyedik osztályos az egy GYEREK. Egy 11 éves is egy GYEREK! Ez nem kulturális dolog, a felnőtteknél az, nekik is intimitás miatt! A gyerekeknél nem az! Hol van náluk intimitás??

Ez pont az a kor, amikor még kicsi hozzá, de hamarosan nem lesz kicsi, mert randizna, csókolózna, megölelné a fiúja, és lehet, hogy a térdét is megfogná. Na majd ha bekapcsolnak a hormonok, bevillan az agyába, hogy ő "nő", és a nő szőrtelen, akkor otthon is ciki lesz a szőre az anyja előtt is, a rokonai előtt is(kicsit túlgondolják:)! Az magától fog jönni. Amíg csak suliba akar "nő" lenni, az nem magától jön. Főleg, ha csak szőrt akar eltűntetni, a nőiesség többi dolga lemarad.. általában ezek csőstül jönnek, amikor magukért akarnak változni, nem másokért. Az már teljesen rendben van. Ez pedig nem 11 évesen, negyedik osztályban szokott előjönni.

Egyébként nem kell szőrtelennek lenni a tetszeni akaráshoz/lányossághoz. Erre vannak a ruhák, ékszerek, mozdulatok, csillámtetkók, szőlőrúzs, gyerekparfüm, lehúzható körömlakk, meg minden más, amikor nem kell eltávolítani semmit a testedről. Egyik kislány pl kendőt terít a vállára és úgy pipiskedik a játszótéren, mint valami díva. Fogalmam sincs, honnan veszi, az életben nem látott filmet, mert a szülei nem engedik.

A szőrtelenítés változtatás a testen!(ráadásul szívás) Ha a gyerek változtatni akar a testén mások miatt, vagy menőségből, annak nem szabad utat engedni, pláne hogy semmi "baja" nincs, tehát nem az van, hogy nyúlszája van, vagy óriás szemölcs az arcán.. meg kell tanítani, hogy fogadja el magát, és hogy vágjon vissza, hogyan érezze értékesnek magát. Persze lerendeztem egy butasággal, de nem csak ennyit kell mondani, meg kell tanítani, miért butaság ezt gondolni, hogy a szőr ciki! Ez az érzés a hibás gondolatmenetből fakad(meg kb mindegyik), ezen kell változtatni! A gyerekek szőrösek, ez nem igénytelenség, ez TERMÉSZETES! A 11 éves meg gyerek! Negyedikesek az istenért, még csak nem is végzősök általánosban! Kb a felük még nem is menstruál! Kérlek, rálátás!

2022. jún. 10. 21:16
 72/93 anonim ***** válasza:
92%

Úgy gondolom, rálátok a dologra, és a többiek válasza alapján nem én vagyok eltévedve.

Adott a szitu:a gyereked bántják.

Te erre jössz a feminista dumával, meg önelfogadással, miszerint a környezetet kell megváltoztatni, meg érzékenyíteni. Segítek:nem fog menni. Ellenben a gyerekedet BÁNTJÁK nap mint nap és ezt te elnézed.

Plusz: a szőrtelenségnek max nagyon mélyen elemezve van szexuális értelme, nem ez a fő ami miatt az emberek szőrtelenítenek minden nap. Ha így lenne, minden szingli szőrös lenne, mert hát ugye úgysem érnek hozzá. Manapság ennek sokkal inkább kulturális oka van, nem szexuális.

2022. jún. 10. 21:45
 73/93 anonim ***** válasza:
84%

"A szőrtelenítés változtatás a testen!(ráadásul szívás)"

Annyira bután fogod fel ezt az egészet. Az a baj, hogy egy teljesen hétköznapi dolgot te annyira kisarkítasz, hogy észre sem veszed, hogy már a ló túloldalán vagy.

Gondolom akkor, ha ez a véleményed, te sem szőrtelenítesz, hogy ezzel is "jó" példát mutass a gyermekednek, hogy nincsen szükség ilyen "testmódosításokra". Alapvető kulturális dolog elég régóta már, hogy ápoltan illik megjelenni. Az ápoltságba pedig beletartozik az is, hogy a testünket borító szőrzetet is ápoljuk. A nők esetében alapvető ápoltság része, hogy nem szőrös lábbal és hónaljall mutatkoznak, pont úgy, ahogy illik pl. ápolt körmöket is viselni. Ez nem kor függvénye, akkor kell foglalkozni vele, amikor aktuális. Ha kisebb korban jön elő, akkor is ugyanúgy foglalkozni kell vele.

Mellékesen jegyzem meg, hogy a káros hozzáállásoddal csak azt éred el, hogy végül pont a te lányod lesz majd az, aki titkolózni fog előtted később, mert a gondjával hiába fordul hozzád, te csak ontod magadból az ostoba túlértelmezett elfogadási szöveget.

2022. jún. 10. 22:06
 74/93 anonim ***** válasza:
14%

Nem olvastam végig ezt a szóáradatot, de én látok igazságot a 71-es válaszban. Én ebben az esetben nem a gyerek lábát szőrteleníteném, hanem növelni kéne az önbizalmát, magabiztosabbá tenni. Ne foglalkozzon másokkal, más véleményével. Nem a szőr a baja szerintem sem, hanem az, h nincs magabiztossága, önbizalma, nem áll ki magaáért, hagyja, h csúfolják, mások bohocót csináljanak belőle. Ha ma leszedi a szőrét, holnap másért szekálják. Nem az okot szünteted meg, ha leszőrteleníted, csak a tünetet kezeled.

Amúgy kezd visszajönni a szőr a divatba.

2022. jún. 10. 22:09
 75/93 anonim ***** válasza:
90%
Dehogy kezd jönni vissza a divatba, ti hol éltek? :D
2022. jún. 10. 22:38
 76/93 anonim ***** válasza:
7%
75, ott ahol egyre több lány és nő mond nemet arra, hogy társadalmi "elvárás" alapján szőrtelenítsen. ;) S "ennek ellenére" csinosak, ápoltak, jól néznek ki. Mert a szőr csak szőr. Természetes dolog és nem igénytelen aki meghagyja.
2022. jún. 11. 06:45
 77/93 anonim ***** válasza:
0%

Köszi, már korábban is megkaptam, hogy "majd az enyém titkolózik" nem jön be, minden gondjával hozzám fordul, és felfogja, amit mondok, mert elmagyarázom őket(általában megérti:)) Mindent lehet mondani a gyerekre, de azt, hogy titkolózna nem, pedig volt már, hogy máshogy gondoltam dolgokat(felvilágosítás, étkezések, tanulmányok).

Nem tudom, miért nem olvasod el a válaszaimat, többször leírtam, hogy ápolt, előnyös frizurás, szőrtelen(még a karomról is eltávolítom a szőrt), jó megjelenésű, vékony nő vagyok, aki diszkréten ad magára(körmös igén, műköröm(még géllak sem), a ruháim színei mennek egymáshoz, testalkathoz előnyösek, alkalomhoz illőek, stb. Szeretek foglalkozni a megjelenésemmel. Nem, a szőr nem jön vissza a divatba:) FELNŐTTEKNÉL.

A példamutatást erkölcsi értelemben értik, nem úgy, hogy csinálj olyan dolgokat, amiket egy gyereknek kell, feküdj le nyolckor, meg hagyd fent a lábadon a szőrt, mert a gyerek is szőrös, meg ilyesmi:) Ez mindig megmosolyogtat. Gyerekségből nem kell példát mutatnom a gyereknek, ugyanis nem vagyunk egy szinten. Én felnőtt vagyok, felnőtt szabályokkal, ő meg gyerek, gyerek szabályokkal! Neki gyereknek "kell" lennie, nekem meg felnőttnek. A gyerekek ápoltságának meg nem része a szőrtelen test, hiszen már a babákon is van, ovisokon is van, és minden gyereken van szőr. Az a gyerekek hozzátartozója, nem a felnőtteké. Nekem nem kell, mert én felnőtt vagyok, a felnőtt életem olyanokkal jár, mint hogy simogatja a párom a lábamat. Ő 4. osztályos 11 éves, egy fiúnak sem fog felkúszni a keze a combján, és ez nem is cél még neki sem, meg nekem sem, sem a többi kislánynak sem ismerősi körben.

Arról nem is beszélve, hogy amíg egy felnőtt nő lába olyan szőrös(lenne), mint egy férfié, a kisgyereket még el sem kapta az a hormonba, ami azért felel, hogy vastag és sűrű szőre legyen. Az ő szőrük nem olyan még, mint a miénk! Nálunk nem az ápoltság része a szőrtelen test! Menj ki az utcára és nézz meg egy negyedikes osztályt! Várjcsak, nem is, linkelek egyet úgy, hogy ott áll mellettük egy felnőtt.

2022. jún. 11. 06:48
 78/93 anonim ***** válasza:
9%

https://www.youtube.com/watch?v=YFwoekdITqA

Tessék! Kis nudlik még, 10-11 évesek! Melyikről érzed úgy, hogy már szinte nő, hogy szőrtelen teste az ápoltságot jelentse, és azt a célt szolgálja, hogy a fiúknak kellemes legyen a lábukhoz érnie? Várj, keresek ötödikeseket is, csak hogy felfogd, hogy a saját példádban te sokkal "érettebbnek" emlékszel magadra, mint amilyen voltál.

2022. jún. 11. 06:51
 79/93 anonim ***** válasza:
10%

Tessék, ötödik osztály, 11-12 éves gyerekek!

https://www.youtube.com/watch?v=41kRqB3RHVY Próbáltam olyat keresni, ahol nem jelmezben vannak. Ezek még olyan szinten gyerekek, hogy elmondani nem lehet! Még csak a menőség megy, meg játsszák az agyukat a felnőttes dolgaikkal, de gyerekek:) 145-150 centi körül vannak jóesetben, a dundibb gyerekek cicisebbek csak, arcuk makulátlan a pattánstól a szőrük meg GYEREKSZŐR, ami nem ápolatlanság.

13-14 évesen már kistinik, 12 a határ, van, aki jóval korábban érik.. A sok kívülről bevitt hormonbomba miatt lehet, hogy menstruál egy két 9-10 éves is, de attól még ugyanúgy gyerek. A 11 éves meg simán az.

2022. jún. 11. 06:58
 80/93 anonim ***** válasza:
74%
Egyetlen nőn sem láttam még, hogy a szőrös láb jönne vissza a divatba. Max a feministák akarnak néha egy-egy fotósorozattal kampányolni, általában az is elég rossz fogadtatást kap.
2022. jún. 11. 07:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!