Kiskamasz lányotoknak hány évesen engedtétek, hogy szőrtelenítse a lábát?
A lányom 11 éves. És szégyelli, hogy szőrös a lába. Nem hajlandó pl.rövid nadrágot sem felvenni emiatt.
De egyelőre nem gondolom, hogy 11 évesen szőrteleníteni kellene neki. Nálatok mikor kezdte a gyerek?
Nem, még nem menstruál.
Meg úgy összességében ő még inkább kislányos. Van barátnője, aki szokott itt aludni, ég és föld a két lány. A másik kislány pl.már tavaly óta menstruál, teljesen másképp viselkedik, teljesen másképp gondolkodik, mint az én lányom.
Nem is tiltottam meg a szőrtelenítést, nyilván azért is írtam ki a kérdést, mert hiába gondolom én úgy, hogy még kicsit ráérne, nyilván foglalkoztat, hogy őt zavarja. Csak nem tudtam, hogy ennyi idősen ez ennyire általános. :D
11 éves lány, igenis kislány! Ha nem lenne ez a nagy borotválós divat, ami semmivel sem jobb, mint a korom, vagy más dolgok festése/ tárgyak gyűjtése, akkor mindenki azt gondolná, gátat kell szabni neki, mert ne mások mondják már meg, hogy mi ciki és mi nem(pl ha nem lenne géllakkos körme).
A szőrtelen lábnak esztétikai előnye van(kellene, hogy legyen), tetszeni akar a fiúknak, azt akarja, hogy simogatható legyen a lába, nőiesebbnek látszódjon, szexi legyen. Egy 11 éves gyereknek nem kell nőiesnek lennie, sem szexinek. Önmagának kell lennie, és ez szőrzettől független! Egy 11 éves gyerek még gyerek, még csak nem is "nagylány".
Azért nem engedném, mert Lindának meg Orsikának is szőrtelen a lába, és ciki, hogy nekem nem és ki fognak nevetni.. persze, alakítsunk a testükon, hogy ne lógjunk ki, ugye?? Ezzel meg kell birkózni, hogy te akkor is értékes vagy, ha nem azt csinálod, mint a "menő" lányok az osztályban, és a szégyen, amit érzel nem természetes. Majd ha releváns lesz, hogy szexi legyen és simogatni való, esztétikus, tehát pasizna, akkor lehet.
Sok kis tinikorú ír ide. Nálunk a 12 évesek homokvárat építettek, és valóban, közben téma volt a szüzesség, de úgy, hogy "ki nem szűz már?" és az volt a ciki, aki már nem volt. Ebben az időben a lányok fele szőrtelen volt, a másik nem. Az egyik fele menstruált, a másik nem. Nem kell követni a többséget feltétlen, és aki ezt traumának éli meg, az járjon terápiára. "anyukám nem engedte, hogy 11 évesen szőrtelenítsek, én meg olyan kis buta voltam, hogy szégyelltem a lábam, mert azt hittem ciki a szőrös láb egy 11 évesen.. ' NEM AZ! DOLGOZD FEL! GYEREK VOLTÁL(akkor is, ha máshogy élted meg!)!Gyereknek nem kell szőrtelenítenie, nem kell nőiesnek látszania, mert NEM NŐ! Hanem lány. Lányosnak kell látszania(persze nem muszáj), és egy 11 éves éppen elég lányos szőrös lábbal is!
11 évesen simán.
Amit viszont az egyik válaszoló írt, hogy 7 éves korától, kicsit nekem meredek.
Nem is azért, mert ne zavarhatná mar olyan korán, dehogynem, viszont pl: az én majdnem 7 évesem fizikailag képtelen lenne ennyi idősen arra, hogy ne szétkaszabolja magát. Még a fogát se mossa kellő alapossággal, hisz a kéztőcsont csontosodása ~10 éves korig zajlik le, addig a finommotorikához "böték".
Az meg hogy úgy engedjem, hogy még megcsinálni se tudja, nem.
12 voltam. Engem a hónaljkutya zavart nagyon. Anyukám is pont ilyen dilemmában volt, mint most te. Akkor még nem létezett ez az oldal, úgyhogy a kolléganőit kérdezgette végig, ki hogyan szőrtelenít. 🤣 anyukám fiatalkorában még nem "kellett" ennyire tükörsimának lenni, mint most, viszont anyukámnak volt egy nagyon rossz élménye a gyantával.
Szóval, gyors közvéleménykutatást tartott, és bejelentett engem kozmetikushoz. Ő szépen patronos gyantával leszedte a szőrt. Persze a rendszeres gyantáztatást nem bírta volna el a családi költségvetésünk, ezért megtanultam magamnak leborotválni az érintett területeket.
"Az meg hogy úgy engedjem, hogy még megcsinálni se tudja, nem."
Miért?
Te a hajadat magadnak vágod vagy fodrászhoz mész? 🤔
Műkörmöt is sokan maguknak csinálnak, de sokan "böték" hozzá és elmennek körmöshöz 😉
Tehát ha a te 7 évesedet zavarná akkor carnibrá így járt, de ha 11 évesen zavarja akkor máris ugrunk a borotváért.
Egyébként sokáig krémet használtunk. (németből hozta a keresztanyja, de már hazaköltöztek. Így se krém se nutella 😅)
36, borotválni nem fogja a kozmetikus.
Krém rosszabb a bőrnek, mint a borotva.
A gyantázást pedig erősem kétlem, hogy 7 évesen bírná. IPL nem ajánlott gyereknek. Szóval valóban "így járt", ha zavarni fogja ilyen korán.
Igyekszem viszont, úgy példával járni előtte, hogy ne zavarja.
ki mondta h csinálja kozmetikus?
Te nem tudod megcsinálni neki?
jah h nem akarod mert eldöntötted h a 7 korai a 11 meg nem az. Ha zavarja őt és csúfolják miatta ha nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!