Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányotoknak hány...

Kiskamasz lányotoknak hány évesen engedtétek, hogy szőrtelenítse a lábát?

Figyelt kérdés

A lányom 11 éves. És szégyelli, hogy szőrös a lába. Nem hajlandó pl.rövid nadrágot sem felvenni emiatt.

De egyelőre nem gondolom, hogy 11 évesen szőrteleníteni kellene neki. Nálatok mikor kezdte a gyerek?

2022. jún. 9. 12:40
 51/93 anonim ***** válasza:
32%
Hát, ha a 7 évesemnek messziről látszana a szőre, előbb orvoshoz vinném, nem kozmetikushoz.
2022. jún. 9. 22:37
 52/93 anonim ***** válasza:
58%

Minimum 10 éves korig mossátok a gyerek fogát, de szerintem 20 évesen sem árt!

Segget törölni meg majd 40 évesen ráér, nehogy valami önállóságot tanuljon.

Helikopter szülők életképtelen gyereke...

2022. jún. 9. 23:09
 53/93 anonim ***** válasza:
72%
#21 Nem csak egy kislány, hanem egy emberi lény, saját érzésekkel, gondolatokkal, problémákkal, ha már most nem számíthat rád, vajon mi lesz később?
2022. jún. 10. 00:31
 54/93 anonim ***** válasza:
83%
A gyerek joga kimondja egyébként, hogy te, mint szülő köteles vagy úgy dönteni a gyerekeddel kapcsolatban, hogy a döntésed a lehető legjobb legyen a gyereknek, ami nem azt jelenti, hogy úgy kell ugrálnod, ahogy a gyerek fütyül, de neked, mint szülőnek igenis fel kell tudnod mérni a helyzetet és igen, a gyerek véleményét is figyelembe kell vegyed.
2022. jún. 10. 00:47
 55/93 anonim ***** válasza:
47%

"Minimum 10 éves korig mossátok a gyerek fogát, de szerintem 20 évesen sem árt!"

Pont 10 az ajánlás, köszi. Fizikailag akkorra képesek rá kellő alapossággal, ezért ajánlott a szülőnek is megmosnia a gyerek után (kéztőcsontosodás rulez!) ;) Romoljon el más gyerekének a foga!

"Segget törölni meg majd 40 évesen ráér, nehogy valami önállóságot tanuljon."

A gyerekek 99 %-a nagycsoportra, azaz 6-7 éves korára sajátítja el, mivel nemes egyszerűsséggel addigra változnak a testarányaik úgy, hogy fizikailag képesek legyenek rá.

Véletlenül se segíts neki ellenőrizni, hogy sikerült-e, mert 6-7 évesen már nagy hozzá! Legyen inkább csíkos a bugyija, igaz?

De a labát azt borotváld, mert szegény gyerek!

Tényleg nem érzitek az ellentmondást?

Kicsi, hogy elbírja az iskolatáskát (16 kilósan); nem járhat egyedül iskolába (el se engedik kísérő nélkül a suliból); de elég nagy ahhoz, hogy hajat festessen és szőrtelenítsen?

2022. jún. 10. 05:22
 56/93 anonim ***** válasza:
23%

Nem érzik, mert sok itt a kozmetikus-körmös, akik ebből élnek, meg kamasz(és kistinikre nyáladzó huszonéves férfi).

Ebben a közegben esélye nincs a józan észnek, hogy a 11 éves az gyerek, nem kell nőiesnek lennie, és pláne nem kell tőle olyat elvárni, amire fizikailag nem képes. Az meg külön vicc, hogy gyantáztasson, amihez 2-3 hétig kell növeszteni a szőrt a lábán, hogy egy hétig sima lehessen, arról nem is beszélve, hogy belekalkulálnák a családi kasszába a 4-5 osztályos gyerek szőrtelenítését!

4-5 osztályos lányok KICSIK! Nem kell nőiesnek lenniük, nem ciki, ha nem nőiesek, mert nem nők, hanem gyerekek! Próbálgassák a szőlőrúzst meg szájfényt, kb ez a szintjük, nem a tükörsima lábak. Az még ugyanolyan divathóbort meg menőségi kérdés nekik, mint a ruházat, a zene, meg bármi, ami miatt cikizik egymást. Venni kell lány "boxert"- ilyen francia bugyit, ami kitakarja a kellemetlen szőrt tesiben öltözésnél és kb ennyi.

Elismerem, hogy van extrém szőrös típus, ők szőkítsék. Aki meg olyan ostoba, hogy takargatja, járjon terápiára, hogy tudatosuljon benne, hogy kisgyerek, nincs mit takargatnia, mert ilyen a gyerekek teste.

8 évesem van, a lába "szőrös"(világos és gyér és rövid), ő is mondja, hogy "szőrös a lábam", pedig azok csak pihék, azért mondja, mert tudja, hogy szőrtelenítek és érzi, hogy az én lábam sima, tudja, hogy felnőttként a sima lábra törekszünk. Ő szőrösnek érzi a sajátját, mikor ez totál hülyeség, téveszme, és biztosan nem fogok ráerősíteni azzal, hogy támogatom a szorongását, mert valami hülyeséget a fejébe vett és szégyelli! Komolyan az kell nektek, hogy megerősítitek a gyerekben a beképzelt szorongását, hogy változtasson a testén, ha akar? Felfogjátok, hogy gyerek?

Amúgy itt a traumatizált válaszolónak: Anyukád lehet, hogy nem volt rendben, mert rosszul indokolta a dolgot, más volt a belső motivációja, de önmagában nincs semmi rossz abban, ha nem olyan a gyerek haja, amilyet akar. Az enyémnek állig ér a haja(bob), mert mikor én fésültem nyafogott, mikor magának fésülte is nyafogott, meguntam a hisztit és elvittem a fodrászhoz, mert napi balhé lett belőle, nem tudja magának még begumizni 8 évesen, sem kifésülni, és minden reggel balhé volt belőle.

Az én gyerekem is olyan, mint te voltál, csak az indoklás más. Pl én szép, előnyös ruhákat veszek neki. Nem kell összemosnod a saját sérelmed, a rövid hajat és a szőrös lábat! Ezek nem függnek össze, az én gyerekem szép így is, lányos így is(nem is értem, hogy merül fel benned, hogy a rövidebb haj nem lányos), és örülök neki! Nem kell mindenkinek szőrteleníteni, azért, mert a te anyád úgy gondolta, hogy attól csúnyább leszel! Az anyukád tévképzete volt, senki sem lesz csúnya gyerekként attól, ha olyan a lába, mint egy gyereknek!(szőrös).

A menősködés miatti testváltozások nem kell támogatni akkor sem, ha a kamasz szégyelli, hogy nem menő. Akkor benne van a gond, nem szabad bepasszintani, az a kényelmes és káros megoldás. Ha a fülpiercing lenne divat, és szégyellné, hogy neki nincs, és folyton a fülére fésülni a haját, akkor kilyukasztanátok, hogy ne sérüljön a kis lelke? Gondolkozzatok már! Attól, hogy a felnőttek valamit csinálnak, nem kell a gyerekeknek is!(pláne nem, ha éles tárgyhoz van köze, vagy havi 5+ezres kiadással jár a hóbort)

2022. jún. 10. 08:29
 57/93 anonim ***** válasza:
73%
Az ok, hogy viselkedésre még kislányos, viszont szőrös a lába, ami joggal zavarja. Akkor mi a gond? Ha nagylányos lenne, szőrtelenítsen, ha szolid kislány, akkor jó a lába szőrösen....? Mert???? Mi baja lesz, ha leborotválja?
2022. jún. 10. 08:57
 58/93 anonim ***** válasza:
24%

Eddig csak azt hittem h egyszerűen csak más véleményen vagyunk.

De most úgy gondolom h te egy sérült ember vagy, aki mindezt rávetíti a gyerekére is majd

2022. jún. 10. 09:11
 59/93 anonim ***** válasza:
85%
58, fel ne tűnjön, hogy nem egy emberrel "beszélgetsz". ;)
2022. jún. 10. 09:14
 60/93 Andi80018 ***** válasza:
84%
Ha lenne egy szőrös 11 éves lányom, és zavarná, vinném gyantáztatni. :-)
2022. jún. 10. 09:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!