Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek az introvertált...

Mit tegyek az introvertált "gyerekeimmel"?

Figyelt kérdés
16 éves fiú. Iskolában és azon kívül sok barátja van, de mikor hazajön eszik, majd hajnalig gépezik. Többször említette már, hogy bárcsak ne lenne testvére sem. Nem lehet hozzá szólni, max. 1-2 szót váltunk. Ha nincs gép 1 hétig is bírja, szóval nem ez a fő probléma.
tegnap 18:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Hagyd nyugton, ha így érzi jól magát, miért akarsz mást ráeröltetni?
tegnap 18:42
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Hagyd boldogan élni szerencsétlent.
tegnap 18:44
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
16 évesen én is ilyen voltam.
tegnap 18:55
 4/15 anonim ***** válasza:
21%
Nyilvánvalóan nem találod meg a közös nyelvet a saját gyerekeddel, komoly hiba. De szülőként kötelességed megtiltani, hogy hajnalig gépezzen. Nem egészséges lelkű ember, aki otthon senkivel nem áll szóba, a testvérével se, és erősen számítógépfüggő. Ha nincs gép, 1 hétig is bírja. Hát akkor napi 3 óránál tovább ne legyen gép. Vannak kötelességei. Tanulás, házimunka, mozgás, olvasás.
tegnap 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:
59%

4

A mozgás és az olvasás is pont olyan HOBBI, mint a számítógépezés.

tegnap 19:06
 6/15 anonim ***** válasza:
16%
Hát dehogy olyan!
tegnap 19:08
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
En is ilyen voltam ennyi idosen, aztan 20 evesen vettem egy 180fokos fordulatot
tegnap 19:13
 8/15 anonim ***** válasza:
31%

Én a helyedben most szakítanám el a géptől vagy kevesebbet hagynék rá és inkább próbálnám más felé terelni.

Lehet ezt mondani, hogy jaj 16 éves, meg ne foglalkozz vele, meg gyerek, meg változni fog...stb de ez nem jó irány. Én anyám is rám hagyta ezeket és máig ugyanolyan függő vagyok. Ez egy függőség ugyanolyan mintha vki alkoholt iszik, vagy szerencsejátékozik vagy drogozik...stb. Nehéz belőle kitörni. Lehet vki kitud belőle jönni, ha olyan a személyisége, de én máig napig nem tudok. Egész életemre ráment, arra hogy szüleim hagytak otthon a szobámba gépezni és nem vittek el sehova. Mostanra ezt szoktam meg és ez nagyon nem oké. Ne akard a te gyereked is így éljen, mert ez nem jó élet. Segítsetek rajta amíg tudtok.

tegnap 19:15
 9/15 anonim ***** válasza:
26%

6

De pontosan olyan. Mindhármat azért csinálja valaki, mert élvezi, és ez is a lényegük. (Persze csak ha nem versenyre és e-sport versenyre készül, vagy iskolai projekthez olvas.) Anyáméknak például az olvasás volt otthon megtiltva 50+ éve, és nálam is pont úgy akarta szabályozni tiniként, mint a videójátékokat.

tegnap 19:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A fiam is hajnalig számítógépezett meg játszott még 20-22 éves korában is. Aztán befejezte az egyetemet, most dolgozik, családja van és nagyon ritkán van a számítógép mellett, akkor is leginkább csak filmet néz. A vejem nem volt állandóan a gépen, viszont most meg inkább játszik minthogy a gyerekeivel töltsön el 1-2 órát naponta. ( de attól függetlenül, becsületesen elvégzi a munkáját és eltartja a családját).
tegnap 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!