Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek az introvertált...

Mit tegyek az introvertált "gyerekeimmel"?

Figyelt kérdés
16 éves fiú. Iskolában és azon kívül sok barátja van, de mikor hazajön eszik, majd hajnalig gépezik. Többször említette már, hogy bárcsak ne lenne testvére sem. Nem lehet hozzá szólni, max. 1-2 szót váltunk. Ha nincs gép 1 hétig is bírja, szóval nem ez a fő probléma.
tegnap 18:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

4 és 8

Ha valaki a hobbija nélkül egy hetet simán kibírja, az nem függő. Egyszerűen csak lefárasztják az idióta emberek / a családja, és nem akar még a szabadidejében is velük jópofizni a semmiről, hanem inkább valami olyat csinálna, amit szeret.

Én például kifejezetten örülök annak, hogy nem akartak a szüleim minden áron "szocializálni". Vagyis akartak, de azért nem vasszigorral, és a sulis Halloween bulit például meg tudtam úszni úgy, hogy a város utcáin kóricáltam az utolsó buszig, hogy ne tudjak időben visszaérni, otthonról egyedül elküldeni nem akartak, stb.

Még egyetem elején elmentem néhány bulira, de akkor is csak azon járt az agyam, hogy mikor léphetek már le végre azzal a kifogással, hogy a koliban biztos lejárt a mosásom. Mióta ezek teljesen kimaradtak az életemből, boldogabb is vagyok, és egyre inkább csak elpazarolt időnek érzem, mikor nem úgy töltöttem el a szabadidőmet, ahogy én akartam. Ha a szüleim megfogadjanak itt pár "jó" tanácsot, szerintem a tinikorom ráment volna, és folyamatos feszültségben töltöttem volna el vagy 8 évet.

tegnap 19:27
 12/15 babyboom567 ***** válasza:
64%
16 éves, kamasz.
tegnap 19:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tanulmányai rendben vannak és végzi a házi munka ráeső részét, engem nem érdekelne, hogy mivel tölti a maradék szabadidejét. Öcsém is ilyen volt, nagyon sikeres programozó lett, és ellenben velem, van egy rakás barátja, akiket az online játékokból ismert meg és rengeteget lógnak együtt mindenféle programon.
tegnap 19:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez részben életkori sajátosság, a a kamasz kor feladata a lázadás,távolodás a szülőktől. Persze nem egyforma mindenkinél, nálatok nehezebb ez az időszak úgy tűnik. Viszont valamit lehetne változtatni hogyha állandóan csak rossz a viszonya mindenkivel a családban, azért néha lehetne hullámzó vagy valami. Elképzelhető hogy másképp kellene kezelni, nem úgy ahogy eddig.
tegnap 20:41
 15/15 anonim ***** válasza:
23%
Itt nem az a lényeg, hogy gepfuggo, hanem hogy azt kívánja, bár ne lenne testvére, ez azért durva kijelentés. Miért ilyen rossz a viszonyuk?
tegnap 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!