Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha a 12 éves gyereked kitaláln...

Ha a 12 éves gyereked kitalálna magának egy becenevet (nem a valódi keresztnevével kapcsolatos) és arra kérne, hogy mostantól azon a néven szólítsd, megtennéd neki? Nem trágár, nem ellentétes a nemével ez a becenév.

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 11:54
A kérdező szavazást indított:
Megtenném neki, de csak otthon, négy fal között
Megtenném, akár nyilvánosan is, mostantól azon a néven szólítanám
Nem tenném meg, nem tudnám komolyan venni a kérését
Egyéb
34 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Az hogy kizárólag, az talán túlzás, meg az sem mindegy, mi az. Józsi helyett Tomi azért elég hülyén jön ki, vagy a tyúkbaszó sem feltétlenül vicces. De ha valami aranyosabb vagy semleges, akkor azért nem venném el tőle azt az örömet, hogy így is szólítom.
tegnapelőtt 11:57
 2/8 A kérdező kommentje:
1: konkrétat nem szeretnék írni, de egy kitalált karakter nevéről van szó, és kb olyasmi jellegű, mintha mondjuk azt kérné, hogy Manónak hívják.
tegnapelőtt 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Én 10 évesen megkértem anyuékat, hogy Britneynek hívjanak, ugye Britney Spears után, nem hívtak ùgy, de tùléltem.
tegnapelőtt 12:11
 4/8 anonim válasza:
26%
Engem 456-os játékosnak hívnak, a Squid Game-ből
tegnapelőtt 12:30
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Habár szeretnék kedvezni neki, de a beceneveket általában mások adják (barátok,családtagok), nem magunkat nevezzük el.

Nem hiszem, hogy a számra jönne a kérése ellenére pl.: valami anime karakter neve, ahelyett amit születésekor körülgtekintően választottam neki. Beceneveket is szeretetből találok ki rá, van egy millió, de mind az én ötletem.

Nekem az alapkoncepció furcsa hogy magának talál ki valaki becenevet, úgyhogy nem hiszem hogy menne.

tegnapelőtt 12:37
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

nekem pl. csak becenevet adtak, mármint a személyimben volt a valódi név becézett változata. rühelltem kicsi korom óta, egyrészt nekem soha nem jutott valódi becenév, mint a többi gyereknek, hiszen minek becézni azt ami megvan, másrészt rohadtul belemászik az ember intimszférájába, hogy nem húzhatja meg a határt aközött, hogy valaki Zoltánnak vagy Zolikának szólíthaja-e, mert eleve csak Zolikaként létezik. emellé egész életemben gúnyoltak, amikor különböző neveket vagy beceneveket próbálgattam, mire megtaláltam a valódi nevemet, már nem is mondtam el nekik. aztán csodálkoznak, hogy nincs kapcsolatunk, de hogy is szólíthatnának meg, ha nem tudják a nevemet?

kérdező lehet mindenen izmozni meg megmutatni a gyereknek, hogy amit ő akar, az nem számít, mert te mindent előre eldöntöttél, csak nem mindig éri meg.

tegnapelőtt 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a "Manó" (ill. az a bizonyos hasonló) pont nem vészes. Biztos örülne neki, ha (részben) úgy hívnátok.
tegnapelőtt 13:49
 8/8 anonim ***** válasza:
32%

Talán belemennék a játékba,mert tudom,hogy úgysem tartana sokáig.

Tudom,nem ugyanaz,csak elmesélem:nekem a hétévesem találta ki nemrég,hogy keressünk neki másik keresztnevet,mert a mostanit unja...pár napig tartott a láz.

Mondjuk már az első felvetésnél közöltem,hogy ez nem így működik,de azért próbálkozott 😁

tegnap 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!