Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok ezért a szomszédn...

Ti szólnátok ezért a szomszédnak? Olyan mérges vagyok.

Figyelt kérdés

A szomszéd felújít és ablakot cserél. Pár napja pont alvásidőben valami brutál hangos fúróval fúrtak, meg kalapáltak, akkor felmentem és udvariasan megkérdeztem mire számítsak meddig tart, és megkértem ha máskor ilyet tervez szóljon, mert elmegyünk a nagymamához aznapra, hogy tudjanak aludni a gyerekek (1 és 3 éves).

Erre ma, épphogy elaltattam őket ebéd után, megint betonfúró, kalapálás, csattogás. Nagyon mérges vagyok. Mibe tartott volna becsengetnie reggel, hogy ma is pont alvás időben tervezi lebontani a házát és menjünk el? ... Mind a két gyerek kb 10 perc után felébredt, versenyt sírnak... most megnyugodtak, de nagyon fáradtak, meg ebben a zajban vissza se tudom altatni őket. Ti szólnátok? Inkább konfliktus kerülő típus vagyok, de most ez nagyon feldühített... :(

2018. júl. 27. 13:50
 81/103 A kérdező kommentje:

Amúgy nem csak az alvás miatt akartam volna elmenni, a kicsi rettegett a múltkor is ettől a nagyon hangos fúrótól, hisztérikusan sírt amint meghallotta és nem lehetett letenni a kezemből egy percre sem. Ma is egész délután az örömben volt, nem tudja még mi az, és mivel a plafon is beremeg tőle elég ijszető lehet számára.

Az alvás nyilván nem tragédia ha kimarad egyszer, de ha lehetett volna szerettem volna megelőzni, nagyon korán kelők mindketten, délre nagyon fáradtak tudnak lenni, estig pedig nem bírják ki alvás nélkül, illetve csak úgy hohy nagyon kifordulniak magukból, mondjuk kb délután kettőkor már mindketten használhatatlanok, mindenért örjöngve hisztiznek, szóval pont ideális állapot hogy játszóházban vagy sétálni menjünk ahogy többen javasolták. :) Túlélik nyilván, csak szerettem volna megelőzni hogy rettegjen a fúrótól a kicsi, és mindketten kiboruljanak a fáradtságtól. Ezért volt a kérés, azt hittem nem nagy dolog, de a válaszok többsége alapján mégis lehet hogy hatalmas,telejsíthetetlen szívességet kértem 🤔.

Már mind a ketten kidőltek, nem rég óta van csend,se fúrás, se kalapálás.

2018. júl. 27. 19:02
 82/103 anonim ***** válasza:
60%

Én csak tudjátok mit nem értek?

Miért kell a gyerekkel szaladgálni, meg hurcibálni azonnal a nagymamához, mert egy évben 2x fúrnak, és a gyerek nem vagy később alszik???

Eleve ezt nem értem.

Burokban tartod őket?

Én egy 10 hónapos hármasikrekkel vagyok itthon (talán problémásabb, mint 2 különböző korú) és kb 100 lakásos társasházban lakunk, szóval majd minden napra jut egy fúrás, költözés, plusz egy marha forgalmas főút, de sose kellett a gyerekekkel rohangálnon sehova még. (Nem is lenne hova, egy nagymama sincs egyáltalán. Párom anyja meghalt, nekem sosem volt - állami gondozott voltam)

De még sosem volt ilyen nyűgöm ,hogy valaki napközben fúr és én ezen kínlódjak..

2018. júl. 27. 19:09
 83/103 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, én éppen ablakot pucolok :( Három emelettel felettem úgy öntöznek, hogy zuhog a víz a virágosladáimba és veri ki a földet. Áll a sár az erkélyen, csupa sár a méterrel beljebb lévő ablakom :(
2018. júl. 27. 19:10
 84/103 A kérdező kommentje:
Én meg azt nem értem, hogy ha valami nem jó a gyerekeimnek, mert félnek a fúrótól meg nem bírnak aludni és lenne lehetőség tennem ellene akkor miért ne tehetném? Hogy ide kiírhassam hogy mekkora király vagyok mert bezzeg nem rohanok sehova velük minek burokban tartani őket? Az hogy ha megelőzhetek egy kellemetlenséget akkor megelőzöm ha lehet olyan kirívó dolog manapság...?
2018. júl. 27. 19:14
 85/103 A kérdező kommentje:
83, bocsi, de a te példád meg hogy jön ide? Komolyan nem értem, nem kötekedés...
2018. júl. 27. 19:16
 86/103 anonim ***** válasza:
40%
úgy, hogy nem csak neked tuskó szomszéd :(
2018. júl. 27. 19:38
 87/103 A kérdező kommentje:
Ja, így már értem 😂. De a válaszokat elnézve az a kuriózum ha valakinek normális szomszédja van...
2018. júl. 27. 19:44
 88/103 anonim ***** válasza:
38%
Én sem örülnék ha a napi 1 alvása kimaradna a lányomnak és emiatt lenne tök hisztis estig, szóval én is átvinném máshová.
2018. júl. 27. 19:45
 89/103 anonim ***** válasza:
48%
És akkor amikor meghallottad a fúrót, miért nem fogtad magad és mentetek át? Jobb volt ezen pörögni? Gondolom szóltál a mamának, hogy a héten lakástfelújít a szomszéd, így átmentek valamikor. Jobb volt itt pufogni?
2018. júl. 27. 20:27
 90/103 anonim ***** válasza:
65%
Azóta megkérdezted már a szomszédot, hogy miért nem szólt, ha már megígérte? Ahelyett, hogy itt tipródtál és olvastad a bunkóbbnál bunkóbb válaszokat, miért nem intézted ezt akkor és ott, amikor a probléma felmerült? Nekem csak ez nem világos, igazán. Illetve amikor elkezdődött a fúrás, már nem tudtál volna elindulni a mamához? Lehet, hogy veszítenek fél órát a délutáni alvásból, de nem kell félni a kicsinek a fúrótól, nem kell ölben babusgatni egyfolytában és közben a gyk-ra írni (elég macerás lehet úgy gépelni). Őszintén: miért jobb most neked, hogy itt puffogtál, ahelyett, hogy cselekedtél volna az adott pillanatban, amikor a probléma felmerült?
2018. júl. 27. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!