Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok ezért a szomszédn...

Ti szólnátok ezért a szomszédnak? Olyan mérges vagyok.

Figyelt kérdés

A szomszéd felújít és ablakot cserél. Pár napja pont alvásidőben valami brutál hangos fúróval fúrtak, meg kalapáltak, akkor felmentem és udvariasan megkérdeztem mire számítsak meddig tart, és megkértem ha máskor ilyet tervez szóljon, mert elmegyünk a nagymamához aznapra, hogy tudjanak aludni a gyerekek (1 és 3 éves).

Erre ma, épphogy elaltattam őket ebéd után, megint betonfúró, kalapálás, csattogás. Nagyon mérges vagyok. Mibe tartott volna becsengetnie reggel, hogy ma is pont alvás időben tervezi lebontani a házát és menjünk el? ... Mind a két gyerek kb 10 perc után felébredt, versenyt sírnak... most megnyugodtak, de nagyon fáradtak, meg ebben a zajban vissza se tudom altatni őket. Ti szólnátok? Inkább konfliktus kerülő típus vagyok, de most ez nagyon feldühített... :(

2018. júl. 27. 13:50
 61/103 anonim ***** válasza:
53%

Elszomorító, hogy szerintetek az a helyes hozzáállás ilyen helyzetben, hogy leszrom a másikat a kérése ellenére (amire én rábolintottam) oldja meg a "kölykeivel" ahogy akarja.

Jobb esetben az értő olvasással vannak problémák, rosszabb esteben a válaszolók nagy részének 0 az érzelmi intelligenciája...

2018. júl. 27. 15:48
 62/103 anonim ***** válasza:
49%
Hát ez röhej :D Lakatlan szigeten laknak a válaszolók, hogy ennyire nem tudják, hogy mi a "szabály" egy lakóközösségebn?
2018. júl. 27. 15:56
 63/103 A kérdező kommentje:

Arra azért jó ez a kérdés, hogy rájöjjek sokkal rosszabb szomszédaink is lehetnének 😂. Hát milyen emberek vannak itt?

Tényleg nagyon köszönöm az empatikus válaszokat, akik megértették mi a probléma.

2018. júl. 27. 15:59
 64/103 anonim ***** válasza:
73%
Ott rontottad el, hogy nem az angol királynő vagy, és így hogy Harry herceg is elkelt erre már nem is nagyon van esélyed... Így meg nem várhatod el hogy szóljon a szomszéd ha megkéred...
2018. júl. 27. 16:13
 65/103 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, miért nem próbálod higgadtan megoldani? Oké, megkérted, hogy szóljon, nem szólt, ez nem volt korrekt. De tényleg lehetett az is, hogy nem tudta előre, mikor fog fúrni és nem jutott eszébe, hogy át kellene hozzád szaladnia. Ilyen esetben megteheted, hogy átmész megint, és ha korrekt ember és csak elfelejtette, akkor elnézést kér és máskor tényleg szól. Ha kiröhög vagy még neki áll feljebb, akkor egy tapintatlan bunkó és ez esetben jogos a dühöd. Ezt az alkalmat bosszúsan, de túlélted, a továbbiakban próbáld higgadtabban megoldani a problémát.
2018. júl. 27. 16:19
 66/103 anonim ***** válasza:
46%
64 igazán sajnállak amúgy, téged naponta vernek, vagy mi, hogy szerinted már az extra bánásmód, hogy a szomszéd szól, vagy kiírja, hogy mikor fog felújítani?
2018. júl. 27. 16:23
 67/103 anonim ***** válasza:
41%

Lakóközöség ide vagy oda, ha épp felújít, akkor munkaidőben nappal bizony úgy fúr farag mindenki ahogy akar. Sőt, nappal még a kölykeid visítását is el kell tűrni. Ha nem tetszik a rendszer, akkor családiház vagy tanya a megoldás.

Soha nem jutna eszembe ilyenekkel bombázni az embertársaim hogy szóljon már mikor dolgozik, hogy tudjon aludni a gyerekem. Az a gyerek nincs cukorból, semmi baja nem lesz ha nem alszik. Szerinted lesz?

Fölkaphattad volna a gyerekeid és lemehettél volna velük valami parkba akár, ott az egy éves még aludt is volna, ahelyett hogy itt panaszkodsz, hogy a munkásemberek tojnak a gyerekeid alvási idejére. Nevetséges ez a hiszti.

2018. júl. 27. 16:23
 68/103 A kérdező kommentje:
Őszintén már nem is a szomszédra vagyok igazán dühös hanem az itteni hihetetlen válaszolókra. A szomszéddal valószínűleg nem fogok összeveszni.
2018. júl. 27. 16:24
 69/103 anonim ***** válasza:
31%

Nekem van ilyen szomszédom mint te, hogy a gyerekre fogja a saját sértődöttségét. Amikor mi ide költöztünk, nem ismertünk senkit. Ment ezerrel a vésés meg a fúrás, amikor az alattunk lévő pasas följött délután 15:00-kor, hogy abba hagyhatnánk mert a kislánya nem tud pihenni. Azt hittük valami kis csöpp baba lehet, de később mikor x ideje már ott laktunk, kiderült hogy a 17-18 éves lányáról beszélt :D

Soha eszembe nem jutna hogy ilyenekért szóljak, mi lesz veled öreg korodban? Zsémbes banya leszel, gondolom. :D most is közel jársz hozzá.

2018. júl. 27. 16:28
 70/103 anonim ***** válasza:
71%
Én ilyet még nem is hallottam, hogy külön szólni kell, hogy mikor fúrnak. Meg van, hogy mikor lehet, azt mindenki betartja kb, ha nagy felújítás van, akkor azt kiírják, de nem szokták külön részletezni. Szerintem hülyeség volt ilyet kérni tőle, mert nem tudhatja, hogy mikor van rá ideje. Ennyi.
2018. júl. 27. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!