Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok ezért a szomszédn...

Ti szólnátok ezért a szomszédnak? Olyan mérges vagyok.

Figyelt kérdés

A szomszéd felújít és ablakot cserél. Pár napja pont alvásidőben valami brutál hangos fúróval fúrtak, meg kalapáltak, akkor felmentem és udvariasan megkérdeztem mire számítsak meddig tart, és megkértem ha máskor ilyet tervez szóljon, mert elmegyünk a nagymamához aznapra, hogy tudjanak aludni a gyerekek (1 és 3 éves).

Erre ma, épphogy elaltattam őket ebéd után, megint betonfúró, kalapálás, csattogás. Nagyon mérges vagyok. Mibe tartott volna becsengetnie reggel, hogy ma is pont alvás időben tervezi lebontani a házát és menjünk el? ... Mind a két gyerek kb 10 perc után felébredt, versenyt sírnak... most megnyugodtak, de nagyon fáradtak, meg ebben a zajban vissza se tudom altatni őket. Ti szólnátok? Inkább konfliktus kerülő típus vagyok, de most ez nagyon feldühített... :(

2018. júl. 27. 13:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/103 A kérdező kommentje:

Nem tudtam megoldani hogy akkor átmenjünk, pont ezért kértem hogy szóljon, szervezést igényelt volna, nem helyben lakik, közeli faluban, a buszközlekedés nagyon rossz, inkább reggel meg este van járat, nem tudtunk volna csak úgy hipp-hopp kimenni, reggel kivitt volna minket a férjem munkába menet, vagy ha délelőtt szól még legalább akkor még pont délben van egy busz.

Nem volt nehéz gépelni, el volt bágyadva amikor az öldmben volt, tudjátok, álmos volt vagy szopizott, próbáltam volna álomba ringatni, csak nem sikerült nert mindig volt valami zajongás, illetve volt hogy elmerészkedett játszani csak akkor rohant vissza kétségbe esetén amikor újra fúrni kezdtek.

Amúgy nem tudtam hogy a héten lesz, amikor legutóbb beszéltünk csak annyit mondott hogy valamikor csinálják a másik ablakot is, majd szól.

2018. júl. 27. 20:52
 92/103 anonim ***** válasza:
49%
Ennyi erővel ugye te is felmész hozzá minden alkaolmmal bocsánatot kérni ha éjszaka sírnak a gyerekeid és miattuk nem tud aludni?
2018. júl. 27. 21:40
 93/103 A kérdező kommentje:
Nem, mivel ez egy velejárója a mindennapoknak hogy egy kisbaba sír, kikerülhetetlen, nem egy egyszeri extrém hanggal járó dolog. Ahogy tőle is van hogy lehallgatszik a tévé, vagy hallom ahogy zenét hallgat a fia, vagy klarinétozik a lánya, ezek az élet velejárói, ilyenért tudod nem szólnak egymásnak normális szomszédok, és nem is kérnek bocsánatot. Ütvefúróval falat bontani kicsit más. Olyat szokás előre jelezni, különösen ha a másik direkt szépen megkér rá.
2018. júl. 27. 21:55
 94/103 anonim ***** válasza:
42%

Mit jelezzen még előre, hiszen nagyon jól tudod, hogy cseréli az ablakokat! Most menjen le mindennap szólni, hogy milyen munkafolyamat következik? Ő se biztos, hogy reggel tudta, hogy sorra kerül az a szoba! Van jobb dolga is mint veled dumálni.

Valószínűleg csak lerázott, a "jól van"nal, amikor felmentél hozzá. Én sem szólnék neked külön, francnak van ilyenkor idegzete egy anyuka szájhúzogatását nézni. El kellett volna mennetek akkor a mamához, ha nem busszal akkor taxival. Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Ezeket nem bántásból írom, de én így gondolom. Remélem azóta kicserélte az ablakokat.

2018. júl. 28. 09:26
 95/103 anonim ***** válasza:
52%

"Nem, mivel ez egy velejárója a mindennapoknak hogy egy kisbaba sír, kikerülhetetlen, nem egy egyszeri extrém hanggal járó dolog.Ütvefúróval falat bontani kicsit más"

Nem, nem más, mert tudtad hogy felújít, most nála ennek van itt az ideje mint nálad a kölykeid ordításának. Marhára unatkozhatsz, oldalakon keresztül mást sem csinálsz, csak hajtogatod az "igazadat", miközben a többség szerint te túlzod ezt el. Ekkora hisztit verni, mert a munkások nem rohannak hozzád szólni, hogy "vigyázat, mindjárt fúrúnk", több mint nevetséges. Fogjad a gyerekeid és fúrás nélkül vagy fúrással menjetek le a levegőre vagy a nagyihoz. Túlságosan unatkozol te otthon.

2018. júl. 28. 10:15
 96/103 anonim ***** válasza:
57%

Egyetértek a kérdezővel, van mindenkinek egy "alapzaja" , minden életkorban, a kisbaba sír, az ovis futkarozik, a kamasz rockzenét bömböltet, a nagymama hangosan hallgatja a tévét mert rosszul hall, stb stb ... A közösségben élés része, hogy ezekről tudomást veszünk, de nem szólunk minden ilyen miatt a szomszédnak. De ugyan úgy a közösségi élet szabálya, hogy ha hazibulit rendeznek, fúrok ( és mondjuk nem annyi hogy felteszem egy polcot és befúrok 4 csavart 10 perc alatt, hanem huzamosabb ideig), akkor erről tájékoztatom a körülöttem élőket. Főleg ha erre külön megkértek.

Ha nem tudom előre mikor kerül sor rá, akkor pedig ezt mondom amikor megkérnek, hogy bocsi Gizike, nem fogok tudni szólni, mert 5 perccel előtte fogom csak megtudni hogy mikor kerül sor a szobára, ez van. Nem pedig rábólintok, hogy lerázzam.

2018. júl. 28. 12:03
 97/103 anonim ***** válasza:
56%
65%-os erről a lealacsonyító prosztó dumáról, hogy “kölykeid” nem tudsz leakadni? Te talán egy anyagyűlölő remete vagy? Empátia az nálad konvergál a nullához. És ha már itt tartunk, te is baromira unatkozhatsz, ugyanis ugyanúgy itt b(@)szod a rezet, mint a kérdező. Akkor most? Nagyon nem lennék a szomszédod....
2018. júl. 28. 12:33
 98/103 anonim ***** válasza:
52%
De tulajdonképpen miért "akkora hiszti" az, hogy a kérdező itt vitatkozik egy csomó hülyével? A szomszédjlához nem ment át, nem veszett össze vele, nem csinált balhét, itt viszont egyesek olyan stílusban írtak neki, hogy én sem hagynám magam és válaszolnék.
2018. júl. 28. 13:21
 99/103 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, a lakásfelújítás is ugyan annyira az éle része mint a gyerek üvöltése, tehát ha te elvárod hogy hozzád alkalmazkodjanak, akkor neked is kötelességed lenne szólni mindig ha a te gyereked üvölt vagy kelt zajt.

Engem például rohadtul tud idegesíteni mikor munka után hulla fáradtan pihennék, de nem tudok a gyereksírás meg sikongatás miatt.

2018. júl. 28. 15:59
 100/103 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk és sok más helyen ha nagyobb felújítás van ki írják hogy metöl-medig tart napot ,de az ablakcsere nem tartozik bele jelemzöen .
2018. júl. 28. 16:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!