Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A lányom kirohant a forgalmas...

A lányom kirohant a forgalmas úton az autók elé, amikor sikerült befogni én nagyon megvertek. Ezt így kellett volna?

Figyelt kérdés
6 éves. Először leszálltam én (egyik kezembe 100db-os pelenka, másikba 2 db csurig megpakolt táska) utána pedig ő. Szépen jött is mellettem. Aztán egy pillan alatt arra eszméltem hogy nem látom. Kifutott a főutra. Szerencsére nem történt tragédia. Magamból kikelve ordibáltam, hiszen nem tudtam hol a gyerekem. Aztán ő megkerülte a buszt és visszajött. Erre ledobtam az összes táskát a kezemből, nekiálltam futni, 2 óriásit kapott a seggére, meg egy nagy pofont. Közben torkom szakadtából üvöltöttem. Én nem szoktam ütni a gyerekeket, de most valami mintha késztetett rá. Természetesen a buszon ülők végignézték, és leht hogy falusiak is látták. Még mindig úgy érzem megérdemelte hogy megverjem. Viszont amikor a férjemnek elmeséltem, szinte kikelt magából, velem ordibált elmondott mindenféle qrvának, meg 34x felvázolta hogy ő milyen királyul megoldotta volna kéz nélkül is. Egyszerűen nem fogja fel hogy negyed pillanat alatt eltűnt a gyerek. Ki vagyok akadva, 1 hete történt azóta nagyon rosszul vagyok, nem térek magamhoz.

2015. aug. 10. 09:55
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/191 anonim ***** válasza:
0%

"A nyomorult szó és valakinek szidni az anyját...nem, az nem ugyanaz a szint"

Valoban, nyilvan en is elvetettem a sulykot, de ez mar igy megy. Ha elkezdodik egy kocsmai pofozkodas szinvonalu "vita" akkor konnyen ez a vege.

2015. aug. 11. 19:34
 122/191 anonim ***** válasza:
100%

Arra miért nem reagáltál, hogy az is agresszió, amit verbálisan követsz el? Csak azokra reagálsz, amire azt hiszed, van érved. Jogász vagy? :)Nem érv egyik sem, mert fogalmad sincs, mitől traumatizált egy gyerek, azokkal is megesik, akiket nem "vertek".

A vita szintje csak nálad esett le, senki másnál. Valószínűleg beletrafált a válaszoló egy érzékeny pontba, amitől nyomorultnak érzed magad. Ráadásul ellentmondtál a saját elveidnek. Szóval vannak olyan esetek nálad is, amikor megengedhető az agresszió. Csak azért, mert valaki nyomorultnak nevezett...ejnye. Innen csak egy lépés a "verés", és mi lesz, ha nem tudsz leállni? :)))

2015. aug. 11. 19:47
 123/191 anonim ***** válasza:
100%

"Jogász vagy?"

Kötve hiszem :)

Én például jogász vagyok, bár az 57%-os engem is primitívnek meg még ki tudja minek nevezett. Erre tessék kocsmai szintig aljasodott egy pillanat alatt.

2015. aug. 11. 19:51
 124/191 anonim ***** válasza:
17%

"Arra miért nem reagáltál, hogy az is agresszió, amit verbálisan követsz el?"

Erre mit reagaljak? Igen, igy van. A verbalis agresszio is agresszio.

"Csak azokra reagálsz, amire azt hiszed, van érved."

Csak azokra reagalok amikre ugy gondolom erdemes.

"Jogász vagy? "

Isten orizz, ne sertegess :)

"fogalmad sincs, mitől traumatizált egy gyerek, azokkal is megesik, akiket nem "vertek". "

Soha nem allitottam az ellenkezojet. Amit te sugallni probalsz az az hogy ha nem verik a gyereket akkor nem is nevelik es ettol a "nem nevelestol" traumatizalt lehet. Probalod osszekotni az eroszakmentes nevelest a traumatizaltsaggal. Ez viszont eros csusztatas.

"Valószínűleg beletrafált a válaszoló egy érzékeny pontba, amitől nyomorultnak érzed magad. "

Nem, csak nem hagyom szo nelkul ha szemelyeskednek. Miert kellene szo nelkul hagyni?

"Ráadásul ellentmondtál a saját elveidnek. Szóval vannak olyan esetek nálad is, amikor megengedhető az agresszió."

Nem mondtam ellent. Ugyanis en vegig a gyereknevelesrol beszeltem. Te pedig megprobalod idekeverni a felnott emberek kozotti konfliktusokat, ami egy teljesen mas terulet. Bar az agresszio ott sem celravezeto, de az onvedelem azert hagy nemi teret az embernek.

"Csak azért, mert valaki nyomorultnak nevezett...ejnye. Innen csak egy lépés a "verés", és mi lesz, ha nem tudsz leállni? :)))"

Ez jopofa volt, de te is erzed hogy nem sok koze van a temahoz.

2015. aug. 11. 20:02
 125/191 anonim ***** válasza:
15%

"Én például jogász vagyok, bár az 57%-os engem is primitívnek meg még ki tudja minek nevezett."

Aki uti a gyereket az velemenyem szerint primitiv. Ezt lehet vitatni, lehet szemelyeskedesnek is venni, en nem annak szanom, mert nem kifejezetten rad gondolok szemelyesen, akinek nem inge, ugye... Ha jogasz vagy akkor azt is tudod hogy jogellenes.

Amugy meg attol meg hogy valaki jogasz (vagy mernok, vagy orvos, vagy barmi), meg siman lehet egy primitiv, agressziv szemelyiseg, aki nem tudja kontrollalni magat es ha elszakad a cerna akkor uti a gyereket. Legfeljebb utolag egy sokkal jobb urugyet fabrikal hozza mentsegnek, mint egy atlagember.

2015. aug. 11. 20:05
 126/191 anonim ***** válasza:
85%

Feladom, te tényleg teljesen csőlátású vagy. Mondjuk én vagyok a nem normális, hogy pazarlom rád az időmet még mindig. Ezennel be is fejeztem.

Kérdező! Kívánom, hogy gyorsan dolgozd fel az esetet, lelkiismeret furdalásod pedig ne legyen. Egyben elnézést kérek, hogy partner voltam az 57%-os ámokfutásához.

2015. aug. 11. 20:10
 127/191 anonim ***** válasza:
78%

Én nem sugallok semmit, nagyon sok dolog mellett ez is megkülönböztet tőled. :)

Mivel nem érdekel, hogy te hogyan neveld a gyereked (akinek a létezésében én kételkedem), nem célom, hogy meggyőzzelek. Sajnos ez valahogy nem esett le neked idáig, téged senki nem akar meggyőzni, egyszerűen a primitív erőszakosságodat nem bírják. Te agresszióval próbálod lenyomni a torkunkon az elveidet. Isten ments, hogy sértegesselek (ezúton kérek elnézést minden jogásztól), azt is csak neked szabad. Fura kettős mércével élsz.

2015. aug. 11. 20:15
 128/191 anonim ***** válasza:
83%
Kedves 76 %-os, ez elkerülhetetlen, minden hasonló kérdésnél feltűnik és nem tágít. Ez az élete. :)
2015. aug. 11. 20:17
 129/191 anonim ***** válasza:
100%

Én neveztelek nyomorultnak, bár nem ez lett volna a lényege annak amit írtam, csak ennyi ragadt meg benned. Szerintem is rosszul érezheted magad a bőrödben, ezért jársz ide provokálni. Fenntartom, és még nagyon finoman is fogalmaztam akkor. Egyébként ha azt gondolod, hogy nincs köze a gyerek veréshez az itteni agresszív viselkedésedhez, akkor álomvilágban élsz. Minden egy tőről fakad. Többek között ezen is látszik, mennyire "képzetlen" (ez a te szójárásod) vagy. Következetlen is, mert a vége felé elég gyakran mondasz ellent saját magadnak. Ezt a "nem tudsz leállni a veréssel" dolgot is gyakran olvasom itt a tiédhez hasonló kommentek közt (szerintem pont te szoktad írni, de tagadd le ezt is nyugodtan, a kutya nem hisz neked), szóval telitalálat!

Itt egy vadiúj csont, ezen is rágódhatsz, ha eddig nem vetted észre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Jó szórakozást!

2015. aug. 11. 20:34
 130/191 anonim ***** válasza:
100%

Elég szomorú, ha valakinek ez tölti ki az idejét, hogy végletekben gondolkodva parttalan vitákba bocsátkozzon...

57%-os, egyébként tévedésben vagy, mert valóban szakmabeli vagyok, klinikus, aki elég sok gyerkkel és szülővel találkozik.

Végletekben gondolkodsz. A veréssel való nevelés semmi esetre sem azonosítható a kérdező szituációjával, amikor is egy életveszélyes helyzetre reagált! Mert egy 6 éves gyereknek, ha kiszaladna az úttestre én is rávernék a valagára, mert itt nioncsen helye szép szónak! Ha legközelebb megcsinálja, akkor lehet, hogy nincsen visszaút! Itt a nyomatékos közbelépésnek van helye, mivel nem egy 2 éves kisgyerek tette meg!

Így ez erős visszatartóü hatással fog bírni a jövőre nézve. Elenyésző számú szitáció ilyen az életben, és semmiképpen nem képezi ez a mindennapokat!

Semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy a RITKA és nyomós okból történő fenékre verés traumatizálna és szeméyliségzavart okozna. Személyiségzavart soem okoz egy fenékre verés. A RENDSZERES szülői bántalmazás, amiben bele foglaltatik a verbális agresszió is, az elhanyagolás is és a fizikai bántalmazás, amire jellemző, hogy indulatból fakad, a szülő dühkitörése okozza, nincsen ok és okozatban a gyermek tettével! (ez egy nagyon fontos szempont, mert az agresszor támadása teljesen kiszámíthatatlan!!!). Na ez az, amitől szétesik a személyiség, vagy hiányállapotok keletkeznek benne és létrejön a poszt traumás stressz zavar, vagy a nagyon súlyos borderline személyiségzavar, esetleg egyéb disszociatív kórképek. (pl többszörös személyiség)

Bármelyik klinikus kollegát megkérdezheted efelől, hogy egy alapjaiban jó anya gyermek kapcsolatban történő hasonló szituáció okoz-e maradandó károsodást. Ha érdekel linkelek neked a bántalmazásról irodalmat, ami hiteles és magyar nyelvű is. Abban pontosan le van írva, hogy működik ez az egész folyamat. Az amerikai kasszasiker ponyva könyvektől meg óva intelek, mert sok tévútra vezet. Nem a nem veréstől alakul ki a személyiségzavar,. hanem pl a nem kellő korlátok állításától és a bizonytalan anyától, aki pl amikor jogosan szigorúan járt el, akkor bocsánatot kér a gyerekétől... Bocsánatot ugyanis akkor szoktunk kérni, ha valamit rosszul csináltunk, hibáztunk. Egy indokolt helyzetben lévő nyomatékos rászólás, vagy akár rákiabálás, büntetés stb esetén a bocsánatkérés azt jelenti a gyerkenek, hogy anya hibázott. A gyermek nem mini felnőtt, ne tessék úgy kezelni!

Szeretetre, biztonságra van szüksége és egy hiteles szülőre, aki ember is tud maradni, olykor hibázik és nem könyvszagú, hanem természetes.

Az ügyészség meg kiröhögne, ha beállítanál hozzá, hogy xy rávert az iskolás lánya fenekére, mert kiszaladt az úttestre...HIdd el, tudom mi az a bántalmazás, családon belüli erőszak. Látok eleget, elég tragédiát. Nem ebből fakad, hanem az alapjaiban is sérült szülőkből!

2015. aug. 11. 20:51
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!