A lányom kirohant a forgalmas úton az autók elé, amikor sikerült befogni én nagyon megvertek. Ezt így kellett volna?
Sajnálom. Ez borzasztó élmény lehetett. Férjed szép firma, ha emiatt lek..uváz... Nem elég trauma ez neked?
Ha ez kicsit is nyugtat, én sem ütöm a gyerekeimet, de ebben a helyzetben valószínűleg az én agyam is elszállt volna és megütöm hirtelen haraggal és ordítva mondom neki, hogy ilyet nem tehet! Sajnos azt még nem érti, hogy miért, de akkor is! Érzékelje, hogy buszról leszállva nem tűnünk el, és nem megyünk arra, amerre látunk.
Hála Istennek nem lett baj! Próbálj megnyugodni!
Később mindenki okos.
Engem egyszer azért vert meg istenesen édesanyám, mert megbabráltam a hűtőt és minden kaja megromlott.
Ő is kétségbeesésében vert meg, mert az volt az összes ételünk három napig.
Amit tehetsz, az az, hogy bocsánatot kérsz tőle, és elmondod neki, mit csinált rosszul, és milyen érzés volt ez neked.
Egy dolog az elmélet, és egy másik a pánik. Ilyenkor az ember nem tud mérlegelni, az adrenalin cselekszik helyette, az meg csak annyit tud, hogy "üss vagy fuss".
Helytelen volt, amit csináltál, de érthető. Ennyitől nem leszel rossz anya, csak ne ismétlődjön meg.
Ennek okán ülj le a lányoddal és beszéljétek meg a dolgot. 6 éves már elég nagy, hogy okosan lehessen vele beszélni.
Hát ösztönösen cselekedtél, szerintem többet nem csinál ilyet. Én is hasonlóan reagáltam volna, nem mindenki tud higgadt maradni, ha azt látja, hogy mindjárt elcsapják a gyerekét. Persze utólag megy az okoskodás, mint mindig. A "verésbe" nem halt bele, ha elütik, már más a helyzet.
A kisfiam csinált hasonlót a motorral, nem állt meg, hiába kiabáltam, csak röhögött és hajtotta. Én eldobtam mindent, teli torokból üvöltöttem és rohantam utána. Közben az járt a fejemben, hogy most ha elkapom, letépem a motorról, és akkorát kap, hogy megemlegeti. A sors elintézte helyettem, mert felbukott a motorral, és megütötte magát. Akkor felkaptam, átöleltem, de nagyon mérges voltam rá. Ezt látta is, elkoboztam a motorját azonnal, el is tiltottam egy hétre. Azóta nem fordult elő. De ha nem esik el, tuti megcsapom.
Lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!